Szybka w przygotowaniu, idealna na imprezowy stół i drugie śniadanie sałatka z zakręconego makaronu, pachnących wędzonką kabanosów, wyrazistych marynowanych pieczarek i kolorowych warzyw szybko skradnie serca naszych gości, a jeszcze szybciej zniknie z ich talerzy. Składniki: 150 makaronu świderki 300g kabanosów 200g marynowanych pieczarek 1 puszka kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki zielonego groszku 2 pęczki szczypiorku 2 łyżki(...)około 0,5 cm. 4. Kukurydzę, fasolę i groszek odsączyć z zalewy. 5. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać ketchup, majonez, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki
Szalona Kuchnia EwelinyGrusza nam w tym roku obrodziła. Gałęzie aż się uginają od owoców, stąd konieczność poszukiwania inspiracji na wykorzystanie tego cuda. W lecie uwielbiam lekkie sałatki, stąd pomysł na bardzo prostą i szybką sałatkę. Tylko trzy składniki, a smak warty przygotowania. Składniki: dla 1 osoby 1 gruszka 2 plasterki sera pleśniowego naturalnego garść ruccoli Przygotowanie: gruszkę kroimy w plastry
Gotowanie z pasjąKonfitura z wiśni z cynamonem i goździkami, najpiękniejszy smak lata zamknięty w słoikach. Konfitura wiśniowa z cynamonem i goździkami to produkt, którego nie może zabraknąć na
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakaszy jaglanej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok. 25 g suszonych pomidorów wrzątek 100 g mozzarelli Galbani w zalewie świeża bazylia olej do smażenia Masło rozmarynowe masło gałązka rozmarynu Sałatka caprese pomidor (jeden na osobę) mini kulki mozzarelli Galbani w zalewie świeża bazylia oliwa Kaszę jaglaną wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami Kaszę zalać 600 ml wody. Doprowadzić(...)blasze zlepieniem do dołu. Kluski piec ok. 20 minut. Masło (ok. 25 g na osobę) roztopić na patelni z gałązką rozmarynu. Uważać, by nie spalić masła. Kluski podawać z sałatką caprese (pokrojone pomidory z mozzarellą i listkami bazylii z dodatkiem oliwy) i polane gorącym masłem rozmarynowym. Danie przygotowałam z myślą o konkursie
Weekendy w domu i ogrodzieSałatka z fetą na każdą okazję! Jest super kolorowa, super smaczna i super prosta do zrobienia. Moja sałatka z fetą i sałatą lodową oraz pysznymi oliwkami i pomidorami jest również bardzo zdrowa i uniwersalna. Szykuję ją nie tylko na kolację, ale często również na przyjęcia i imprezy w plenerze. Szczególnie polecam ją na grilla oraz rodzinne spotkania
AniaGotuje.plPrzepisów na rosół jest tyle ile jest domów, każda gospodyni ma swoją charakterystyczną recepturę na rosół, który uwielbia jej rodzina. Przez to w zasadzie nie istnieje
Kawa z mlekiemPyszna propozycja dla lubiących różne dodatki do sałatek czy kanapek. Można przygotowywać cały rok i sięgać do lodówki w potrzebie. Inspiracją był dla mnie przepis z książki "Slow west wege", trochę zmodyfikowalam składniki. Jest pysznie! Składniki ser sałatkowy w kostkach w zalewie naturalnej 1 opakowanie ok 5 pomidorów suszonych oliwki w zalewie 2 ząbki czosnku sól do smaku koeperek świeży(...)rozpadła się. Przełóż do słoiczka lub dwóch, zalej oliwą z oliwek. Wstaw na minimum 12 h do lodówki ,aby wszystko się przegryzło. Palce lizać! Idealny do sałatek, do grzanek
Z Kuchni Do KuchniWegańskie lody z awokado czyli lody guacamole Pyszne, domowe wegańskie lody z awokado z dodatkiem soku z limonki można zrobić dosłownie w kilka chwil i to
Kulinaria - potrawy z różnych stron światabardzo smaczny i szybki do przygotowania lunch do pracy. Jego niewątpliwą zaletą jest to, że nie wymaga długiego stania przy kuchni i gotowania. Moja ulubiona ostatnio sałatka fattush oraz błyskawiczny do zrobienia ryż smażony z jajkiem - idealny, gdy zostanie ryż z poprzedniego obiadu. Śniadanie: Sałatka fattush Lunch: Ryż smażony z jajkiem i zielonym groszkiem Smacznego
Codzienne GotowanieKitharaki w języku greckim oznacza zgrabny makaronik w ksztacie ziarenek ryżu. Ten sam makaron w kuchni włoskiej znany jest pod nazwą orzo. W kuchni śródziemnomorskiej wykorzystywany jest do przyrządzania sałatek, pilawu, nadziewania warzyw i zapiekanek, ponieważ świetnie wchłania sos, nie zmienia kształtu i nie zlepia się. Zapraszam na makaronową sałatkę grecką, z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, czarnymi oliwkami, kaparami z dodatkiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pięknie rumiane i pachnące pomidorki kuszą na targu i chętnie się w nie zaopatruję. Jednym ze sposobów ich wykorzystania jest sałatka z pomidorów, bazylii z octem balsamicznym. Idealna na szybką przekąskę, surówkę do obiadu, a podana z złociście opieczonym i chrupiącym pieczywem będzie świetną przekąską na domowej imprezie. Polecam Składniki: 1 duży dojrzały pomidor 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku(...)bazylię. Dodajemy ocet balsamiczny i doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy jako surówka do obiadu albo smakowita przekąska, szczególnie gdy zaserwowana na opieczonym chrupiącym pieczywie. Mniam Smacznego! Artykuł Sałatka z pomidorów i bazylii pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.pldodaj olej, oliwę, miód oraz sok i skórkę z cytryny. Dokładnie zblenduj sos. Do komosy i warzyw wlej sos (tuż przed podaniem), dopraw solą i pieprzem i krótko wymieszaj. Sałatkę po rozdzieleniu na porcje posyp rozkruszonym twarogiem solankowym. Sałatka stanowić może pełnowartościowe śniadanie. Podawaj ją ze szklanką soku, najlepiej pomidorowego
Delicious PlaceZaskakująco pyszna sałatka do słoików. Przepis, który moim zdaniem zasługuje na rozpowszechnianie. Pochodzi ze strony Kulinarne przeboje.pl. Polecam. Warzywa: 2 średniej wielkości kalafiory 70 dag marchewki 70 dag ogórków gruntowych 1/2 kg cebuli 1/2 kg czerwonej papryki 1 mały pęczek koperku ( w oryginalnym przepisie duży) Zalewa: 1 i 1/4 szklanki octu spirytusowego 10% 1 i 1/2 szklanki cukru(...)wrzenia. Do gotującej się zalewy wrzucić wszystkie warzywa oprócz ogórków. Gotować ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Dodać ogórki i koper. Gotować kolejne 5 minut. Gotową sałatkę nakładać do słoików, pasteryzować 15 minut
Praktyczna plDziś czas na pizzę , bo jak są takie straszne upały , to co można jeść oprócz lodów? - tylko PIZZĘ ! Proponuję dziś przepis na klasyczną włoską pizzę na
Kawa z mlekiemświąt. Najlepsze będą zatem: cukinia, pomidory, bakłażan, papryka, pieczarki czy ziemniaki. Ja postawiłam tym razem na bakłażana. Badzo lubię to warzywo w formie grillowanej. Idealny jest on także do sałatki, do moussaki i oczywiście faszerowany. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka(...)jeśli jesteście fanami możecie zamiast jednego ząbka użyć dwóch bądź trzech. Pomidory z puszki używamy wraz z sosem. Lubisz bakłażan? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Śródziemnomorską sałatkę z bakłażana i ciecierzycy . The post Bakłażan faszerowany mięsem mielonym appeared first on MeCooks
mecooks