czasem dynię wyrzeźbimy...i postraszymy lampionem sąsiadów ;) Nie lubię w tym "święcie" jednego, nie lubi, nie cierpię, nie znoszę wszechobecnego PASKUDNEGO jedzenia. Krwawych ciast, upiornych, kościstych ciasteczek, przebrzydłych sałatek z robalami...Nie lubię brzydkich dań ! Wyjątkiem są śmieszne potrawy, zabawne ciastka i desery. Tak, to mogę strawić, zarówno w przenośni, jak i dosłownie. Wam moje halloweenowe cake popsy - dynie też
kolorowotorcikowogulaszem albo z sosem pieczarkowym. Od znajomych wiem, że jedza je również ze śmietaną albo z cukrem. Ja dziś mam dla Was przepis na przepyszne placki ziemniaczane z sałatka ala pesto z jarmużu. Takie połączenie jest nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! O właściwościach j armużu pisałam juz na blogu i doskonale wiemy ile w nim witamin. Takie danie
Ostra na SłodkoDostałem zlecenie od żony - wymyśl coś z suszonymi pomidorami. Nie byłbym sobą gdybym zrobił coś, co już robiłem z tym produktem, jak np. sałatka makaronowa na zimno z suszonymi pomidorami, oliwkami i fetą. Fakt - fajne danie, w krótkim czasie można je przygotować. Jednak ja potrzebowałem czegoś na ciepło. I tak o to na szybko powstała potrawa, która ukazuje inne podejście
Right Behind The Kitchenprzetransportować trochę wody, która niepotrzebnie będzie pływała na talerzu. Tak ugotowane jajko można polać sosem albo ułożyć na wierzchu jakiegoś produktu. Jeśli chcielibyśmy zachować jajko na później, np. do sałatki, wówczas zaraz po ugotowaniu należy je włożyć do zimnej wody z lodem. Sprawimy, że proces ścinania białka i żółtka zatrzyma się. Krok 4 - jeść! Na koniec jakieś dodatki w postaci
Right Behind The Kitchenoczywiście otyłości. A czy wiedzieliście, że gdy jesteśmy głodni to sam mózg steruje nami i mając do wyboru fast-fooda (czytaj mózgu: błyskawiczne kalorie, energia) i lekką sałatkę (czytaj mózgu: eh, chłopie, nie pojesz sobie), nasz procesor wybierze to pierwsze?! Ale może kojarzyliście tego typu pokarmy z dość krótkim czasem oczekiwania na posiłek? Pewnie
Right Behind The Kitcheninnego - paprykarz z łososia. Takie małe cudeńko kosztowało zaledwie piątaka. Coś naprawdę rewelacyjnego, bardzo mało ryżu a sporo wędzonej ryby, porządnie doprawionej, odpowiednio słonej. Do tego jakaś błyskawiczna plażowa sałatka typu wymieszać szpinak w oleju rzepakowym z cytryną, rzodkiewka, kawałek dobrego pieczywa poszarpanego ponętnie w rękach i pokruszona zawartość foremki... Tak, wiem, może ten paprykarz nie wygląda zbyt apetycznie
Right Behind The Kitchenpoprawia humoru jak kawałek mięsa na piwnym ssaniu. Kababowi i chamburgerowi skrytożercy wiedzą o co chodzi. To jest ten stan, w którym ostatnią myślą o jedzeniu jest lekka sałatka czy wspomniane kruche zakąski. Mózg wewnątrz czaszki krzyczy "nakarm mnie, łobuzie!", dodając "PS, preferuję mięso". Będąc w domu można przygotować się na to druzgoczące ssanie i przygotować sobie soczyste kawałki kurczaka
Right Behind The Kitchenaromatycznej marynaty rzucona od tak sobie na patelnię grillową , bo jak to powiadają najstarsi górale amerykańscy "less is more ". Pierś z kurczaka w czerwonej marynacie na pomidorowym sosie z sałatką Na marynatę do dwóch piersi składają się banalne składniki: - 3 łyżki sosu pomidorowego (wariacje związane z sosem pomidorowym są tu lub tu ) - 3 łyżki oliwy - 1 łyżka octu
Right Behind The KitchenMenu Prosta, kilkukartkowa karta od razu spodobała mi się. Znajdziemy w niej polskie dania połączone z akcentami kuchni europejskiej. Przystawki zimne i ciepłe w cenie 9 - 15 zł, sałatki 18 - 23 zł. Pyszny rosół zjemy już za 6 zł. Dostaniemy tam także bardzo dobry żur na zakwasie, nieczosnkowy i z odpowiednią ilością majeranku, za 8 zł oraz delikatną, zabielaną
Right Behind The Kitchenwiedeńsku) , a czasami nawet i z łoaptki. I taki też serwują w restauracji Schnitzelwirt. Uwaga! Zamówiony sznycel po wiedeńsku to dwa ogromne kotlety schabowe , które spożywa się często z sałatka ziemniaczaną, kapustą czerwoną, białą kapustą kiszona i białą fasolą. Zamawiając jakąkolwiek potrawę w tym miejscu należy mieć na uwadze to, iż porcje są naprawdę okazałe! Austriacy pomyśleli o tych, którzy
Right Behind The Kitchenklik po przepis ). Ususzone warzywa, listek laurowy i przyprawy zmielić (przed zmieleniem odciąć ogonki z chili). Mieszankę przechowywać w szczelnym pojemniku. Zastosowanie Do sosów i gulaszów oraz świeżych sałatek, placka po węgiersku, leczo i wielu innych
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataoraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać z sosem majonezowo czosnkowym. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. Po uprażeniu położyć słonecznik na ręczniku papierowym i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Słonecznikiem posypać górę sałatki. Smacznego
W kuchni u Monikipodniesie pokrywkę i zamiesza coś tam w garze, no bo przecież sprawdzić trzeba co na obiad będzie. Nie chodzi mi też o dziecko, które pomoże Wam pokroić warzywa na sałatkę, ani o kota (czy psa) który posprząta wszystko co spadnie na podłogę ;) Liczą się sprzęty. Chciałam się z Wami podzielić moją opinią o patelni granitowej , którą posiadam dzięki uprzejmości
Kuchnia w opałachkotlety z ryżu i jarmużu, wrzuciłam szybko ziemniaki do piekarnika, żeby coś do tych kotletów mieć, a do miski pokroiłam pomidory, wymieszałam z roszponką, posoliłam i już była sałatka. Tak oto czasem wygląda moje gotowanie, kiedy nie mam głowy nawet, żeby kontrolować zawartość szafek. Myślę, że coś mam, a tu się skończyło, wydaje mi się, że czegoś
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEJedna z wielu sałatek, które można przygotować szybko i smacznie na śniadanie lub kolację. Doskonale się sprawdza na przyjęciach w gronie znajomych lub rodzinnych imprezach. Składniki: 1 opakowanie tortellini z szynką 1 mały słoik papryki konserwowej 7 jajek 1 puszka kukurydzy 1 duży ogórek konserwowy majonez (ewentualnie śmietana 18%) sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Tortellini ugotować w osolonej
Kuchnia w czekoladzie