Jogurt naturalny to właściwie jedyna forma nabiału jaką ostatnio jem. Nie przepadam za serami, a do wyjałowionego ze wszystkiego co dobre mleka jakoś nie jestem przekonana
Kraina Tysiąca Smakówponiedziałkowy poranek zapraszam na pyszną sałatkę śledziową z marynowanymi warzywami. Sałatka jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonała, jako przekąska na każdą imprezę. SKŁADNIKI: 1/2 kg śledzi matiasów, 1/2 puszki groszku konserwowego, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1 por, 1/2 słoiczka cebulki perłowej marynowanej JAMAR , 3 jajka, 3,5 łyżki majonezu, sok z połowy cytryny, sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Śledzie moczę(...)kawałki. 2. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Odcedzam. 3. Groszek, kukurydzę i cebulki odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 4. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam. 5. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz
Tradycyjna kuchnia KasiJedna z lepszych sałatek jakie przyrządzałam. Sezon kalafiorowy przed nami, więc pewnie często będzie gościć na naszym stole.Składniki: 1 kalafior 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy zwykłej lub mini kolby 1 mała czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku 2 średnie marchewki 1 por kilka łyżek majonezu jogurt naturalny sól(...)pieprz Kalafior ugotować i podzielić na różyczki. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Por pokroić w krążki, posolić i odcisnąć nadmiar soku. Marchew ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać odcedzony groszek i kukurydzę. Dodać jogurt, majonez i przyprawy, dokładnie wymieszać. źródło,, sałatki Siostry Anastazji
Apetyczna babeczkakolejny post. A, że czasu zawsze mi brakuje to dziś mam go aż nad to :) Polecam Wam pyszną sałatkę gyros, którą to większość zna lub jadła. Ja osobiście także ją już jadłam nie raz, ale jeszcze nie robiłam, więc pora ku temu najwyższa :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy konserwowej(...)cebulę, na cebulę daję osączoną kukurydzę. Na kukurydzy układam pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, a na ogórki daję osączoną fasolkę czerwoną. Kapustę szatkuję i układam na wierchu sałatki. Składniki sosu mieszam, doprawiam solą i pieprzem i polewam sałatkę. Można ją zostawić w takiej postaci, jak również można wymieszać wszystko razem. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenDziś sałatka z dodatkiem łososia, na którą przepis znalazłam na smaczny.pl.Składniki:25 dag wędzonego łososia3 duże pomidory3 jajka na twardo1 niewielki por 1 ząbek czosnku2 łyżki musztardysok z cytrynybazyliasól, pieprzsiekany szczypiorekSposób przygotowania:1. Łososia kroimy w kostkę.2. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Odsączamy z nadmiaru soku.3. Obrane jajka kroimy w kostkę.4. Pora
Kuchnia domowa AniTylko raz podróżowałam samolotem, zawsze były to wycieczki autokarowe, z połączeniami promowymi itp. Do tej pory zwiedziłam już: Hiszpanię, Włochy, Turcję, Belgię, Korsykę. Zaraz po przyjeździe do Brukseli zjedliśmy przepyszny obiad w "Lunch Garden", bufet, do wyboru dania na ciepło, sałatki, wina, napoje bezalkoholowe. Miejsce cieszy się powodzeniem toteż trudno było znaleźć wolne miejsce. Z menu wybrałam frytowane ziemniaki(...)cykorii, delikatny krem z białej cykorii oraz tarta z brokułami, serem i rybą, zmieloną jak na kotleciki rybne. Po obiedzie pojechaliśmy do hotelu Agenda Loiuse, po krótkim odpoczynku nadeszła pora na spacer po Brukseli. W kolejnym dniu wycieczka do Brugii i wizyta w Parlamencie Europejskim. Katedra św. Michała i św. Guduli w Brukseli Sikająca dziewczynka w Brukseli Grand Place Bruksela
Moja smaczna kuchniabardzo prosta w przygotowaniu, smaczna, doskonale sprawdza się jako dodatek do mięs, frytek, "grilla". Smakuje wyśmienicie niezależnie od pory roku, bo jej składniki są dostępne przez cały rok. Sekretem tej surówki są bardzo drobno posiekane warzywa. Istnieje wiele różnych przepisów na sałatkę (surówkę) coleslaw. Najprostsza wersja składa się wyłącznie z szatkowanej, gniecionej kapusty z dodatkiem soli, pieprzu, cukru oraz oliwy
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 2 zupki chińskie – rosół 30 dkg szynki drobiowej 1/2 pora 1/2 puszki kukurydzy 3 jajka majonez Przygotowanie: Makaron z zupek pokruszyć, dodać przyprawy i zalać … Czytaj dalej Sałatka z zupek chińskich i pekinki
czarrna od kuchniprzepisy, w których można wykorzystać to co zostało nam z obiadu. Dlatego powstał ten przepis. Kotlety idealnie smakują o każdej porze dnia. Będą świetne do obiadu ze świeżą, szeleszczącą surówką , czy z jajkiem sadzonym, albo podane jako składnik sałatki. Do wyboru do koloru :) Kotlety są delikatne w środku, a dodanie do nich komosy ryżowej, sprawiło, że kremowe ziemniaki
CookYourselfSurówka ta to taki mix. Z jednej strony jabłko i por, z których u mnie w domu często robiło się dodatek do obiadu. Ja wtedy za
gotować!Powiało wiosennym chłodem, to klasyczna aura o tej porze roku, ale mnie to jakoś nie przekonuje, zwłaszcza, że prognozy nienajlepsze na najbliższe dni. Ku mojemu zdziwieniu
Słodki Kompromispyszna sałatka,ciekawa propozycja na wszystkie imprezy jak również na wigilię bo jest bez mięsa-polecam Składniki: duży por, 500g pieczarek 4 duże ogórki kiszone 5 jajek, pół puszki kukurydzy 3-4 łyżki majonezu, płaska łyżka musztardy sól pieprz Przygotowanie: pieczarki myjemy kroimy w półplasterki i smażymy na łyżce oleju,na końcu smażenia delikatnie solimy i studzimy por kroimy
Swojskie jedzonkoSkładniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 3 jajka 1 puszka tuńczyka 4 ogórki konserwowe 1 mały por 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Soczewicę ugotować w … Czytaj dalej Sałatka z soczewicą i tuńczykiem
czarrna od kuchniPonieważ ostatnio blogiem rządzą ciacha pod różnymi postaciami, dzisiaj pora na coś zdrowego. Proponujemy jesienną surówkę z kapusty pekińskiej. Czemu jesienna? Bo dodałam do niej antonówek
Mieszam w Garnkusałatka nie była mdła dodałam do niej jabłko. Dzięki niemu stała się chrupiąca i lekko kwaśna. Składniki: 1 por 1 niezbyt słodkie jabłko 300 g pieczarek 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 4 jajka majonez pieprz sól Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Pieczarki ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i pokroić w kostkę. Pora pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia