sałatka z ryżem - 3761 przepisów (strona:113/251)

Fit sałatka z komosy ryżowej i awokado 114

przestudzoną komosę, pokrojone awokado i zioła, polewamy oliwą i sokiem z cytryny i doprawiamy solą pieprzem. W ten oto prosty sposób sałatka z komosy ryżowej i awokado jest gotowa! Podajemy z pieczywem lub jako sidedish zamiast ziemniaków czy ryżu lub kaszy. Świetnie komponuje się także z potrawami z grilla. Smacznego! Spodobał Ci się ten artykuł? To bardzo się cieszę Będzie(...)miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam!   Artykuł Fit sałatka z komosy ryżowej i awokado pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Sałatka z kurczakiem i orzechami 285

stole podczas Świąt Bożego Narodzenia i nie tylko  Sałatka jest bardzo smaczna i sycąca. Polecam na Święta! Sałatka z kurczakiem i orzechami Drukuj przepis Ilość porcji: 8 Czas gotowania: 1 godzina Składniki -2 torebki ryżu (200 g) -1 podwójna pierś z kurczaka -sól, pieprz, curry -olej do smażenia -4 jajka -pół szklanki orzechów włoskich(...)rodzynek -100 g sera żółtego -1 puszka ananasa -1 puszka kukurydzy -majonez + jogurt grecki (pół na pół) Przygotowanie --> Ryż gotujemy na sypko. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo. Rodzynki namaczamy w gorącej wodzie, odcedzamy na sicie. Ser żółty, jajka i ananasa kroimy w kostkę. Orzechy

Marta Gotuje
Sałatka Jarzynowa i “Szarlotka Lenina” 157

chanachi – ulubione danie Stalina. Lata ‘60 to wielka nadzieja pokładana w kukurydzy. Lata ‘80 to barszcz, a ‘90 pilaw z ryżu i jagnięciny. XXI wiek symbolizują bliny. A co z ‘70? Lata ‘70 to sałatka Olivier, czyli nic innego jak nasza sałatka warzywna, bez której ani w Polsce, ani nigdzie indziej na wschodzie nie może się obyć żadna Wigilia

Ugotowane pozamiatane
Szybka sałatka z komosą i tuńczykiem. Świetna do szkoły lub pracy 156

pracy. Komosa ryżowa znana też jako quinoa to bardzo zdrowa i uniwersalna kasza. Dobrze sprawdza się również jako składnik sałatek, zamieniając je w kompletny i sycący posiłek. O właściwościach quinoa przeczytacie tutaj: Quinoa czyli super zdrowa alternatywa dla kaszy i ryżu. Jak gotować i jeść komosę ryżową? Komosę bez problemu powinniście dostać w większości supermarketów – szukajcie na półkach

Kulinarna Polska
Szybka sałatka z komosą i tuńczykiem. Świetna do szkoły lub pracy 154

pracy. Komosa ryżowa znana też jako quinoa to bardzo zdrowa i uniwersalna kasza. Dobrze sprawdza się również jako składnik sałatek, zamieniając je w kompletny i sycący posiłek. O właściwościach quinoa przeczytacie tutaj: Quinoa czyli super zdrowa alternatywa dla kaszy i ryżu. Jak gotować i jeść komosę ryżową? Komosę bez problemu powinniście dostać w większości supermarketów – szukajcie na półkach

Kulinarna Polska
Buddha bowl z fasolką szparagową, falafelem i sosem tahini 93

Buddha Bowl czyli miska Buddy to pyszny, kolorowy,  pełen zdrowych  składników posiłek.  Latem często serwuję taką miskę w domu na obiad lub zabieram

Moja kraina smaków
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem 210

Pyszny, mięsno-ryżowo-pomidorowy farsz zapiekany w ulubionej, czerwonej papryce. Razem na jednym talerzu w towarzystwie sałatki - obiad idealny.  Składniki (na 3 porcje):  3 czerwone papryki 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku ok. 200-300 g mielonego mięsa z indyka 100 g ryżu parboiled 1/2 szklanki passaty pomidorowej (z czosnkiem) łyżka koncentratu pomidorowego  1-2 łyżki oleju sól(...)następnie połączyć z ugotowanym ryżem. Odstawić.  Odciąć górne części papryk. Wydrążyć gniazda nasienne. Wnętrza wypełnić po brzegi farszem, posypać żółtym serem i przykryć. Gotowe papryki włożyć ostrożnie do żaroodpornego naczynia, zalać wodą na ok. 2 cm wysokości i zapiekać przez ok. 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe podawać np. z ulubioną sałatką, tak jak ja to zrobiłam

Kuchnia Ellie
Sałatka z paluszkami krabowymi i tuńczykiem! 175

wszystkim domownikom. Takich sałatek z majonezem robię dość sporo i różnych na wszelakie małe uroczystości rodzinne, ale jakoś nigdy nie mam okazji ich dla Was sfotografować, postanowiłam nadrobić zaległości w tej kwestii i podzielić się z Wami kilkoma przepisami. Może przypadną Wam do gustu ;-)) Składniki: - 1 opakowanie paluszków "krabowych" - 1 puszka zielonego groszku - 1 torebeczka ugotowanego ryżu jaśminowego - 1 puszka(...)rozmiar L - majonez do wymieszania - sól, pieprz Jajka i paluszki rybne kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odcedzamy z nadmiaru  oleju. Ryż po ugotowaniu studzimy całkowicie. Groszek zielony odcedzamy na sicie. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Gotowe! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Risotto z gorgonzolą i gruszką 95

Gorgonzola, gruszka i orzechy włoskie to sprawdzona kombinacja, która sprawdza się w wielu daniach np. sałatce lub grzankach. Dzisiaj jednak skusiłam się na przygotowanie włoskiego risotto z dodatkiem tego połączenia smaków i wyszło bardzo smacznie. Polecam! Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu arborio cebula 2 szkl. gorącego bulionu 50 ml białego wina 50 g sera gorgonzola gruszka garść orzechów

wyzwania kuchenne
Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem 230

Składniki: 2 saszetki ryżu białego puszka kukurydzy słodkiej 4 jajka 2 puszki tuńczyka rozdrobnionego w wodzie i oleju 4 ogórki kiszone 1 średnia cebula 2 łyżki

Lena Gotuje
Sałatka z tuńczykiem, ryżem i rzodkiewką 184

Składniki: 100 gr białego ryżu pęczek rzodkiewek 1 średni ogórek 170 gr tuńczyka z puszki (kawałki w oliwie) 1 pęczek koperku 4 łodygi selera naciowego 2

Qchnia po prostu
Placki ryżowo-warzywne 151

Składniki: 4 porcje 300g ryżu (ja dałam jaśminowy) 2 ząbki czosnku czerwona papryka pęczek cebulki dymki (głównie białe części) 3 żółtka 1 jajko pęczek natki pietruszki

Gorący kąsek
Koreańska sałatka z suszonych glonów Nori 88

Prosta, pyszna i zdrowa koreańska sałatka z suszonych wodorostów Nori, która pasuje jako przekąska i dodatek do obiadu. Polecam Składniki: 1oo g suszonych arkuszy wodorostów Nori 3 cebulki dymki – zielona część 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki (120 ml) wody 3-4 łyżki sosu sojowego 2-3 łyżki syropu z agawy lub klonowego 3 łyżki prażonego sezamu (lub według uznania(...)Zalewamy tym przygotowane wcześniej kawałki glonów, dodajemy sezam, starty czosnek, pokrojoną cebulkę i dokładnie mieszamy. Można dodać również suszone płatki chilli. Sałatkę z wodorostów nori przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku maksymalnie przez tydzień. Podajemy z ugotowanym ryżem oraz innymi dodatkami np. cukinią smażoną po koreańsku , bulgogi z brokuła i tofu . Smacznego! Przepis pochodzi stąd . Spodobał Ci się

Lamarida.pl
Sałatka ” Wiosenny tuńczyk z fetą ” , mniam ! 114

smakowitej , wiosennej wersji tuńczyka , powiem tylko ,że feta jest żoną idealną dla tego gościa . Polecam naprawdę niebanalny smak , no i sałatka , a każda jest pyszna No prawie , każda Składniki : 1/2 kostki, sera feta 2 szklanki, ugotowanego na sypko ryżu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała puszka kukurydzy lub 1/2 zwykłej 1 mała cebula lub 1/2 zwykłej(...)ryżu i łączymy z odsączonym z zalewy tuńczykiem , siekanym koperkiem oraz pokruszonym serem feta . Na koniec dodajemy majonez, jogurt , ketchup . Doprawiamy papryką słodką , chilli , cukrem i solą . Mieszamy do połączenia składników i odstawiamy do lodówki na godzinkę . Po tym czasie ponownie mieszamy i serwujemy . Doskonała kolacja ,śniadanie lub przekąska w pracy Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka ” Wiosenny tuńczyk

Ogrodnik w podróży