sałatki - 52922 przepisów (strona:1174/3529)

Pączki wiedeńskie 118

Pączki wiedeńskie szybkie pączki bez drożdży Pączki wiedeńskie, gniazdka, pączki hiszpańskie - trzy różne nazwy, ale smak zawsze rewelacyjny.  Wciągają bardziej niż wszystkie nałogi razem wzięte

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szwedzkie śledzie marynowane - inlagd sill 156

już też bez obaw mogę Wam polecić ten przepis. Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy na śledzie: Prawdziwy matias z cebulą, jabłkiem i granatem Marynowane śledzie II Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia

Kulinarne przygody Gatity
Faworki klasyczne + filmik 135

Koniec karnawału nie może obyć się bez faworków , to mój ulubiony rarytas, a w wersji domowej po prostu najlepszy, serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik

Kawa z mlekiem
Kawa z cytryną - espresso romano 130

Kawa z cytryną - espresso romano najlepsza kawa na ból głowy Kawa z cytryną - espresso romano, wbrew swojej nazwie, z Rzymem ma niewiele wspólnego, ale z pewnością

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
OLEJ LNIANY NA CZCZO LUB NA NOC – HIT WSZECHCZASÓW 123

olej lniany ma tylko lekko orzechowy posmak, co pośrednio niweluje przykre doznania Dla amatorów oleju z oliwek i różnego rodzaju olejów moje słowa są niezrozumiałe. Ja jednak stosując do sałatek oleje, muszę je dokładnie zmieszać z ziołami, aby czerpać z nich walory smakowe. Mój pierwszy kontakt z olejem lnianym trudno zaliczyć do najszczęśliwszych momentów w życiu. Po otwarciu butelki poczułam(...)uwagę na krótki termin jego przydatności (maksymalnie 3 miesiące). Olej lniany zawsze przechowujemy w lodówce. Nie smażymy na nim potraw. Pijemy solo można na czczo lub też dodajemy do sałatek i białego sera. Artykuł OLEJ LNIANY NA CZCZO LUB NA NOC – HIT WSZECHCZASÓW pochodzi z serwisu blog dla mamy wkawiarence.pl

W Kawiarence
OLEJ LNIANY NA CZCZO – HIT WSZECHCZASÓW 140

olej lniany ma tylko lekko orzechowy posmak, co pośrednio niweluje przykre doznania Dla amatorów oleju z oliwek i różnego rodzaju olejów moje słowa są niezrozumiałe. Ja jednak stosując do sałatek oleje, muszę je dokładnie zmieszać z ziołami, aby czerpać z nich walory smakowe. Mój pierwszy kontakt z olejem lnianym trudno zaliczyć do najszczęśliwszych momentów w życiu. Po otwarciu butelki poczułam(...)uwagę na krótki termin jego przydatności (maksymalnie 3 miesiące). Olej lniany zawsze przechowujemy w lodówce. Nie smażymy na nim potraw. Pijemy solo można na czczo lub też dodajemy do sałatek i białego sera. Artykuł OLEJ LNIANY NA CZCZO – HIT WSZECHCZASÓW pochodzi z serwisu blog dla mamy wkawiarence.pl

W Kawiarence
Mleko kokosowe z wiórków kokosowych 126

Mleko kokosowe z wiórków kokosowych zamiennik mleka krowiego Mleko kokosowe z wiórków kokosowych można zrobić na kilka sposobów. Najłatwiej przygotujecie je w blenderze, doskonale poradzi sobie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów 258

kurczaka czy pomidorki koktajlowe. Pesto z awokado możecie posmarować również pieczywo lub potraktować je, jako dip do nachosów, podobnie jak Guacamole . Smacznego! Zobacz też: Jajko w awokado z piekarnika Sałatka z awokado i serem feta Koktajl z bananem i awokado Sałatka z awokado z serem pleśniowym i pomidorkami Kanapki z awokado | 3 proste przepisy Przepis na pesto z awokado Drukuj

Kuchnia Bazylii
Smocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca 104

Smocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca Pitaja (Pitahaya) to egzotyczny owoc znany również jako smoczy owoc lub truskawkowa gruszka. Jest owocem kilku gatunków kaktusa, pochodzi z Meksyku i Ameryki Środkowej, obecnie uprawiany również w krajach Azji. Pitaja odmiany czerwonej jest jednym z ładniejszych owoców, szczególnie po przekrojeniu Smak miąższu jednak może rozczarować, gdyż jest bardzo delikatny, praktycznie mdły , przez

Tajemnice Smaku
Melon z czerwonym pieprzem, tymiankiem w winie z miodem 117

kilka dni, powinie dojrzeć. Melona przygotowanego według tego przepisu możemy spożyć jako przekąskę lub deser. Wyśmienicie smakuje się z lodami śmietankowymi lub waniliowymi. Może również stanowić dodatek do sałatki, idealnie komponuje się z rukolą. Składniki – 2 porcje 1/2 dojrzałego melona około 500 g 1 łyżeczka czerwonego pieprzu w ziarnkach 2 gałązki świeżego tymianku 40 ml białego wytrawnego wina

Tajemnice Smaku
Orkiszowe gofry z jarmużem, szalotką i czosnkiem 132

jesienią i zimą gdy trwa na niego sezon. Z przygotowanego ciasta możemy upiec gofry lub, kiedy nie dysponujemy gofrownicą, usmażyć na patelni małe placki. Wytrawne gofry jarmużowe podajemy z sałatką lub surówką. Możemy również obłożyć je jogurtem lub serkiem i podać np. z płatkami nasturcji, które mają pieprzowy smak, podobny do rzeżuchy. Składniki 100 – 150 g jarmużu – waga(...)najlepiej do tej czynności wykorzystać pędzelek. Ciasto nakładamy porcjami do dobrze nagrzanej gofrownicy, pieczemy do uzyskania złotego koloru. Gotowe przekładamy na kratkę do przestygnięcia. Podajemy np. z sosem jogurtowym, sałatką lub surówką. Smacznego

Tajemnice Smaku
Sałatka ze świeżymi figami, mini mozzarellą… Prosta i szybka sałatka 122

szaleć, kiedy jest na nie sezon i cena przystępna. Dojrzałe, świeże figi są bardzo delikatne i niestety szybko sie psują, warto więc nacieszyć się tym  smacznym owocem. Ta sałatka jest wyjątkowo prosta i szybka.  Składa sie z kilku składników i można ją przygotować w 10 minut. Składniki 150 g mozzarella mini 100 g suszona, cienko krojona wędlina

Tajemnice Smaku
Chili con carne 141

Chili con carne oryginalny przepis na meksykański gulasz z fasolą i chili Chili con carne - kiedy słyszymy te trzy magiczne słowa, na myśl przychodzą nam piekielnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pstrąg z orzechami 121

orzechów włoskich – 1 ząbek czosnku – 40 g sera cheddar – 1 gałązka świeżego rozmarynu – 1 jajko – sól morska i pieprz – olej do smażenia – do podania: sałatka, kasza, ziemniaki lub ryż PRZYGOTOWANIE: Pstrąga wyjmij z opakowania, umyj pod bieżącą wodą i osusz za pomocą ręcznika papierowego. Pokrój na 3-4 mniejsze kawałki, łatwiej będzie go panierować i przygotować(...)rozgrzanej patelni połóż rybę panierką do dołu i smaż ją przez 3-4 minuty, po czym delikatnie obróć rybę i smaż minutę. Rybę podawaj z ulubionymi dodatkami i sałatką. SMACZNEGO! *Wpis powstał we współpracy z Stowarzyszeniem Producentów Ryb Łososiowatych Artykuł Pstrąg z orzechami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Gołąbki z kaszą bulgur 147

Gołąbki z kaszą bulgur Tureckie gołąbki w liściach pora Gołąbki z kaszą bulgur i porem to wyniesienie pospolitego pora na najwyższy poziom smaku. Turcy są mistrzami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata