nitki co naprawdę świetnie wygląda razem z kolorowymi warzywami i kabanosem. Sałatka jest szybka, zdrowa i bardzo smaczna. Śmiało można ją przygotować do pracy czy kolację. Składniki: 250 g makaronu nitki 200 g cienkich kabanosów puszka zielonego groszku 1 zielony ogórek 2 pomidory 10 rzodkiewek 100 g sera żółtego 1/2 pęczka koperku po 2 łyżki majonezu i jogurtu sól, pieprz
magiczna kuchnia KasiProsta, ale jakże pyszna sałatka. W sezonie truskawkowym trzeba ją obowiązkowo zrobić przynajmniej raz. Zajadałam ją dzisiaj na obiad i na kolację. I na tym nie koniec. Bo i własnych truskawek mam pełne łubianki i właśnie dostałam porządny kawałek francuskiego sera z niebieską pleśnią o lekko orzechowym smaku. Czytaj więcej
Wiem co jemTeraz pozostaje jedynie czekanie na karnawałową powtórkę z rozrywki;) Co do sałatki to do jej wykonania możecie oczywiście użyć ryżu, który wam pozostał po obiedzie. Szybka i smaczna... tak więc zajadajcie i odpoczywajcie - korzystajcie z dodatkowego wolnego dnia przedłużającego weekend. Produkty 3 woreczki ryżu 30 dag żółtego sera 30 dag szynki 2 czerwone papryki ogórki kiszone por lub cebula
Kuchenne aromatyTo połączenie smaków chodziło za mną od dawna. Słodka, soczysta gruszka i wyrazisty smak sera z niebieską pleśnią. Słodycz miodu i pazur musztardy, delikatność szpinaku i
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDzień dobry, Dziś chciałam pokazać Wam kanapeczki, które przygotowałam z włoskich bułeczek ziołowych. Wykorzystałam do nich ulubiony ser mojego Męża, czyli halloumi, bazyliowe pesto, świeże warzywa
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: 5-7 liści sałaty lodowej 0,5kg arbuza 125g sera brie z orzechami kilka listków świeżej mięty 2 łyżki łuskanych ziaren słonecznika 1 łyżka siemienia
Emcia PichciOstatnio moja ulubiona... Sałatka warstwowa z porem i wędliną. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo, puszka kukurydzy, 200 g startego żółtego sera, 200 g szynki konserwowej/ polędwicy drobiowej/ wędzonego filetu z indyka itp. :) 2 średnie pory, 8 plastrów ananasa, majonez ilość według upodobań, mi wystarcza mały słoik. Jaja, wędlinę, ananasa kroimy w kostkę. Po dokładnym umyciu jasną część porów kroimy
Miksturownikjogurt naturalny - ja dodałam i tego i tego. Warzywa: rzodkiewka, cebulka, papryka, ogórek, szczypior - pokroić w drobną kostkę. Dodać do sera, doprawić solą i BIO PAPRYKĄ granulowaną Royal Brand. BIO papryka słodka granulowana Doskonały dodatek do dań mięsnych, sałatek i past. Niezastąpiona w kuchni włoskiej i węgierskiej. Słodki, aromatyczny smak wzbogaci wiele dań. Wygodna w użyciu. Cena: około 10zł/30g Zapraszam
kolorowotorcikowosłużyłyśmy radą o zdrowiu, a w nagrodę dla wytrwałych, którzy poczekali na swoją kolej, dla zdrowia otrzymywał od nas pyszną sałatkę. Głównymi bohaterami były produkty marek: FIT&EASY , z których sałat robiłyśmy smakowitości, SIERPC , co dostarczył nam wspaniałe sery oraz marka BORGES , która zaopatrzyła w swe świetnie oliwy, sosy, octy balsamiczne i oliwki - drylowane zielone, nadziewane serem bądź papryką
W kuchni Karmel-itkidnia przeliczyłe(a)ś się z ilością przygotowanego jedzenia, np. ugotowałe(a)ś za dużo makaronu postaraj się to wykorzystać. Zmodyfikuj zaplanowany wcześniej posiłek – zamiast ryżu z warzywami i serem przygotuj makaronową zapiekankę. Planując kolejne potrawy zwracaj uwagę na to co już masz w lodówce – jeżeli na dolnej półce od kilku dni zalega włoszczyzna nie planuj pierogów z kapustą. Wykorzystaj(...)mamy gotową pyszną i zdrową sałatkę – jak znalazł na kolację. Wymienione warzywa z puszki mogą stanowić również dodatek do warzywnych zapiekanek , gulaszów czy farszów tak więc nie ma obaw, że otwarta puszka nie zostanie szybko wykorzystana. Pełnoziarnista mąka – wiadomo do czego służy mąka: ciasta, naleśniki, pierogi i wiele innych potraw. W lodówce zalega ser twarogowy? – pora usmażyć razowe naleśniki
moj przepis nasól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Ser żółty,szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w paseczki. Wszystko wrzucamy razem do miski, dodajemy kukurydzę i mieszamy. Z majonezu, musztardy i jogurtu przygotowujemy sos, którym zalewamy pozostałe składniki, mieszamy dokładnie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę chłodzimy w lodówce przez minimum godzinę
Czerwona Porzeczkasałatka tak mi zasmakowała, że jak dla mnie to mogłaby stanowić cały obiad. Słodki i słony smak doskonale łączą się z goryczką musztardowego sosu, choć na pierwszy rzut oka taki połączenie może wydawać się dziwne. Doskonała dla osób na diecie (bez orzeszków) jako samodzielne danie ale też idealna do obiadu lub jako dodatek do dań z grilla. Składniki: kilka(...)liści sałaty lodowej 1/2 czerwonej papryki kiść czerwonych winogron (najlepiej bezpestkowych) 1 niewielka pomarańcza 1/2 opakowania sera feta łyżka orzeszków arachidowych (można pominąć) na sos: sok z połowy cytryny 4-5 łyżek oleju lub oliwy (użyłam oleju z awokado) 2 łyżeczki musztardy odrobina cukru sól pieprz Sałatę porwać na kawałki. Fetę pokroić w kostkę. Winogrona pokroić na połówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasałatka to... może nie miód "w gębie" :) bo nawet kropelki miodu tam nie ma :) ale taka mieszanina przepysznych smaków, że robię ją ostatnio coraz częściej. Na śniadanie lub podwieczorek świetnie się nada. Składniki: 2 garści świeżej, umytej roszponki 3 pomidory suszone w zalewie 1 pomidor 1/2 ogórka świeżego 3-4 małe grzanki z chleba pełnoziarnistego 3-4 plasterki sera koziego
Szczęśliwa kuchnia