sałatki z ogórków - 8143 przepisów (strona:443/543)

dynia z kozim serem 223

Pomarańczowa rozpusta. przepis na dwie porcje SZAFRANOWE PÓŁKULE 60 ml smietany kremówki 25 ml mleka 1 łyżeczka żelatyny sól i szczypta szafranu do smaku Śmietanę i

na gazie
Surówka z młodej kapusty. Przepis krok po kroku. 184

Jeżeli mam wskazać mój ulubiony sezonowy dodatek do  grillowanych dań (link) to bez żadnego wahania powiem surówka z młodej kapusty. Jest

kuron.com.pl
Zakwas na żurek 693

polecam zajrzeć po przepisy tutaj: Sałatki na Wielkanoc; Babka majonezowa – przepis ; Jajka zapiekane w cieście francuskim ; Ciasteczka ‘jajka sadzone’ Hitem na pewno też będą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami oraz sałatka z białą kiełbasą i jajkami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek(...)przegotowanej wody 3 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego dodatkowo: słoik, gaza, gumka recepturka opcjonalnie: kromka chleba razowego na zakwasie lub 1 łyżka soku z ogórków kiszonych (w celu przyspieszenia fermentacji) Zakwas na żurek – na zdjęciu poniżej dzień 1 :)   Zakwas na żurek – poniżej na zdjęciu zakwas w dniu 3-cim – po wymieszaniu

Kulinarne Przeboje
Sałatka z sosem tatarskim 244

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi
Sałatka z selerem naciowym i tuńczykiem 226

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, AWOKADO I WARZYWAMI 387

Szybka, prosta i efektowna sałatka na obiad, kolację, imprezę lub jako lunch do pracy. Soczysty kurczak w towarzystwie aksamitnego awokado i kolorowych warzyw. Całość podana z

Słodko-Słony Świat Ilony
Sos winegret /vinaigrette/ 259

Po pierwsze muszę napisać - uwielbiam ten sos! Po drugie - jeszcze bardziej uwielbiam go z dodatkiem miodu. Po trzecie - nie przestaję z nim eksperymentować. Podstawowy winegret przygotowywany

bistro mama
Sałatka z surimi i makaronem ryżowym 442

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi
Kurczę na patyku, czyli szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 312

celu nagrzej go do 200 °C i piecz przez taki sam czas.  Po upieczeniu szaszłyki posyp natką kolendry.  Podawaj je z przygotowanymi uprzednio sosami oraz lekką sałatką. Słodki sos chili: 200 ml wody 50 ml octu ryżowego 125 g cukru 3 duże papryczki chili sok z  ½  limonki 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 2 ząbki czosnku, drobno(...)gładko. Odstaw do wystudzenia. Dip jogurtowo-serowy z kolendrą: 1 szklanka jogurtu greckiego 100 g białego sera 2 ząbki czosnku mały pęczek kolendry (ewentualnie natki pietruszki) 1/2 zielonego ogórka Ogórka obierz i zetrzyj na tartce zaś czosnek i kolendrę drobno posiekaj.  Wszystkie składniki umieść  w kielichu blendera i zmiksuj, aż powstanie

Food Square
Carpaccio z buraka 394

Z jakim warzywem kojarzy Wam się jesień? Mi zdecydowanie z czerwonym burakiem! Wiecie już, że je uwielbiam A na jesieni są zdecydowanie najlepsze XD. Carpaccio z

PatiGotuje
Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty 207

Surówka z czerwonej kapusty, przyznam dość rzadko gości na naszym stole. Może za rzadko, bo przecież jest pyszna i zdrowa. Może to dlatego, że ciężko znaleźć

Mieszam w Garnku
Buddha bowl, czyli misa obfitości z puree z brokuła 152

Świat zupełnie oszalał na punkcie podawania jedzenia w ten sposób. Buddha bowl jest to duża misa/talerz napełniona bardzo urozmaiconym jedzeniem w zdrowym i kolorowym wydaniu. U

Apetyczna babeczka
Pstrąg wędzony podany ze szparagami i galaretką z wasabi 193

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka z tuńczykiem 369

Warstwowa  SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM - szybka i bardzo dobra. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

Kuchnia Beaty
Tabbouleth 221

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit