Jabłka na odchudzanie 133polskich sklepach przez cały rok. Kupić je możemy w różnych odmianach i wielkościach, różnią się one walorami smakowymi i sposobami wykorzystania. Możemy je zjeść na surowo, zrobić z nich sałatkę owocową, smoothie lub świeżo wyciskany sok. Ale, co najważniejsze, mają również wiele prozdrowotnych właściwości, które sprawiają, że często wykorzystywane są w dietach odchudzających. Przedstawiamy więc jak jabłka na odchudzanie wpływają
Żyję by jeść
prawdziwki w zalewie słkodko-kwaśnej... 185130C, grzanie góra/dół, pasteryzować 30 minut, w piekarniku wystudzić, przechowywać w ciemnym miejscu - prawdziwki w zalewie słodko-kwaśnej są w naszym domu najsmaczniejszym dodatkiem do pieczywa, sałatek, do zakąsek.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z brukselek 159Zdrowego Żywienia u Tatiany i Michała, którzy prowadzą bloga Więcej Niż Zdrowe Odżywianie… Przy okazji serdecznie dziękuję za tę możliwość, miłą atmosferę i przekazaną wiedzę 🙂 Inspirowana przepisem na sałatkę z brukselek, stworzyłam własną wariację 😀 Tym bardziej mnie to cieszy, bo to świetny sposób na przemycenie do menu
Fit Wyspa
Młoda kapusta 138Niezmiernie cieszy mnie wiosna na bazarku. Zewsząd spoglądają na nas dorodne głowy młodej kapusty, pęki koperku zachwycają zielenią, a młode ziemniaczki kuszą maleńkimi rozmiarami. To najlepszy
niecodziennikpary
Sałatka z kalafiora i pomidorów 197W czasie wakacji pojechałem na kilka dni do domu. W dniu przyjazdu na kolację była sałatka z kalafiora i pomidorów , od razu pomyślałem, że Mojej M
niecodziennikpary
Mizeria 149Mizeria na naszym stole oznacza, że sezon ogórkowy właśnie trwa. Tegoroczne ogórki są wyjątkowo okazałe i bardzo smaczne. Mój B. zerwał je właśnie z ogródka, nie
niecodziennikpary
Ćwikła z chrzanem 163ćwikły z chrzanem nie ma u nas w domu świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia, to stały dodatek do warzywnej sałatki oraz do mięs i wędlin. Najlepsza jest ta zrobiona z gotowanych buraczków i świeżo startego chrzanu, ale czasami zdarzało nam się przygotować ćwikłę z chrzanem ze słoiczka. Druga opcja pozwala uniknąć łzawienia oczu i pieczenia w nosie, jednak zdecydowanie wybieramy
niecodziennikpary
Śledzie w oleju 148Bardzo lubimy śledzie i dość często przygotowujemy je sobie w różnych postaciach np. z octem, w sałatkach lub z ciekawymi dodatkami wzbogacającymi ich smak. Podstawą jest oczywiście kupienie odpowiednich filetów ze śledzi i wymoczenie ich w zimnej wodzie lub mleku. W naszej budce z rybami kupiliśmy wyborne Matjasy, z których zrobiliśmy bardzo smaczne i proste do wykonania śledzie w oleju
niecodziennikpary
Surówka z kapusty pekińskiej z owocami 151Surówka z kapusty pekińskiej z owocami to doskonały dodatek do obiadu, który łączy w sobie warzywa i owoce. Taką kombinację smakową poznałam jeszcze w czasach studiów
niecodziennikpary
Wywar warzywny 147garnka gałązki natki pietruszki i selera. Z wywaru warzywnego wyjąć warzywa oraz liście, przecedzić przez gęste sito, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Warzywa można wykorzystać do przygotowania sałatki jarzynowej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Wywar warzywny pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikpary
Marynowane pieczarki 158Podczas przyjmowania gości, dobrze jest postawić na stole marynowane pieczarki , które są doskonałym uzupełnieniem serwowanych wędlin i serów. Można z nich zrobić również wiele ciekawych zimnych przystawek np. koreczki, sałatki, sos tatarski. Kupując pieczarki do marynowania, najlepiej wybierać te najmniejsze, gdyż wyglądają one najładniej w podawanych potrawach. Jeśli jednak nie możemy dostać odpowiednio małych pieczarek, można oczywiście kupić te większe
niecodziennikpary
Perliczka pieczona w winie i soku z pomarańczy 125noworoczny obiad postawiliśmy na stole wielkopolską perliczkę upieczoną w winie i soku z pomarańczy . W połączeniu z sałatką ze szpinaku i granatu był to lekki i smaczny posiłek, w sam raz po sylwestrowych potrawach. Mięso perliczki ma mało tłuszczu i wymaga odpowiedniego podejścia. Poprzednio obkładaliśmy ją boczkiem, a tym razem zamknęliśmy w worku do pieczenia z dużą ilością płynów
niecodziennikpary
Hummus z fasolki adzuki 155zrobienia danej potrawy. Zawsze mamy pomysł na wykorzystanie tej nadwyżki w innym przepisie, przez co oszczędzamy czas, prąd i wodę. Tak było w przypadku fasolki adzuki, którą gotowaliśmy do sałatki z brązowym ryżem, a przy okazji powstał hummus z fasolki adzuki . Trochę zastanawialiśmy się nad nazwą naszej pasty z fasoli, ale po sprawdzeniu w wikipedii uznaliśmy, że można określać
niecodziennikpary
Łosoś pieczony w folii z ziołami 217pomysł na lekki obiad z pieczonym łososiem w roli głównej. Do łososia pieczonego w piekarniku z dodatkiem świeżej pietruszki, czosnku i bazylii przygotowaliśmy puree z pietruszki oraz lekką sałatkę z jarmużu. Palce lizać, taki obiadek chciałoby się jeść częściej nie patrząc na fakt, że łosoś jest tłustą rybą i jest kaloryczny. Jako fakt to równoważący można dodać, że łosoś
niecodziennikpary
Kopytka z burakami 162kopytka, wersja z gotowanymi buraczkami także powinna przypaść Wam do gustu. To, co wyróżnia kopytka z buraczkami , to ich przepiękny różowy kolor, który doskonale kontrastuje z zielonym kolorem np. sałatek. Udostępnij Składniki na kopytka z burakami 1 kg ziemniaków 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 1 duży pieczony lub ugotowany burak Dodatkowo: mąka pszenna do podsypania
niecodziennikpary