sobą do pracy, szkoły na drugie śniadanie lub lunch. To bardzo zdrowa i smaczna przekąska. Do przygotowania sałatki użyłam świeżych warzyw, sera oraz pysznego schabu pieczonego firmy Hańderek. SKŁADNIKI: 1 główka sałaty lodowej, 250g kolorowych pomidorków koktajlowych, 1 ogórek, 1 cebula czerwona, 6 plastrów Schabu tradycyjnie upieczonego Hańderek , 100g sera sałatkowego typu feta, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki(...)oliwek, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Sałatę lodową płuczę i rozdrabniam na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe przekrawam na pół. Ogórka oraz cebulę czerwoną obieram i kroję w kostkę. Schab pieczony oraz ser feta także kroję w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do miski. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Delikatnie mieszam. 2. Jogurt naturalny mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny
Tradycyjna kuchnia KasiSZYNKĄ PRZEPIS TUTAJ KORECZKI Z SALAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Roladki z ogórka z twarożkiem i łososiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemSałatka z kaszą kuskus, serem feta i rukolą Smacznie, zdrowo, kolorowo. Pyszna, pożywna i prosta sałatka z kaszą kuskus, która może posłużyć jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Polecam! Składniki: 3/4 szklanki kaszy kuskus 1 ogórek gruntowy 1 pomidor 1/2 opakowania sera feta 1 pęczek rukoli 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny pół szklanki ulubionych(...)ogórka kroimy w kosteczkę *** *** Ser feta również kroimy w kosteczkę *** *** W dużej misce łączymy ze sobą kaszę kuskus, pomidora, ogórka, ser feta oraz rukolę *** *** Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu i wlewamy do sałatki. Delikatnie mieszamy. Na wierzchu sałatki układamy oliwki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ SAŁATKA GRECKA PRZEPIS
Blog z ApetytemDiabelskie ogórki to idealny dodatek do grilla - ostre o delikatnym słodkim posmaku. Takie ogóreczki urozmaicą wasz grillowany posiłek, a ponadto doskonale sprawdzą się w roli
Alutka-Gotujemarynowanym w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno oraz czarnym sezamie. Taką sałatkę możemy zjeść o każdej porze dnia! 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno Green Spoon 1 łyżka czarnego sezamu 100 g sera feta 2 pomidory 1 ogórek szklarniowy 3 jajka Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawa(...)przekładamy na patelnię, smażymy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na ćwiartki. Kurczaka mieszamy z pokrojonymi w kosteczkę pomidorami oraz ogórkiem. Przekładamy na półmisek. Na wierzchu rozkładamy jajka oraz pokrojony w kosteczkę ser feta, Dodatkowo sałatkę możemy skropić olejem i udekorować natką pietruszki oraz pomidorkami koktajlowymi. Zdrowy Olej Rzepakowy Firmy Green Spoon charakteryzuje się bardzo ciekawym i wyrazistym
VioletoweKucharzenieskładniki: 4 kg ogórków 2-3 duże cebule 2 łyżki soli pieprz w ziarenkach koper zalewa: 4 szklanki wody 2 szklanki cukru 2 szklanki octu
Darcia w kuchnistołu. Świeże kwiaty, lub zioła pięknie będą się prezentować wśród kolorowych przekąsek i barwnych dodatków. Dzisiaj przepis na lekką sałatkę,którą przygotujecie dosłownie w kilka minut. Idealna na upalne dni. składniki: mix sałat (jedno opakowanie) 20 dojrzałych truskawek 1,5 ogórka 3 łyżeczki sezamu pomarańczowy sos balsamiczny Sałatę wrzucamy do miski, ogórka obieramy i kroimy na cząstki. Dodajemy truskawki. Sezam
noteskulinarnyfigaChrupiące świeże ogórki krótko marynowane w słodko-pikantnej zalewie w stylu koreańskim. Przypadną do gustu wielbicielom surowych warzyw, którym znudziła się mizeria :) Zalewę można przygotować
Trzeci talerz1 czerwona i zółta papryka 1 ogórek zielony 1 koper włoski 1 czerwona cebulka sól,cukier ,pieprz sok z cytryny,oliwa truflowa WYKONANIE:
w mojej kuchni2 średnie świeże ogórki1/2 dużej czerwonej papryki200 g szynki75 g mozzarelli w bloku1 pęczek szczypiorku1 czerwona cebula5 rzodkiewek2 łyżki mixu sałatkowego Italia z orzeszkami piniisól do
Ewa w kuchnistanowi żadnego innowacyjnego przepisu. Przygotowywałam jednocześnie obiad i sałatkę makaronową na kolację, po czym zorientowałam się, że do obiadu, owszem mam pekinkę, ale nic więcej. Tak więc z sałatki makaronowej uszczknęłam odrobinę kukurydzy, trochę sosu, dodałam kilka korniszonów i dla zapachu i smaku (a i wygladu również;)) całość posypałam koperkiem. Wyszło pysznie. 1 średniej wielkości kapusta pekińska 1/2 puszki kukurydzy(...)pęczka koperku Kapustę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół, po czym każdą połówkę nacinamy w kilku miejscach i drobno kroimy. Przekładamy do miski. Dodajemy odsączoną kukurydzę i pokrojone w półplasterki ogórki. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem i ziołami. Wlewamy do miski z kapustą, mieszamy. Dodajemy pokrojony koperek i jeszcze raz wszystko
Smaki Na Talerzutrzemy na tarce do kapust. Ogórek obieramy, zaczynając od jaśniejszej końcówki i kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Wszystko razem dodajemy do siebie. Z podanych składników robimy sos i dodajemy do naszej surówki. Mieszamy wszystko razem, doprawiamy jeżeli jest taka konieczność. Surówkę należy zrobić nieco wcześniej, im dłużej poleży i "przegryzie" tym jest smaczniejsza. Sałatka komponuje się dobrze z daniami mięsnymi
W Moim Magicznym Domupołowy cytrynysuszona kolendrasól i pieprzWarzywa myjemy, sałatę szarpiemy na kawałki, pomidorki przekrawamy na pół (albo zostawiamy całe), ogórki i rzodkiewki kroimy w plastry. łososia kroimy w mniejsze plastry. Sos: oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy przyprawy i polewamy sałatkę. Wszystko razem mieszamy.Sałatka z łososiem
Bon Appetit Małgorzatyroku 15 kg, przeważnie 20 kg. I zazwyczaj ledwo mi starcza do następnego sezonu, zawsze muszę jeden słoik schować aby był do wielkanocnej sałatki jarzynowej :) Składniki ( na 27 słoi litrowych + 1 słój 3 litrowy na małosolne ) - ogórki 15 kg - koper duża wiązka - czosnek 4 duże główki - chrzan 3 duże laski - woda 12 litrów - sól 12 okopiastych łyżek Wykonanie Ogórki
Kuchnia z widokiem na ogródmoich ukochanych orientalnych dań – kuchni indyjskiej, a także arabskiej, w której jak wiecie jestem totalnie zakochana. Świetnie pasuje do mięs i sałatek. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * filety śledziowe matjasy- 500 g * biała cebula – 2 szt * ogórki konserwowe – ok. 200 g * Vegeta Natur z curry Podravka – 2 łyżki * majonez – 5 łyżek * rodzynki ( namoczone wcześniej ) – 1 duża(...)zalewamy wodą, moczymy przez ok. 10 godzin zmieniając przy tym dwukrotnie wodę. ZALEWA: Składniki zalewamy, gotujemy, studzimy, zalewamy śledzie, odstawiamy na 5 dni do lodówki. SOS CURRY: Cebulę siekamy, ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy namoczone rodzynki oraz majonez i Vegetę z curry Podravka – wszystko razem dokładnie mieszamy. Dodajemy do pokrojonych na kawałki śledzi, ostawiamy do przegryzienia. Smacznego
Ostra na Słodkożycie. Prostym sposobem jest przygotowanie takiej oto kolorowej sałatki :) Jest nie tylko kolorowa ale i bardzo smaczna, a przede wszystkim bardzo zdrowa. Taką sałatkę można komponować na wiele sposobów. Zamiast kurczaka dodać jajko, zamiast pomidorków ogórki, wszystko według własnych upodobań. Tylko najważniejsze nie rezygnować z kiełków. W tym czasie to prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów. Składniki - garść kolorowych salat(...)polewam oliwą z oliwek wymieszaną z sokiem z limonki. Smacznego :) Jestem wielką miłośniczką kiełków i dodaję je niemal do wszystkich potraw. Począwszy od zwykłych kanapek, przez jajecznicę po sałatki. Kiełki dodaję nawet do zupy, czy posypuję nimi ziemniaki do drugiego dania zamiast koperku :) Czasem myślę, że jestem od nich uzależniona :) Do tej pory hodowałam kiełki " po staremu " w plastykowych
Kuchnia z widokiem na ogród