ostatni konkurs tego typu! Jury miało twardy orzech do zgryzienia. Ale podołało i podaję oficjalne wyniki naszego włoskiego konkursu. Konkurs wygrywa AREK za Sałatka makaronowa - 200 g makaronu świderki - 6 pomidorów suszonych w oleju - 6 pomidorków kandyzowanych cherry - 100 g sera koziego - kilka oliwek z migdałem - 4 łyżeczki zielonego pesto - 3 garście rukoli - odrobina soli i pieprzu Makaron gotujemy
Z Kuchni Do Kuchniminut mamy sałatkę ! Moja taka jest. Składniki -gotowy mix sałat umytych -rzodkiewka -ser koryciński -pomidorki koktajlowe -szczypiorek -bazylia -czarnuszka -glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny Sałatkę wyłóż na talerz, dodaj ser, pokrojone pomidory, rzodkiewkę. Posyp szczypiorkiem, solą i bazylią. Na koniec czarnuszka i glassa sojowa z octem balsamicznym.. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimidor koktajlowy to odmiana pomidorów o słodko-kwaskowatym smaku. Do pomidorów koktajlowych zaliczamy pomidory: koktajlowe, koktajlowe na gałązce Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: makaronów, spaghetti, sałatek Źródło: MAKRO Cash & Carry
WojnaNaSmaki.plłyżeczka cukru sól, pieprz wykonanie: Ogórek i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem. dodatki: 4 bułki do hamburgerów zielona sałatka np. karbowana 2 ogórki konserwowe 2 pomidory 2 cebule biała bądź czerwona w plastry sera żółtego wykonanie: Bułki rozcinamy i przez chwilkę podpiekamy (rozcięciem do dołu) na suchej patelni aby środek był był
Domowy Smak JedzeniaWitajcie dzisiaj przychodzę do was z pyszną i zdrową sałatką z brokułami. Składniki: - 1 brokuł - 1 pomidor - 3 czubate łyżki ugotowanego jaśminowego ryżu - 2 łyżki kukurydzy konserwowej - 2 rzodkiewki - 2 rosołki - sól - pieprz Wykonanie: Do ok 2l wody wrzucamy rosołki. Gdy woda się zagotuje wrzucamy obranego umytego brokuła. Czekamy, aż się zagotuje i wyłączamy z gazu i zostawiamy
Tanio szybko zdrowowodzie. Po ugotowaniu dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka i dużo posiekanego koperku. Wszystko mieszamy z 2 łyżkami śmietanki 12 % i 1 łyżką majonezu. 2. Do sałatki warzywnej przygotowujemy garść roszponki, czarne oliwki, kilka pomidorów koktajlowych i ziarna słonecznika. 3. Pierś myjemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Nacinamy nożem w środku, by stworzyć kieszonkę. Wkładamy tam suszone pomidory. Na patelni rozgrzewamy
Mój Smak na Życieproszku oraz pieprzu)Kawałki kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 6-10 minut w zależności od wielkości Shoarmy.Shoarmę możemy podać z frytkami oraz sałatką przygotowaną z warzyw charakterystycznych dla gyrosa: pomidory, ogórki, kapusta pekińska, cebula. Całość również możemy polać sosem czosnkowym lub innym ulubionym. Moje posty
Słodka Stronaroladek i nie tylko przyda się sałatka wielowarzywna.Skład:-kapusta pekińska-papryka-ogórek-pomidor-cebula-majonez bądź olej-przyprawa warzywko-jeśli z olejem-sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Kilka liści kapusty pekińskiej kroimy w drobne paski a pozostałe warzywa w kostkęPrzyprawiamy do smaku warzywkiem oraz niewielka ilością majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe
Maminek kulinarnyCukinię myjemy, kroimy w plasterki i grillujemy na patelni grillowej - na oliwie , lekko posolone. Odsączamy na papierowym ręczniku. Układamy na talerzu jako pierwszą warstwę sałatki.Posypujemy połową tartej mozzarelli. Następna warstwa - pomidory pokrojone w kawałki,które doprawiamy pieprzem i posypujemy posiekaną bazylią. Na samą górę kładziemy resztę mozzarelli i skrapiamy - według upodobań - oliwą lub octem balsamicznym. Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeZapraszam na pyszną i chrupiącą sałatkę. Tym razem połączyłam ogórka, kabanosy, suszone pomidory i prażony słonecznik.składniki:6 dużych ogórków gruntowych120 g cienkich kabanosów1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju - ok 12 szt2 garście słonecznika50 g sera grana padanoolej z pomidorków do skropienia sałatkiOgórki obrać ze skórki i pokroić w średnią kostkę. Kabanoski pokroić na 1 cm kawałki. Słonecznik uprażyć
Monia miesza i gotujeJedna z najprostszych sałatek. Szybka i smaczna Caprese ze świeżych pomidorów, mozarelli i bazylii to klasyczna włoska antipasti - przystawka.Składniki;1 mozarella3 pomidoryświeża bazyliaoliwa z oliwekkrem balsamicznysól morska, pieprz - ewentualniePomidora i mozarelle pokroić na plastry i ułożyć je na przemian na talerzu. Na nich ułożyć listki bazylii. Całość skropić oliwą z oliwek i kremem balsamicznym, ewentualnie oprószyć świeżo mielonym pieprzem
wyzwania kuchennełyżka jogurtu naturalnego Kalafior,brokuł i cebulkę możemy drobniutko posiekać albo poszatkować w blenderze. Dodajemy posiekany koperek. Jabłko obieramy , ścieramy i skrapiamy sokiem z cytryny. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, polewamy nim całość i dobrze mieszamy. *możemy dodać również czerwonej papryki
Olikowa kuchniaBłyskawiczna w przygotowaniu. Niecodzienne połączenie kurczaka, marynowanych pieczarek, prażonych migdałów oraz pistacji poruszy niejedno podniebienie. Intensywny smak suszonych pomidorów i oliwek jest przełamany słodkością miodowego sosu. Doskonale sprawdzi się zarówno na pyszną kolację jak i na imprezowym stole. Do przygotowania sałatki wykorzystałam produkty OLE, HELIO Natura ePrezenty oraz Stovit Składniki: 1 filet z kurczaka 100 g sera feta 2 kulki(...)kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Korniszony kroimy w drobną kostkę. Suszone pomidory oraz pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Oliwki, kroimy na plasterki. Czosnek kroimy na mniejsze części. Pistacje obieramy ze skorupek i prażymy z płatkami migdałowymi. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy. Posypujemy bazylią i oregano. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem, dokładnie mieszamy
Podróż w kulinariazdrowia i witamin, która aż kusi swoimi kolorami. Spróbujcie. Taką sałatkę możecie zjeść samą lub podać jako dodatek do innych dań. A jej przygotowanie nie zajmie Wam zbyt wiele czasu. Przepis dodaję do wspólnej zabawy na Facebook „Błyskawiczne piątki” . Zachęcam i Was do dołączenia Składniki: 1 pomidor – u mnie malinówka 1/2 czerwonej papryki 4 duże(...)rzodkiewki 2 łyżki kiełków rzodkiewki 2 czubate łyżki pestek dyni (u mnie Woj-len) olej rzepakowy tłoczony na zimno do polania sałatki (u mnie Woj-len) sól czosnkowa pieprz Przygotowanie: Pestki dyni podprażamy chwilę na suchej patelni. Pomidora kroimy w większe kawałki (np. na ósemki, a te na 2-3 części w zależności od wielkości pomidora). Duże rzodkiewki przekrawamy
Słodkie okruszki