salatka z pory - 3237 przepisów (strona:94/216)

Piknikowa , jogurtowo – brokułowa sałatka 203

sałatkę , wykonanie to raptem ,czas ugotowania brokuła i jajek , a połączyć je można, nawet na drugi dzień w pięć minut i gotowe . Pyszna – prosta . UWAGA ! Nie zalecam przechowywania sałatki w zamkniętym naczyniu do dnia następnego , bo wymieszanie jajka z brokułem i przetrzymanie w szczelnym pojemniku – to jak wybuch elektrowni w Czarnobylu , opary powalają nawet słonia i długo(...)powtarzamy aż do wyczerpania składników . Gotowe " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smakuje świetnie o każdej porze dnia i nocy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego ! Post Piknikowa , jogurtowo – brokułowa sałatka pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Sałatka niemieszana z kurczakiem i serem bałkańskim 184

łączy wszystkie składniki. To pyszna i łatwa do zrobienia sałatka. Oto przepis na wyjątkową sałatkę niemieszaną z kurczakiem i serem bałkańskim. Składniki 1 opakowanie mixu sałat ze szpinakiem 300 g piersi z kurczaka 100 g sera bałkańskiego lub feta 1 mała czerwona cebula kawałek pora (tylko biała część) garść pomidorków koktajlowych garść kiełków buraka 2 łyżki oliwy z oliwek(...)smażymy na niej pora, aż się zeszkli. Dodajemy kurczaka i smażymy ok. 8-10 minut. Patelnię zestawiamy do ostygnięcia. Ser kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Pomidorki kroimy na połówki. W dużej misie układamy mix sałat. Na sałacie układamy obok siebie kurczaka, ser, cebulę, pomidorki i kiełki. Przed podaniem skrapiamy sosem. Sałatkę niemieszaną z kurczakiem i serem

My Chcemy Jeść
SAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD 162

por 1 pęczek kopru 200 g jogurtu greckiego 1 lyżka majonezu sól, pieprz INGREDIENTS: 250 g tortellini (1 pack) 340 g pineapple (1 can) 1 medium leek 1 bunch of dill 200 g Greek yogurt 1 tablespoon mayonnaise salt, pepper Tortellini ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, odsącz i odstaw do ostygnięcia. Ananasa pokrój w kawałki, koper posiekaj, od pora(...)potem na plastry. Żeby por nie był za ostry warto go sparzyć wrzątkiem – wrzuć pokrojonego pora do durszlaka i przelej gorącą wodą. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj soli i pieprzu do smaku, dokładnie wymieszaj. Jeśli masz czas wstaw sałatkę na jakiś czas do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Cook the tortellini as it is written

Martyna Cooks
SAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD 152

por 1 pęczek kopru 200 g jogurtu greckiego 1 lyżka majonezu sól, pieprz INGREDIENTS: 250 g tortellini (1 pack) 340 g pineapple (1 can) 1 medium leek 1 bunch of dill 200 g Greek yogurt 1 tablespoon mayonnaise salt, pepper Tortellini ugotuj wg instrukcji na opakowaniu, odsącz i odstaw do ostygnięcia. Ananasa pokrój w kawałki, koper posiekaj, od pora(...)potem na plastry. Żeby por nie był za ostry warto go sparzyć wrzątkiem – wrzuć pokrojonego pora do durszlaka i przelej gorącą wodą. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj soli i pieprzu do smaku, dokładnie wymieszaj. Jeśli masz czas wstaw sałatkę na jakiś czas do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Cook the tortellini as it is written

Martyna Cooks
Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym 142

bardzo dawno, ale do dziś często gości na moim stole. Sałatka smakuje naprawdę rewelacyjnie oraz d oskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy lub samoistna przekąska. Sos czosnkowy podkreśla smak całości, lecz jeśli użyjecie samego majonezu - też będzie pysznie. Polecam! 1 kg pieczarek 200g żółtego sera 1 puszka kukurydzy 1 por (biała część; średni) Sos:   4-5 łyżek majonezu(...)ostudzeniu pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, pora pokroić w krążki, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przygotować sos. Majonez połączyć z jogurtem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Wszystkie składniki wymieszać z sosem oraz ewentualnie doprawić do smaku. Gotową sałatkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce

Di gotuje
Sałatka misz-masz 260

lodówce :) Sałatki jak już wielokrotnie pisałam, to moja słabość i potrafię je wyczarować niemal ze wszystkiego ;)  I co ważne zawsze smakują i szybko znikają. Składniki: 1 kulka mozzarelli 1 pomidor 1/2 czerwonej papryki 1 /2 czerwonej cebuli garść bazylii kilka liści dowolnej sałaty kilka listków pietruszki 1 mandarynka 10 zielonych oliwek 1 gałązka jasnego pora Sos: 1 łyżka(...)układać warzywa...pokrojonego w ósemki pomidora, paprykę w paski, krążki cebuli i pociętego fantazyjnie pora. Poprzekładać warzywa segmentami z mandarynki, liśmii bazylii i pokruszoną mozzarellą.Udekorować przekrojonymi na pół oliwkami. Do małego słoiczka przełożyć wszystkie składniki sosu. Zakręcić i porządnie wymieszać.Polać sosem sałatkę i odstawić na 5-7 minut, aż smaki się przegryzą. Podawać. Smacznego

Gosia gotuje
Sałatka z wędzonym kurczakiem, ryżem i ananasem 263

pomysł, że można je idealnie wykorzystać do sałatki - do której stanowiłyby bazę. Sałatka jest niezbyt pracochłonna - a za to bardzo smaczna. Polecam. Ryż ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Udka z kurczaka dokładnie oddzielić od kości i zdjąć z nich skórę. Mięso pokroić w drobną kosteczkę. Pora pokroić w cienkie półkrążki. Kukurydzę i ananasy dobrze odsączyć

Świat Domowej Kuchni
Zupa krem ze szparagów 139

temu zupa będzie jeszcze lepsza. Jutro wykorzystamy tę wołowinę do sałatki razem z główkami ze szparagów. Dzisiaj zapraszam na zupę. Składniki: Kawałek wołowiny może być antrykot Ok. 2 l wody 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 4 ziemniaki ( ja miałam więcej bo były malutkie ) 10 - 15 cm pora Pęczek szparagów Sól Pieprz biały 100 ml słodkiej śmietany Wykonanie(...)osolonej wodzie gotujemy wołowinę, szumujemy. Pod koniec gotowania dodajemy warzywa pokrojone na mniejsze kawałki i gotujemy dalej do miękkości. Ze szparagów odłamujemy główki, odkładamy ( będą do sałatki  ). Pozostałą część szparagów myjemy, obieramy ( cienko )i kroimy na kilku centymetrowe odcinki. Gdy warzywa i mięso będą ugotowane wyjmujemy mięso i marchew łyżką cedzakową ( już nie trafiają do zupy, odkładamy, wykorzystamy

Smaki Ewy
Koktajl białkowy Eco&Fit Slim - wsparcie w odchudzaniu 170

Stali Czytelnicy bloga wiedzą, że uwielbiamy słodycze w każdej postaci i o każdej porze dnia i nocy. Nie często więc recenzujemy tutaj produkty dla osób

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
sałatka z arbuzem, fetą, szpinakiem i oliwkami 206

składniki: (2 porcje) 500 g arbuza, bez skórki 100 g sera feta ok.14 szt. czarnych oliwek 2 garście świeżych liści szpinaku wykonanie: Arbuza i ser feta

Domowy Smak Jedzenia
Krem z białych i zielonych szparagów 188

Składniki na bulion: - 1,5l wody - 3 marchewki - seler - por - cebula - 2korzenie pietruszki - natka pietruszki - liść laurowy, ziele angielskie, pieprz cały, sól, pieprz mielony według uznania

Coś z niczego
Zupa porowa 263

Niezwykle smaczna zupa porowa . Pożywna, niedroga, a do tego ładnie prezentuje się na stole. Składniki: 1 duży por 0,5 kg ziemniaków 1 marchew starta na

Salonik smaków
Burak faszerowany serem kozim, żurawiną z malinami zwieńczony rukolą i orzechami 174

Jesień to czas, gdy na dworze robi się już buro i zimno. Ta pora roku kojarzy mi się zwykle z ciężkim, kalorycznym jedzeniem, które powoduje, że się rozgrzewam ale i robię się senna. Postanowiłam, że tym razem przygotuje coś sezonowego, ale w lżejszej, bardziej fit wersji. Słodki burak, kwaskowata żurawina i lekko orzechowa rukola (to moje ulubione połączenie(...)tego całość podkręcona słonym, kozim serem. Świetna przekąska na pochmurny dzień świetnie zastąpi ci ulubioną sałatkę. Burak faszerowany kozim serem z rukolą i żurawiną. Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Remoulade z selerem 217

Remoulade z selera to po prostu sałatka selerowa wykonana na bazie tradycyjnego, francuskiego sosu remoulade. Sos remoulade to sos majonezowy z dodatkiem musztardy oraz kwaśnych dodatków takich jak ogórek konserwowy czy kapary.  Zimą warto wykorzystać warzywa charakterystyczne dla tej pory roku - warzywa zimowe. Jednym z takich warzyw jest właśnie korzeń selera. Ponieważ bardzo lubię to warzywo, na blogu(...)możecie znaleźć sporo przepisów z wykorzystaniem selera , to postanowiłam ponownie po niego sięgnąć i tym razem przyrządzić korzeń selera na surowo właśnie w postaci takiej sałatki. Surowy seler jest niezwykle smaczny i aromatyczny, świetnie komponuje się z kwaśnymi i wyrazistymi smakami, dlatego też połączenie go z sosem remoulade okazał się rewelacyjne!  Sałatka z selera świetnie sprawdzi się na wszelkiego

Codzienne Gotowanie
Sałatka z surowego kalafiora z szynką 238

składników i sporej ilości świeżego, pachnącego koperku. Prosta, szybka i niezwykle smaczna sałatka, idealna na każdą okazję! Drukuj Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Czas przygotowania 20 min Ingredients 1 średni kalafior 300 g szynki wędzonej * 1 puszka kukurydzy 1 średni por 1 duża papryka pomarańczowa Sos 3 łyżki majonezu ** 3 łyżki jogurtu naturalnego(...)oczkach. Szynkę kroimy w drobną kostkę (bez skóry). Pora kroimy wzdłuż na cztery części i drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy odcedzoną z zalewy kukurydzę. Sos Majonez łączymy z jogurtem. Dodajemy posiekany koperek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku przyprawami i mieszamy. Sos dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Wstawiamy

Wędrówki po kuchni