sałatki z papryka - 4500 przepisów (strona:150/300)

Serek wiejski z grzankami czosnkowymi 141

serka wiejskiego oraz z bagietki świeżej. (U nas zawsze grzanki z czerstwego pieczywa znikają jako pierwsze.) SAŁATKA (składniki na 1 osobę) - eksperymentowanie i modyfikowanie wskazane! serek wiejski - 150 g na osobę, 2 pomidory suszone 5-6 zielonych oliwek (u nas nadziewane papryką) 1-2 plasterki salami lub innej intensywnej wędliny plasterek cebuli lub posiekany szczypiorek sól pieprz bazylia

Kuchnia od dwojga
Kolorowa sałatka z makronem spagetti 174

przez cały rok.  Do jej przygotowania można użyć makaronu, który pozostał nam z obiadu...  Kolorowa sałatka z makronem spagetti Składniki : około 100 g ugotowanego makaronu spaghetti 1 wędzone udko z kurczaka 10 pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewek 150 g sera feta papryka żółta pół papryki zielonej pół cebuli łyżka majonezu łyżeczka musztardy zielona cebulka Przygotowanie : Ugotowany makaron kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Lekka sałatka z brokułem 171

Sałatkę polecam na kolację, jest bardzo smaczna i lekka a zarazem sycąca. Przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut, polecam. Składniki: 1 różyczka brokuła 1 papryka czerwona mała puszka młodej marchewki Bonduelle mała puszka kukurydzy konserwowej Bonduelle 3 łyżki oleju lnianego 2 łyżki prażonych ziaren Piekło Niebo Ziarenkowo sól, pieprz sok z cytryny Sposób przygotowania: Brokuła dzielimy na małe różyczki

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z pieczonej marchwi z orzechami włoskimi i natką pietruszki 170

obierz i pokrój w 0,5 cm plastry. Przełóż je do żaroodpornego naczynia, polej rozpuszczonym olejem, dopraw papryką oraz solą i dokładnie zamieszaj. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20 minut. Wyjmij i pozostaw na 10 minut do przestudzenia – w tym czasie przygotujesz sałatkę.  Do dużej miski wsyp rozdrobnione na połówki orzechy włoskie, liście natki pietruszki oraz przestudzoną marchew

Roślinna - blog wegański
Z Pieczarkami i serem żółtym 182

Znakomita sałatka z gotowanych pieczarek z dodatkiem sera żółtego, pora, selera naciowego, kukurydzy. Idealna na Wigilie.    SKŁADNIKI: 20 dag pieczarek  10 dag sera żółtego 4 czerwone papryki konserwowe 4 ogórki konserwowe 1/2 pora 1 łodyga selera naciowego natka pietruszki  3 łyżki Majonezu Kieleckiego 3 łyżki Jogurtu Naturalnego 0 % sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pieczarki obieram, myję

Gotowanie Patki
sałatka z czerwonym ryżem 164

nadarzyła się okazja przygotowałam z niego sałatkę. Dla osób, które lubią połączenie owoców i mięsa ta sałatka będzie na pewno hitem. Ma wyraźny smak indyjskiego curry, które świetnie łączy się z ananasem.  Składniki: 150 g czerwonego ryżu 1/2 puszki ananasa czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy garść rodzynek por (biała część) filet z kurczaka 2 łyżeczki indyjskiego curry sól, pieprz

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sałatka z prosciutto 105

sól pieprz Sałatę umyć i porwać na kawałki do salaterki, pomidory pokroić w ósemki, cebulę w piórko, paprykę w drobniutkie paseczki, plastry prosciutto porwać na małe kawałeczki (nie kroić) Musztardę wymieszać z sokiem z cytryny i oliwa, doprawić solą i pieprzem. Oblać sałatkę przed podaniem i lekko wymieszać

Gotowanie jest łatwe
sałatka z tuńczyka i kaszy kuskus 194

średnia cebula 1 pęczek koperku sól, pieprz Sposób wykonania: Kaszę zalałam wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu wystudziłam. Paprykę, ogórki i cebulkę pokroiłam w kosteczkę, koperek posiekałam. Tuńczyka rozdrobniłam, kukurydzę odcedziłam. Wszystkie składniki połączyłam z kaszą doprawiając solą, pieprzem i olejem z tuńczyka. Sałatkę można także przygotować warstwowo

Darcia w kuchni
Dogonić smak KFC 255

przejmować. Następnie odcedzić udka i dokładnie umyć. Udka obtaczamy w mące wymieszanej z połową łyżeczki ostrej papryki, jajku i znów w mące i smażymy do zarumienienia w głębokim oleju. Aby troszeczkę dodać tej potrawie zdrowego wyglądu i smaku podałam ją z sałatka z sałaty lodowej, pomidora i ogórka. Panierka jest naprawdę świetna - chrupiąca i lekko pikantna. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
SURÓWKA COLESLAW 418

Kolejno szatkowałam białą i czerwoną kapustę. Marchewkę.   Kalarepkę.    Czerwoną paprykę.    Rzodkiewki.    Fenkuł.    Dymkę i papryczkę chili.  Wszystko wymieszałam. Skropiłam sokiem z cytryny.  Do miseczki przełożyłam jogurt, majonez,musztardę i przyprawy.    Wymieszałam i polałam sosem sałatkę.   Na wierzch starłam sporo parmezanu.  Smacznego

potrawyregionalne
Sałatka z kaszy kuskus 253

Dziś proponuję Wam lekką a zarazem bardzo zdrową sałatkę z kaszy kuskus.   Doskonała na każdą okazję. A przy tym bardzo szybka w przygotowaniu. Idealna na lato.   Składniki: 1,5 szkl.   kaszy kuskus, 1 papryka, 1 świeży ogórek, 0,5 puszki kukurydzy, 8 rzodkiewek, 1 czerwona cebula, natka pietruszki ( ilość wedle uznania) 1 kostka sera fety, sól Wykonanie

Passion of Cooking
Indyk z marynacie miodowo-musztardowej 181

pysznie. Na słodko i na ostro jednocześnie. Dobrze komponuje się z brązowym ryżem i lekką sałatką. Składniki (4 porcje): 500 g filetów z piersi   indyka  2 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego szczypta chili sól, pieprz 1. Filety umyć, osuszyć. Pokroić na szerokie plastry

Powiedz dietom nie
Gulasz indyczy w śmietanowym sosie 169

ogóle nie ma sobie równych.I chodź bym nie wiem jaka dobrą zrobiła do tego sałatkę, to mi mówi, że już nic nie trzeba i zajada się ze smakiem. Polecam :) Składniki - mięso gulaszowe z indyka 60 dkg - czosnek 2 ząbki - papryka mielona - domowa wegeta - roztarty majeranek - śmietana 12% - mąka 3 łyżeczki Wykonanie. Mięsko kroję w większą kosteczkę, podsmażam na dobrze

Kuchnia z widokiem na ogród
Poniedziałkowy "fit" - sałatka na liściach świeżego szpinaku 321

polega na ładnym ułożeniu na talerzu wszystkich składników. Polecam na niezapowiedzianych gości, wiosenne spotkania i letnie pikniki. Sałatka na liściach świeżego szpinaku SKŁADNIKI: liście świeżego szpinaku 2 jajka 8 małych kulek mozzarelli 8 pomidorków koktajlowych 1 wędzone udko z kurczaka 1/2 czerwonej papryki zielona cebulka oliwa z oliwek pieprz, sól 1 opakowanie mini bruschetta  PRZYGOTOWANIE: Jajka gotujemy na twardo

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Śniadaniowe wariacje z selera naciowego z włoską nutą. 345

taty, ogromny kawał tortu czekoladowego. Głównym składnikiem, tej wariacji będzie seler naciowy użyty w prostej, a smacznej sałatce z własnym, zdrowym wypiekiem bułek żytnich . Czego użyłem? -trzy laski selera naciowego, pokrojonego w mniej niż pół cm kostki -pół jabłka, pokrojonego w wiórki -papryka konserwowa, czerwona, obrana i pokrojona w paski -łyżka groszku zielonego z puszki -łyżka kukurydzy z puszki -jogurt

BaRepas

Proponowane wyszukiwania