Świetna przystawka stworzona na podstawie przepisu znalezionego w starym numerze gazetki "Przyślij Przepis". Cukiniowe placki przełożone domowym sosem czosnkowym a'la tzatziki. Torcik świetnie wygląda, jest
6nieboPrzy takiej pogodzie, niech przynajmniej nasze talerze będą kolorowe i smaczne:) Byle do wiosny!!!:-) Chciałam zaprezentować wam moją ulubioną sałatkę. Zdecydowanie jest to sałaty element mojej
Kuchnia Pełna PasjiNaleśniki - pulchne, farsz - wyrazisty, a sałatka jest delikatnym uzupełnieniem całości... Składniki : na naleśniki (8-10 sztuk) ok 250g mąki, 1 1/2 szklanki mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 szklanki wody gazowanej, jajko, łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryczki w proszku farsz: duża podwójna pierś z kurczaka, łyżeczka ostrej papryczki w proszku, łyżka KASI sól do smaku, dodatkowo: mały przecier(...)kopertę. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch wykładamy pozostałą część przecieru wraz z serem mozzarella. Podpiekamy ok 20minut w temp. 160 stopni. Podajemy z mieszanką sałat wraz z ogórkiem małosolnym
Lena GotujePlacki ziemniaczane chodziły za nami od dłuższego czasu i nadszedł moment kiedy w końcu je zrobiliśmy - użyliśmy do ich przygotowania nowość na warzywnym rynku - makaronu warzywnego
Plate of JoyLubicie kuchnie francuską, pełną aromatycznych ziół i doskonałej jakości serów ? Koniecznie spróbujcie verrine z purée ogórkowego z twarożkiem. Verrine to przystawka lub deser ze składników
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataŚwieże połączenie warzyw i suszonych bakalii w lekkiej sałatce Selera naciowego nienawidziłam kiedyś żarliwie! Najwyraźniej jednak "na starość" smak się zmienia, bo obecnie coraz częściej z
Grunt to przepis!chciałam zrobić coś innego-jak to ja-hihi,widziałam już kilka razy takie torty,kiedyś w Islandii jadłam taki tylko tam już kupuje się gotowy specjalnie
Swojskie jedzonkorybą i serem białym), dodawałem do środka również ketchup oraz majonez. Teraz, gdy staram się częściej stawiać na stole produkty dobre jakościowo, ale też zdrowe, ograniczam majonez ( sojonez ) do sałatki jarzynowej lub „odświętnych” nuggetsów. Tak więc pasta bezrybna, z którą masz tutaj do czynienia jest „fit”, ale przy tym bardzo smaczna, bo jednak jest to priorytet(...)misce, jeśli używasz blendera ręcznego i zmiksuj na gładką i jednolitą masę. Ja polecam klasyczne podawanie, jak dla mnie – ciemne pieczywo (żytnie) i ewentualnie dodatki, takie jak ogórek gruntowy czy pomidor. Smacznego! Artykuł Pasta bezrybna pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
BlendmanPor nie gości zbyt często na naszym stole. Mąż czasem marudzi, że jest za ostry. Surówka z dodatkiem pora również rzadko kiedy dzieciom przypada do gustu
Mieszam w GarnkuWarstwowa sałatka gyros jest kulinarnym hitem. Koniecznie powinna również znaleźć się na stole podczas przyjęcia w twoim domu. Ułożone warstwowo składniki warzywne, pieczona pierś kurczaka i
Gotowanie-ukWielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wychodząc na przeciw potrzebom moich domowników, którzy nie tolerują białka i laktozy, stworzyłam nadzienie typowo warzywne, z delikatnym sosem na bazie oleju i soku z cytryny
Kulinarne przemysleniaZostało mi kiedyś trochę makaronu z obiadu, zerknęłam wieczorem co mam w lodówce i tak postała pyszna sałatka makaronowa. Uwielbiam ją i zawsze chętnie ją przygotowuję. Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 200g makaronu (serduszka, pióra itp.) 200g polędwicy sopockiej (dwa grube plastry) 100g sera żółego 1 długi ogórek zielony 8 rzodkiewek 2 łyżki szczypiorku 2 łyżki majonezu pieprz - opcjonalnie Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, zostawiamy to wystudzenia. Ogórek obieramy, kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy, odcinamy końce, kroimy
Gotowanie i blogowanieznaczy ogórki kwaszone, dżem jabłkowy i truskawkowy w małych ilościach to tak. Ale to dlatego, że jeżdżąc do Warszawy busem nie mogłam zabrać ze sobą 20 kg ogórków czy 5 łubianek truskawek :) nie mam tyle siły :) poza tym wszystkie przetwory wymagają poświęcenia sporej ilości czasu, a ja po pracy ugotowałam coś (albo i nie) i nie miałam motywacji(...)jeść :) a i Ona miała radochę mogąc mnie obserwować jak kroję, siekam, myję, mieszam - zauważyłam, że bardzo to lubi :) nawet zwykłe obieranie ziemniaków Ją cieszy :) Prezentację zaczynam od pysznej sałatki, na którą przepis dostałam od Siostry. Bardzo mi smakuje jako dodatek do obiadu, co w sumie nie jest dziwne, bo ja uwielbiam fasolkę! :) Składniki na 3,3 litra sałatki
Kolorowy PrzepisownikRyżotto z warzywami jest kolorowym i smacznym daniem. Nie mylcie go z risotto bo nie jest takie kremowe i wilgotne, ale za to jest zdecydowanie łatwiejsze
Smaczna Pyza