doskonałą opcją na smaczne i zdrowe kanapki lub sałatka na zimno. Bardzo niskokaloryczne, ale jednocześnie syte i pełne witamin oraz składników mineralnych. Świetnie smakuje na pełnoziarnistym pieczywie lub ciepłych bezglutenowych grzankach. Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 1 bakłażan 1 cukinia 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1 pomidor 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, papryka, bazylia itp. Bakłażana
Kuchnia bezglutenowaSmaczna i zdrowa sałatka, idealna na lunch do pracy. Jeśli całość podzielimy na 4 porcje, to jedna będzie miała tylko 170 kcal. Składniki: 100 g kaszy gryczanej mała cebula czerwona mała cukinia pęczek rzodkiewki 2 ogórki kiszone sól i pieprz Sos : 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka octu balsamicznego ząbek czosnku Przygotowanie Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Przelewamy
e-PrzepisyKulinarneSałatkę przygotowałam ze składników które miałam w domu, wyszła bardzo smaczna i sycąca. Przygotowanie zajęło mi zaledwie niecałe pięć minut. Składniki: 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle 1 puszka tuńczyka w oleju 0,5 słoika suszonych pomidorów w oleju Garść czarnych oliwek Pół pęczka szczypiorku 4 łyżki oleju rzepakowego Sól, pieprz Sok z cytryny Sposób przygotowania: Soczewicę odsączamy
Bajeczna Kuchniaserem feta. Pożywna i szybka do przygotowania. Sałatkę najlepiej przygotować tuż przed podaniem, aby szpinak zachował swój wygląd. Składniki: 100 g świeżego szpinaku 250 g pomidorków koktajlowych 1 upieczona i przyprawiona pierś z kurczaka 100 g sera feta sól, pieprz 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek Szpinak umyć i osuszyć. Pomidorki umyć i przekroić
UgotowaćDelikatna sałatka z anchois, pomarańczami i granatem to doskonały wybór dla osób, które lubią przegryźć coś lekkiego na lunch. Jest bardzo prosta, zrobiona ze składników, które są o tej porze roku dość tanie. Składniki: Rukola, 1 pomarańcza, Pół granatu, Kilka filetów anchois; Czarne oliwki (opcjonalnie); Czerwona cebula; Olej lniany lub oliwa Wykonanie: Do naczynia wkładamy umytą
Smaki Przyprawy i Koloryparę pomidorków cherry - garść ziarenek słonecznika - oliwa z oliwek - sól morska - pieprz kolorowy świeżo zmielony Kaszę gotuję zgodnie z przepisem, studzę. Cebulę drobno kroję, ogórka w kosteczkę, pomidorki w ćwiartki. Na kaszę kruszę twaróg, na to wykładam cebulę, ogórka, posypuję ziarnami słonecznika. Wykładam pomidorki. Całość solę, pieprzę, polewam oliwą. Lekka sałatka gotowa :-) SMACZNEGO
WielopokoleniowoSkładniki: - duży, zielony ogórek - 4 dojrzałe pomidory - 4 cebule dymki - duża papryka - natka pietruszki - 200 gram sera szkopskiego lub feta - 8 łyżek oliwy z oliwek - łyżeczka
w mojej kuchniSZYBKO, SMACZNIE I KOLOROWO! składniki: - 4 GARŚCIE SAŁAT (rukola, masłowa, roszponka) - 6 RZODKIEWEK - 4 PLASTRY ŁOSOSIA - 2 KROMKI CHLEBA NA ZAKWASIE - OLIWA Z OLIWEK - ULUBIONE ZIOŁA
SMYKWKUCHNISkładniki: garść rukoli 1/2 awokado 1 pieczony burak 3 plastry szynki parmeńskiej kiełki brokułu Rukolę układamy na talerzu, buraka kroimy w cienkie plastry, szynkę rwiemy na
Mango PapajaProsta, szybka i bardzo smaczna sałatka obiadowa z czerwonej kapusty. Doskonale pasuje do tradycyjnych obiadów np. kotleta schabowego, czy mielonego, świetna do rolad wieprzowych lub wołowych, bardzo dobrze komponuje się ze świąteczną kaczką czy gęsią. Polecam :) Składniki - 1 mała główka czerwonej kapusty - 1 cebula - ocet - oliwa z oliwek - sól, cukier, - kostka cebulki sproszkowanej Wykonanie Kapustę drobno szatkuję, przekładam do garnka
Kuchnia z widokiem na ogródDrugi dzień Nowego Roku był bardzo intensywny. Do tej pory prześladuje mnie smak maku, świątecznej kaczki i innych przy tej okazji robionych smakołyków.Dlatego dziś coś
BaRepasPyszna sałatka dla miłośników grillowanej cukinii. Połączenie jej z fetą i suszonymi pomidorami i oprószenie chili okazało się strzałem w dziesiątkę - wypróbujcie -polecam taki mix smaków
Moje Kuchenne Rewelacjemiękkie. Używam makaronu do zup, dań drugich i sałatek bo to znakomity dodatek. Kształty maja przeróżne, gwiazdki, kokardki, okrągłe czy podłużne, więc dania z nimi wyglądają znakomicie i smakują wyśmienicie. Składniki: na 4 porcje 200 g makaronu farfalle, 1 polędwiczka wieprzowa, 50 g serka śmietankowego, ¼ świeżego brokułu, 50 g zielonych oliwek, 3 garści listków świeżej bazylii, 1 ząbek czosnku
Moniki Smakołykiwrzątkiem niestety nie wystarczy, kasza będzie twarda. Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Składniki na 3 porcje Czas przygotowania wraz ze studzeniem: 60 minut Składniki: 1/2 szklanki suchego drobnego bulguru ok. 1 szklanki bulionu warzywnego przygotowanego na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej 1 pęczek bazylii 4 łyżki oliwy z oliwek EV 1 opakowanie mozzarelli kilka żółtych pomidorów koktajlowych
Kulinarne przygody Gatitylata w środku zimy? Czemu nie :) Proponujemy sałatkę z truskawkami i melonem jako przypomnienie słonecznych, letnich dni. Pyszna i lekka przekąska z ogromną dawką witamin. Czas przygotowania: 5 minut Ilość porcji: 1 Składniki: Garść mieszanki sałat Kilka truskawek (ok. 4-5) Kawałek melona Ok. 50 gram fety Oliwa z oliwek Kilka kropel soku z cytryny Na talerzu rozsypujemy
Kolizje Smaków