stworzenia tej sałatki po raz pierwszy przyczyniła się moja praca.Wiele godzin poza domem i chęć zjedzenia czegoś zdrowego.Zapraszam sałatka jest zdrowa i pożywna. Ekspresowa sałatka makaronowa: Składniki: Makaron tri colore Pomidorki koktajlowe kukurydza z puszki Bazylia(świeże listki) Chilli w płatkach Ser pleśniowy Sposób przygotowania: Ugotowany makaron łączymy z połówkami pomidorków,serem pokrojonym w kosteczkę,kukurydzą.Doprawiamy do smaku
Wielki apetytserdecznie za wszystkie zgłoszenia.Wybór nie był łatwy,ale postanowiłam,że nagrodzę te właśnie 3 zgłoszonka. Nagroda główna (Śliczny Blender MSM7406 +przyprawy Prymat) trafia do: Edyty Brackiej za sałatkę makaronową w cytrusowych koszykach Nagroda za drugie i 3 miejsce otrzymują: przyprawy Prymat Agnieszka Błaut za babeczki z chrzanowo- szpinakową pastą przyprawy Prymat Ania za świetny przepis podany w bardzo
Wielki apetytJednego możesz być pewna - ta makaronowa sałatka smakuje tak samo wybornie, jak się prezentuje. Podana na przyjęciu z pewnością wzbudzi zachwyt wszystkich gości. Kalafior to jedno z moich ulubionych warzyw, ale zdążyłam się już przekonać, że ten pieczony i zarumieniony smakuje o wiele lepiej niż gotowany – jest chrupiący, a smak zdecydowanie bardziej wyrazisty. Do tego idealnie zbilansowany dressing i prażone
Roślinna - blog wegańskibardziej twarda). "Główki" natomiast są delikatne i wystarczy jak będą gotowane za pomocą pary. Można je również umieścić w piekarniku na 20 minut w temperaturze 180 stopni. Sałatka makaronowa z zielonymi szparagami Składniki: 300 g szparagów zielonych; 200 g makaronu razowego (suchego); 15 g pasty z suszonych pomidorów; 10 g pestek dyni; 50 g sera pleśniowego koziego
Życie na widelcuProsta sałatka makaronowa z dodatkiem pomidorów. Dodałam trzy rodzaje pomidorów - świeże małe pomidorki, suszone w oleju i suszone granulowane. składniki: 250 g makaronu, u mnie kokardki Czanieckie 500 g piersi z kurczaka 250 g pomidorków cherry 100 g sera sałatkowego a`la feta 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią olej do smażenia słodka papryka
Monia miesza i gotujenajwyższa pora więc zabrać się za pyszne i roślinne wielkanocne potrawy. Na pierwszy rzut pójdzie majonez, który stanowi bazę do większości dań. Już wcześniej podawałam podobny przepis przy okazji makaronowej sałatki ze świeżymi pomidorami i awokado , ale na wszelki wypadek powtórzę go tutaj wraz ze zdjęciami. Ten majonez robi się błyskawicznie. Ma delikatną i kremową konsystencję, która doskonale komponuje się
Roślinna - blog wegańskiDziś szybka, ale treściwa sałatka z drobnym makaronem i wędzonym udkiem z kurczaka. My taką bardzo lubimy i często ją przygotowujemy. Sałatka makaronowa z wędzonym udkiem SKŁADNIKI: 1 wędzone udko z kurczaka 200 g makaronu drobnego (u mnie gwiazdki) sól 1/2 papryki czerwonej 1/2 puszki kukurydzy 2 jajka pieprz łyżka majonezu łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy sarepskiej Przygotowanie : Makaron
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikażdym razem możemy wprowadzić drobne urozmaicenie wykorzystując inny makaron. A drobne makarony są w tak ciekawych kształtach, że sałatka za każdym razem nabiera innego ciekawego wyglądu. Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem SKŁADNIKI: 200 g drobnego makaronu sól 2 wędzone udka z kurczaka puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy zielona cebulka 50 g cebulek marynowanych pieprz
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiRobicie domówkę? A może tylko kilka przekąsek, bo wieczór spędzacie przy dobrym filmie na domowej kanapie? Ten wpis jest właśnie dla Was! Kilka propozycji na sylwestrowe
Pasja SmakuZapomniałam wstawić przepis wcześniej..Była sałatka makaronowa do której zużyłam połowę puszki kukurydzy ..no a drugą połowę wykorzystałam do zrobienia kotlecików ..pomysł podpatrzyłam tutaj 1/2 puszki kukurydzy konserwowej Develey 2 pełne łyżki kaszy kukurydzianej [ u mnie mąka kukurydziana i kasza kuskus] 1 jajo kurze duży plaster sera żółtego 1/4 papryki czerwonej sól do smaku wegeta
Moje domowe kucharzenieakcji “Gotowe do drogi”. Makaron możemy zrobić wieczorem, a rano taki zimny zapakować do pojemniczka i zabrać do pracy. Jedna uwaga, jeśli makaron ma być jedzony później( jako zimna sałatka makaronowa), warto dodać łyżkę oliwy aby się nie skleił. Makaron orecchiette z wiosennymi warzywami Składniki na 4 osoby: 300 g makaronu orecchiette 200 g fasolki szparagowej 200 g obranego
Mia Cucina Sofietawarzyw sprowadzanych z zagranicy, o czym już nie raz wspominałam. Moja kuchnia jest bardziej sezonowa i lokalna. A wracając do sałatki. Jej składniki podaje na tak zwane "oko". Sałatka makaronowa z fetą składniki dla 2-4 osób ulubiony makaron kilka pomidorków koktajlowych 2 łyżki oliwek zielonych lub czarnych puszka fasolki - ja użyłam flażoletki ser feta kilka listków bazylii
Przysmaki Karolkimiałam okazję tam jeść było świeżutkie i bardzo mi smakowało. Znajomi też zachwalają. Na bankiecie było oczywiście bardzo smakowicie - poza różnymi wersjami sushi podano smażone krewetki w kilku odsłonach, sałatki makaronowe i kurczaka teriyaki, za którym po prostu przepadam. Cały wieczór serwowano gościom pyszne drinki - zarówno z alkoholem jak i bez, do wyboru. Po chyba trzeciej dokładce mojego ulubionego kurczaka
Smaczna Pyzalubią - przynajmniej ja nie znam nikogo kto byłby przeciwnikiem makaronu.Moi kluskowi domownicy lubią go bardzo i zjedzą chyba w każdej postaci. Może być zapiekanka z makaronu, zupa z makaronem, sałatka makaronowa, makaron z pesto, makaron z sosem, a nawet babeczki z makaronu.Dzisiaj też będzie makaron - tym razem z dodatkiem warzyw, sera i aromatycznych ziół. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSałatka jajeczna w muszlach makaronowych Pyszna, prosta i efektowna sałatka jajeczna z porem, szynką i kukurydzą konserwową, podana w formie przekąski w makaronowych muszlach. Polecam! Składniki: 14 muszli makaronowych 3 jajka 1/2 pora (biała część) 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 10 dkg szynki 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki majonezu 1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub gęstej(...)gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy *** *** Szynkę kroimy w drobną kostkę *** *** Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem, jogurtem oraz przeciśniętym czosnkiem. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Muszlę makaronowe gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, studzimy i wypełniamy sałatką. Do czasu podania przechowujemy w lodówce
Blog z Apetytem