sałatka - 51777 przepisów (strona:2554/3452)

Sałatka jesienna 198

poprzek ). Wszystkie składniki przekładamy do miski, razem ze startą mozzarellą, pokrojonym w kostkę serem kozim i posiekanym koperkiem. Oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek , sól, pieprz mieszamy, dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Schab na zimno 243

drugi dzień czynność powtórzyć - mięso gotować pół godziny, ostudzić w wywarze, wyjąć, odsączyć, zawinąć w folię i schłodzić. Schab jest gotowy do krojenia. Polecam na kanapki lub jako składnik sałatek. Można również podać z sosem do obiadu. Wywar będzie świetną bazą do barszczu czerwonego, żurku czy kapuśniaku

Czerwień i błękit
Kotleciki mielone z pęczakiem 233

kotleciki, obtaczamy w niewielkiej ilości bułki tartej  i smażymy na złoty kolor (do smażenia wszelkich kotletów używam oleju rzepakowego pół na pół z masłem klarowanym). Jako dodatki proponuję sałatkę z buraczków albo z kiszonej kapusty. Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

bistro mama
Domowy eliksir zdrowia 2742

sprzyja wszelkim infekcjom, ale przez cały rok. Wiosną i latem nasz organizm również potrzebuje wsparcia i wzmocnienia. Eliksir jest nie tylko lekarstwem, ale także świetnym dodatkiem do sosów, sałatek, czy mięs! Domowy eliksir zdrowia Przygotowanie eliksiru jest banalnie proste! Sami zobaczcie ;) Składniki: 500 ml oleju lnianego Oleofarm   500 ml miodu (ja użyłam wielokwiatowego) 5 cytryn  4 główki (!) czosnku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
skrzydełka kurczaka w miodzie 272

smarujemy skrzydełka pozostałą marynatą, do której dodajemy pozostałe dwie łyżki miodu.  Pieczemy jeszcze przez dziesięć, piętnaście minut, aż do momentu uzyskania karmelowej glazury.  Podajemy z ulubioną sałatką

Kuchnia Babci Basi
Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść? 208

worku foliowym, odsysając tyle powietrza ile można Jak można jeść awokado? Dojrzałe awokado, świetnie nadaje się  do rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki kakao zmiksowane blenderem). Bardzo dobrze smakuje z jajkiem

Pause Gotowanie!
Coś na start... 207

Urozmaicaj! Zadbaj, aby każdy Twój posiłek zawierał różnorodne produkty. Staraj się nie jeść chleba z szynką na śniadanie, drugie śniadanie i kolację. Przygotowuj różnego rodzaju pasty, twarożki i sałatki. Jedz surowe warzywa jak najczęściej, najlepiej 5 razy dziennie i pamiętaj, aby Twój talerz był zawsze kolorowy. Jedzenie różnokolorowych produktów zapewnia dostarczenie składników odżywczych i witamin z różnych grup. 5) Unikaj

Fit & Healthy Life
Sałatka z wędzona makrelą 329

kawałki. Pomidor umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałeczki. Ogórka umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Rukole opłukać, osączyć. Na talerzu ułożyć rukolę, posypać pomidorem i dodać kawałki makreli. Sałatkę oprószyć kolorowym pieprzem i polać sosem z jogurtu, soku z cytryny i miodu. Ja dodatkowo podałam i zjadłam z waflami ryżowymi

Fit & Healthy Life
Surówka z radicchio i jabłka 149

bardziej gorzkie. Płukanie radicchio wodą powoduje zwiększenie jej goryczy. Lepiej zatem usunąć zewnętrzne liście, a pozostałe przetrzeć ręcznikiem z ewentualnego piachu lub ziemi. ------- Podobne: Surówka z fenkułu i radicchio Sałatka z mango i cykorii Surówka z selera i jabłka

Weekendy w domu i ogrodzie
Wegetariańskie klopsiki z kaszy gryczanej w sosie pomidorowym 190

buraczkami. Mniam! Dziś najchętniej jem ją z sosem grzybowym, jarzynką, w pierogach... Ostatnio z kaszy gryczanej zrobiłam klopsiki. Wyglądają jak mięsne, ale smakują zupełnie inaczej! Do tego sos pomidorowy, sałatka ze świeżych warzyw i pyszny obiad gotowy. Co ważne, to danie można przygotować z kaszy, która została nam z poprzedniego dnia i zrobić taki obiadowy recykling - zdrowo i ekonomicznie

Kulinarne Inspiracje
Jedzonko do pracy #45 192

czym pora na kolejny zestaw jedzonka do pracy. Dziś u mnie pogoda wybitnie szaro jesienna, ale jedzenie nadal kolorowe i oczywiście bardzo smaczne ;) Śniadanie : Jogurt naturalny, maliny. Lunch : Sałatka z buraczkiem i fetą. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Hummus, za’atar i granaty 181

kwiatowych, ryżu, soczewicy, fasoli, mięsa, serów, warzyw i owoców, orzechów i ziaren. Taką właśnie kompletujemy. A gdy tylko skończymy, zaprosimy Was na mutabal, czyli pastę z bakłażanów, tabbouleh, czyli sałatkę z natki pietruszki i świeżej mięty, foul, czyli past z bobu, zupę krem z czonsku, migdałów i granatów, tuńczyka w sumaku z arbuzem, liście winorośli z mięsem, marchewki pieczone

GRUBY WAŁEK
Prażona cebulka 705

dodatek. Często dodaję ją do kotletów mielonych , albo kotletów z kaszy jaglanej gdyż doskonale podnosi ich smak, to świetny dodatek do domowego hot – doga, do kanapek, zapiekanek, zup, sałatek czy też do panierki. A jak świetnie smakuje z nią domowe pieczywo! Prażona cebulka Polakom kojarzy głównie się z hot-dogami z prażoną cebulką serwowanymi w sklepie IKEA

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wytrawne muffinki z wędzonym łososiem, kaparami i serkiem ricotta 251

śniadanie, i choć mogłoby się wydawać, że babeczki są czasochłonne, to uwierzcie nam na słowo, nie są! Znudziły nam się kanapki, a takie dwa muffinki zjedzone w towarzystwie prostej sałatki, zapewniły nam zastrzyk energii na cały dzień :) Zamiast mąki pszennej użyliśmy orkiszowej i jaglanej. W ten sposób obniżyliśmy zawartość glutenu w babeczkach. Jeśli chcielibyście przygotować babeczki całkowicie bezglutenowe, to użyjcie

W kuchni Katie
4 wyjątkowe pomysły na łososia z grilla 192

Łosoś jest jedną z najpopularniejszych ryb, która trafia na ruszt grilla. Grillowany łosoś jest prosty w przyrządzeniu i niezwykle smaczny. Może być śmiało podawany z grillowanymi warzywami lub sałatkami. Bez problemu możemy dodać do niego wyjątkowy aromat dymu używając drewniane deski lub wióra do wędzenia podczas grillowania. Możemy również podać go z wyjątkowym słodkim sosem barbecue tworząc z grillowanego łososia

naRuszcie