SURÓWKA Z KALAREPY 214surówek można "przemycić" różne warzywa. Połączenie kalarepy, marchwi i jabłka dało idealny smak. Kalarepa idealnie smakuje na surowo. Zazwyczaj chrupie się ją, pokrojoną w plasterki. Surówka pasuje do dań obiadowych i dań z grilla. Jest propozycją zdrową i bogatą w witaminy. Składniki: 1 szt. kalarepy 1 szt. jabłka 2 szt. małych lub 1 szt. większej marchewki koperek łyżka majonezu łyżka(...)drobnych oczkach. Ostatnie do starcia poszło jabłko. Skropiłam je sokiem z cytryny. Wsypałam pokrojony koperek. Wymieszałam składniki z majonezem i jogurtem. Można pominąć majonez, sałatka będzie wtedy lżejsza. Proponuję wówczas dodać łyżeczkę musztardy. Przyprawiłam sałatkę solą i pieprzem. Smacznego
potrawyregionalne
Surówka z dyni z rukolą i orzechami 177przepisy w formie surówek, zapiekanek czy grzanek. Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Bruschetta z cukinią i hokkaido Surówka z dyni z rukolą i orzechami Składniki: opakowanie rukoli 1/4 małej dyni hokkaido 100 g orzechów włoskich 100 g nerkowców 4 łyżki oliwy z oliwek aromatyzowana ziołami, przepis znajdziecie tutaj(...)skóry, usuwamy środek, najlepiej łyżeczką. Przy pomocy obieraczki do warzyw wycinamy wstążki i wkładamy do marynaty. Odstawiamy do lodówki na 30 minut. Na talerzu rozkładamy rukolę, zamarynowaną dynię, wierzch sałatki posypujemy kawałkami orzechów
Moja smaczna kuchnia
Sałatka z buraków po ukraińsku 261Muszę przyznać, że najbardziej lubię buraczki na ciepło i dlatego najczęściej pojawiają się na naszym stole. Doskonale takie buraczki pasują do smażonych lub pieczonych dań i
UgotujmyTo.pl
Kotlety drobiowe z panierką typu Panko 260Bardzo smaczne kotlety drobiowe , ale z troszeczkę inną panierką. Wykorzystałam bułkę tartą typu japońskiego Panko . Ma lżejsze, większe płatki, przez co panierka jest puszysta i
Salonik smaków
Coleslaw z młodej kapusty 253weekend zrobiłam pyszną surówkę, którą na pewno znacie i często robicie, coleslaw. Uwielbiam surówki z kapusty, a do tego coleslaw wykorzystałam dwa jej rodzaje, czerwoną i młodą kapustę. Surówka do obiadu. Pasuje do mięsa i do ryby. Kolrowa i smaczna! Coleslaw Składniki: 4 porcje 200 g czerwonej kapusty 200 g młodej kapusty lub białej 2 marchewki 2 łyżki pokrojonej natki(...)sezamu Poszatkuj obie kapusty. Marchewkę utrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj składniki na dressing, dodaj do warzyw i jeszcze raz wymieszaj. Upraż nasiona na patelni i posyp sałatkę nimi sałatkę przed podaniem. The post Coleslaw z młodej kapusty appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzenia
Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami 201Ostatni miesiąc tego roku postanowiłam rozpocząć od śniadania z cytrusami w roli głównej. Wczoraj dostałam sporo dużych gruszek, pyszne, słodkie, a jednocześnie delikatne w smaku i
Moja smaczna kuchnia
Pod Stancyjom w Bukowinie Tatrzańskiej 176Podczas pobytu w Bukowinie Tatrzańskiej nasza ulubiona restauracja była zamknięta. W naszym mniemaniu najlepszy lokal gastronomiczny w tym mieście. Przypadkowo spotkany właściciel poinstruował nas, że możemy
Karola gotuje
Cukiniowe mielone 211dokładniej posiekać. Cukiniowe mielone to idealny pomysł dla tych, którym znudził się tradycyjny sposób przygotowania kotletów. Są lekkie i pyszne - idealnie wkomponują się do lunchboxa w towarzystwie ryżu i sałatki. Musicie wypróbować! Składniki : na ok. 6 kotlecików duża, ugotowana pierś z kurczaka 1/2 cukinii 1 jajko 1 łyżka kremowego serka typu Almette kilka kropel soku z cytryny(...)kotleciki (mi wyszło ich łącznie 6), obtoczyć w płatkach i smażyć po kilka minut z każdej strony na niewielkiej ilości tłuszczu. Podawać z ziemniakami/ryżem/kaszą i ulubioną surówką. . Smacznego! 🌟 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia Ellie
Sałatka z rukoli z mozzarellą, parmezanem i pomidorkami koktajlowymi 177Zimą staram się, aby moje śniadania były kolorowe. Im więcej żywych i soczystych barw tym lepiej. Dzisiaj postawiłam na włoskie smaki, które zawsze poprawiają nastrój, nawet
Moja smaczna kuchnia
Pyszne tosty zgrzewane z czerwonym pesto 228I znów poniedziałek a my ich tak nie lubimy. Ciężko nam znów wejść na pełne obroty po leniwym weekendzie. Dlatego też proponujemy mało wymagający posiłek do
Pyza i Surówka
Żeberka z młodą kapustą 457Żeberka z młodą kapustą to kolejna propozycja po domowej kiełbasie à la gołąbki na sezonowe wykorzystanie młodej kapusty. Bo któż nie lubi młodej, zielonej kapusty wiosną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z burakiem z rukolą i orzechami 192Podczas moich wycieczek do innych miast w Polsce staram się korzystać z uroków wyjazdu jak tylko to możliwe. Pozwalam sobie wtedy na totalny luz , chętnie przemieszczam
Moja smaczna kuchnia
Surówka marchewkowo-selerowa 213zapewne, jest dość popularnym dodatkiem do dań obiadowych, szczególnie w szkolnych stołówkach czy barach mlecznych. Mimo swej prostoty jest bardzo smakowita. Swoją wersję wzbogaciłam o kilka dodatków, dzięki którym surówka smakowała jeszcze lepiej:) Składniki (na 4 porcje): kawałek selera (ok 250g) 1 marchew (ok 150g) 1 kwaśne jabłko 2-3 liście czosnku niedźwiedziego 3 łyżki ekspandowanych zbóż (np. żyto, gryka(...)zetrzeć na średnich oczkach. Jabłko obrać, zetrzeć na dużych oczkach. Warzywa i jabłko skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Liście czosnku posiekać. Składniki sosu wymieszać, posolić do smaku. Sosem polać sałatkę, posypać ziarnami, zbożem ekspandowanym i czosnkiem. Smacznego
Obiad gotowy
Najpopularniejsze wpisy 2016 roku 244Szczęśliwego Nowego Roku! Dzisiaj mija 7 lat odkąd rozpoczęłam najpiękniejszą przygodę mojego życia - kulinarne blogowanie! Piękna liczba, prawda? Pierwszy dzień 2017 to czas podsumowań roku ubiegłego
Moja smaczna kuchnia
Kotlety z płatków owsianych wg Aleex 176różnorodnych nowinek, zrobiłam kotlety z płatków owsianych. Ich smak zaskoczył mnie zupełnie. Zaskoczył też Daria, który zjadł ich nieprzyzwoitą ilość. Z przyjemnością polecam je także Wam. Są świetne z sałatką, jako zastępnik mięsa. Doskonale także sprawdzają się z różnymi sosami. Koniecznie spróbujcie. Składniki: • 20 dag płatków owsianych • 2 szklanki wody • 1 cebula • 1 jajko • sól, pieprz • bułka tarta • olej(...)Uformować ok. 6 kotlecików, zwilżając ręce zimną wodą, obtoczyć w tartej bułce. 7. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. 8. Podawać z sosami i surówkami. Smacznego
W mojej kuchni