sałatka z por - 2535 przepisów (strona:79/169)

EXPRESOWA SAŁATKA Z TRTELLINI + FILMIK 967

smaku 2 łyżki majonezu 1/2 pęczka szczypiorku mały kawałek pora, jasna część  PRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy, studzimy. Ogórki, pomidory, ser i szynkę kroimy w małą kostkę. Makaron przekładamy do miski, dodajemy pokrojone warzywa, majonez, posiekany szczypiorek, majonez i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.  Sałatkę przekładamy do ozdobnej miseczki, podajemy schodzoną.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z serem, porem i papryką 167

wszystko co mogłoby się nadawać i stworzyłam całkiem niezłą sałatkę. Aż sama byłam zaskoczona, że tak fajnie smakuje :) Wam również zdarzają się takie sałatkowe eksperymenty do których później wracacie, bo przez przypadek wyszła całkiem niezła kombinacja smaków? :) Składniki: ok. 250-300 g żółtego sera o ostrzejszym smaku 1 duży por 1 średnia czerwona papryka 1 puszka kukurydzy(...)ziołowy   Ser pokroić w kostkę. Por umyć, odciąć zieloną część i pokroić w nieduże piórka. Paprykę oczyścić i pokroić w średnią kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki pokroić w kostkę i odsączyć na sicie nadmiar wody. Wszystkie składniki wrzucić do dużej miski, dodać majonez, jogurt, musztardę oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Sałatka smakuje lepiej, gdy postoi przynajmniej godzinę

Simply Food
Sałatka z imbirem marynowanym 167

imbir był do tej pory raczej tylko dodatkiem do sushi, taka przegryzka, aby odświeżyć kubki smakowe. Mój młody zaopatrzeniowiec pewnego razu przyniósł marynowanego imbiru w kilogramach :), więc musiałam coś wymyślić jak go wykorzystać, bo raczej takiej ilości samego nie da się zjeść (chyba, że codziennie sushi). Obawiałam się trochę, czy imbir nie zdominuje całego smaku sałatki, jednak obawa okazała się

Kuchcik gotuje
Kotlety z botwinki i ziemniaków z pieczonymi marchewkami i bobem 124

ziemniaków pęczek botwiny (bez liści) por (biała część) dymka ze szczypiorkiem łyżka masła klarowanego 3 łyżki pokruszonej fety 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/4 łyżeczki suszonych płatków cebuli 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i pieprz do smaku Sałatka z bobu i rzodkiewki: szklanka(...)posiekanego koperku spora szczypta czarnego pieprzu szczypta soli 1/4 łyżeczki suszonego czosnku 1/4 łyżeczki suszonych pomidorów Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Łodygi botwinki drobno kroimy, buraczki ścieramy na tarce, pora i dymkę ze szczypiorkiem drobno siekamy. Wszystko razem podsmażamy na maśle, do miękkości, po czym odstawiamy do wystudzenia. Ziemniaki rozgniatamy i mieszamy z fetą, parmezanem, […] Artykuł Kotlety z botwinki

Mienta blog
16 przepisów z orzechami 132

Chrupiące, smaczne nie tylko w słodkich połączeniach. Orzechy świetnie sprawdzają się w sałatkach, jako dodatek do dań makaronowych, ale nie tylko. Niezastąpione w jesiennych ciastach marchewkowych i surówkach. Dla wydobycia smaku najlepiej podprażyć je na suchej patelni. Orzechowe przepisy gotowe, pora zabrać się za jesienne gotowanie! Jakie są Twoje ulubione orzechy? Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Jogurt(...)orzechami włoskimi Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z szynką i tortellini 543

Sałatka z szynką i tortellini jest bardzo szybka w przygotowaniu. Odrobina świeżego koperku dodaje jej świeżości i niezwykłego zapachu. Idealnie sprawdzi się w upalne słoneczne dni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowy miks sałatkowy 177

poprzez "wywiewanie" wartościowych składników. Dzięki temu gleba pozostaje żyzna, a Wy możecie cieszyć się zdrowymi i smacznymi warzywami. SAŁATKA KOLOROWA Składniki: 100 g zielonego groszku na parze Bonduelle 100 g żółtego sera 100 g szynki konserwowej 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora sól i pieprz do smaku opcjonalnie majonez lub jogurt naturalny Przygotowanie: Ser, szynkę oraz paprykę kroimy w kostkę. Pora

Bon appetit mon amie
OBŁĘDNA WEGAŃSKA POTRAWKA Z KAPUSTY I PORA 138

Bigos, kapuśniak, farsz do pierogów - to najczęstsze zastosowania kapusty. W naszej kuchni najczęściej występuje jako składnik sałatek. Dziś jednak została wykorzystana inaczej, a mianowicie do przyrządzenia przepysznej, bardzo oryginalnej, niebanalnej w smaku potrawce. W połączeniu z zieloną częścia pora, imbirem, czosnkiem i gęstym, śmietanowym wręcz mlekiem oraz słodkimi rodzynkami uczyniła najlepszą ucztę dla podniebienia. Nie bójmy sie jeść kapusty

Jeść, by żyć w zdrowiu
Sałatka z krewetkami 263

Składniki: 150 g krewetek w oleju z czosnkiem (2 opakowania) 1/2 pora 1/2 szklanki ryżu jaśminowego 1/2 czerwonej papryki 3-4 połówki brzoskwiń z puszki 2 saszetki sosu 1000 wysp Fanex … Czytaj dalej Sałatka z krewetkami

czarrna od kuchni
Zapiekanka- kurczak zapiekany z młodymi warzywami miętą , pokrzywą i ziemniakami 195

jednogarnkowe . Mniej komplikacji ,to szybki obiad . To danie stworzone było razem z sałatka , która poznaliście parę dni temu. Sałatka z pokrzywą i figa jest tutaj ViolaPassion Składniki: 1 kurczak waga do 0,7 kg 4- 5 większych ziemniaków 1 opakowanie pora typu baby (5-6 sztuk) 1 opakowanie baby pomidorków (mix żółte-czerwone) 150 g słodkiego zielonego groszku 1 średniej

Viola cooks with passion
Sałatka z tortellini 135

składniki. Sałatka najlepiej smakuje mocno schłodzona. Przepisem podzieliła się ze mną przyjaciółka Beti :) Polecam!     Sałatka z tortellini   Składniki:   150g tortellini z serem 1 ogórek szklarniowy 200g szynki konserwowej 200g sera żółtego startego na grubych oczkach 1 por puszka kukurydzy przyprawy: sól, pieprz 3-4 łyżki majonezu   Wykonanie:   Tortellini gotujemy wg instrukcji

Smak mojej kuchni
Kasza jaglana Beata Pawlikowska - recenzja 162

podana z groszkiem i prażonym sezamem. Następny rozdział to dla mnie kompletna nowość, bo kaszę do tej pory najczęściej jadałam na słodko,  czyli zupy - np krem brokułowy ze szczypiorkiem,  czy zupa na mroźny luty. Wertuję książkę dalej i są sałatki bajecznie kolorowe, pełne warzyw i witamin jak np sałatka z jarmużem orzechami i marchewką. Bardzo ciekawy rozdział stanowią

Cynamonowe szczęście
Kasza jaglana z cukinią i marchewką zapiekana w papryce 130

Dawno nie robiłam nic z kaszy jaglanej, pora więc to nadrobić. Dzisiejszy przepis jest dość ciekawy, jeśli chodzi o sposób wykorzystania. Kasza jaglana z warzywami może być podana jako sałatka na zimno, jako dodatek np. do mięsa zamiast tradycyjnej "gołej" kaszy czy ziemniaków. Ja zapiekłam ją w papryce, a podałam z mocno schłodzoną pomidorową salsą. Wyszło oryginalnie i smacznie, gdyż

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dorsz z patelni 147

Dziś pora na kolejne szybkie danie. Może być ono częścią drugiego dania lub samodzielną kolacją. Oczywiście w jednej i drugiej wersji warto dodać sałatkę bądź surówkę, która Wam smakuje :-) A dlaczego ryba? Bo bardzo je lubię, chociaż stanowczo za rzadko przygotowuję :-( Do tego są zdrowe :-) No i oczywiście najlepiej zrobicie jeśli wybierzecie rybę bez tego całego lodu pod nazwą "glazura

Czary - gary w kuchni
SAŁATKA Z PIECZARKAMI 168

Przy sobocie warto zrobić jakąś fajną sałateczkę. U mnie dzisiaj na tapecie sałatka warzywna z pieczarkami. Pycha!   Składniki: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoiczek marynowanych pieczarek DAGOMA 1 por 4 jajka na twardo 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki majonezu Wykonanie: Pora kroimy w półplasterki , cebulę w kosteczkę. Do salaterki przekładamy osączony groszek, kukurydzę

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania