sałatka z mięsem mielonym - 2628 przepisów (strona:97/176)

Chicken Tikka Masala 187

Jedno z dań kuchni indyjskiej przygotowane przez mojego tatę z okazji jego imienin :) Wywołało prawdziwe szaleństwo doznań smakowych. Rewelacja. Składniki na Chicken Tikka Masala (5 - 6

Karola gotuje
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ KUS KUS 221

ostrą papryczką Warzywa i piersi z indyka pokroiłam w kostkę i nieduże kawałki, zależy od wielkości jakiej będą szaszłyki. Przyprawiłam i polałam oliwą. Odstawiłam na około 2-3 godziny aby mięso i warzywa się zamarynowały i przeszły smakiem przypraw. Następnie naprzemiennie nadziewałam składniki na patyczki do szaszłyków. Można je piec na grillu bądź na patelni grillowej. Gotowe do jedzenia wyglądają(...)świeża, pokrojona pietruszka cebula czosnek bulion Składniki pokroiłam i poddusiłam na patelni na oliwce. Do kaszy  kus kus dodałam szklankę bulionu i wszystko razem wymieszałam. lub  sałatka ziemniaczana: przepis na nią znajdziecie TU Ugotowałam parę ziemniaków w mundurkach,  po ostygnięciu obrałam je ze skórki i pokroiłam w grubszą kostkę. Dodałam pokrojone korniszony można również

potrawyregionalne
Sambousa - czyli pierogi po saudyjsku 273

Sambousa  (zwane też samosa) to jedna z bardziej popularnych i lubianych przystawek w Arabii Saudyjskiej, innych krajach Zatoki Perskiej, ale także w Azji i Afryce

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krokiety z Mięsem 111

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krokiety z języka francuskiego croquette to pewny rodzaj pasztecika w postaci niewielkiej rolady. Krokiety to nic innego jak naleśnik z dodatkiem farszu podawany

Przepiski.pl
Twardy orzech do zgryzienia 144

cholesterolu, zapobiegając miażdżycy i chorobom układu krążenia. W kuchni orzechy laskowe wykorzystywane są zarówno do przygotowania słodkich wypieków, jak i wytrawnych dań. Olej świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, mięs, makaronów i deserów. Orzechy ziemne (fistaszki, orzechy arachidowe) jako jedyne wśród orzechów rosną i dojrzewają pod ziemią. I choć z botanicznego punktu widzenia należą do roślin strączkowych, ze względu(...)oraz E, a także magnezu i fosforu, dlatego pomagają walczyć ze stresem i chorobami układu sercowo-naczyniowego. Na rynku dostępne są w postaci całych orzechów, jak i blanszowanych, mielonych, słupków albo płatków. W kuchni migdały wykorzystuje się głównie do wypieków oraz dekoracji, a także do przygotowania mleka roślinnego, natomiast zmielone na mąkę są bazą do makaroników i marcepanu. Nerkowce

Obiad gotowy
Roladki z kurczaka z cukinią, bazylią i serkiem śmietankowym 671

podsmażone a cebulka się zeszkli dokładamy ponownie mięso *** *** Całość zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez około pół godziny *** *** Następnie do powstałego sosu dodajemy łyżkę serka śmietankowego, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką *** *** Jeśli na koniec sos nie jest(...)OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Roladki z kurczaka z cukinią, bazylią i serkiem śmietankowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Kotlety mielone... po prostu inne 209

Wykonanie: Mięso zmieliłam, natkę posiekałam, cebulę pokroiłam w drobną kosteczkę. Na patelni na łyżce oleju zeszkliłam cebulę i dodałam ¾ ilości zmielonego mięsa. Chwilę podsmażyłam.   Przełożyłam do miski, dodałam pozostałe mięso, wbiłam 3 jajka, dodałam ryż, natkę pietruszki, sól i   pieprz. Wymieszałam całość na pulchną masę. Zwilżyłam dłonie i formowałam niewielkie placuszki mięsa na kształt podłużnych kotlecików. Najpierw obtoczyłam(...)gorący tłuszcz na patelni i smażyłam je z każdej strony na złoty kolor.        Wyłożyłam na talerz     Takie kotlety można podać tylko z ulubioną sałatką, surówką. Ja podałam sałatkę z pomidorów i papryki przyprawioną do smaku....     Obiad inny, bo kotlety.... po prostu inne, bo z ryżem i dlatego nie ma potrzeby podawać

Kuchnia u Krysi
Karkówka zapiekana z cebulą, jabłkami i kapustą 158

cząstki. 2 łyżki masła roztopić na średnim ogniu, podsmażyć mięso z obu stron. Dodać cebulę i czosnek - poddusić przez kilka minut wszystko razem. Naczynie do zapiekania wysmarować odrobiną masła. Ułożyć na dnie cząstki jabłek. Na jabłkach ułożyć mięso wraz z cebulą i czosnkiem. Na patelnię, na której smażyło się mięso, włożyć resztę masła oraz poszatkowaną kapustę. Przesmażyć krótko na większym(...)lekko docisnąć łyżką.  Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160-170 stopni na około pół godziny. Przed wyjęciem sprawdzić czy mięso jest miękkie. Do tak upieczonego mięsa idealnie pasuje lekka sałatka pomidorowa . Wystarczy pokroić w miarę drobno pomidora , dodać posiekany szczypiorek . Jeśli ktoś lubi pikantniejsze smaki, może dodać również posiekaną papryczkę chili . Odrobina soli i pieprzu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Schab w sosie śmietanowo - grzybowym. 256

plasterki, lekko tylko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem do smaku i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone mięso wyjmujemy z patelni, odkładamy na talerz, a do tłuszczu w krórym smażyliśmy mięso wsypujemy pokrojoną cebulkę i odcedzone grzyby. Smażymy, aż cebula zrobi się miękka. Możemy dodać trochę oleju, gdyby było za mało. Do śmietany wlewamy(...)patelnię do usmażonych grzybów i cebulki. Mieszamy wszystko razem, doprawiamy solą , pieprzem i majerankiem do smaku. Wkładamy do sosu kawałki mięsa i dusimy pod przykryciem około 10-15 minut.   Gotowy schab podajemy z ziemniakami i sałatką. każdy kawałek mięsa polewamy sosem, dekorujemy posiekaną zieloną natką pietruszki i posypujemy odrobiną papryki. Smakuje wybornie !! Dziś zrobiłem na obiad i wszystkim

Przepisy i porady kulinarne
Burgery z Mięsem z Indyka i Cukinią 108

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne burgery z delikatnym mięsem z indyka to idealna alternatywa dla tradycyjnych burgerów. Te lekkie i soczyste burgery z mięsem z indyka sprawdzą

Przepiski.pl
Soczewica z tahini 139

sałatka z zielonej soczewicy przypadnie do gustu wielbicielom kuchni Bliskiego Wschodu, a ja się do nich zaliczam. Doskonale nadaje się jako dodatek do grillowanych warzyw, ryb i mięs, ale może też być daniem sama w sobie, bo jest bardzo sycąca i zdrowa. Zielona soczewica to produkt nisko kaloryczny ale o wysokiej zawartości białka, witamin z grupy B i kwasu foliowego(...)Polecana jest osobom z cukrzycą, ze względu na niski indeks glikemiczny, pomoże także w normalizacji ciśnienia tętniczego i obniżeniu stężenia cholesterolu we krwi.  Przepis na sałatkę pochodzi z książki "Palestyna" Samiego Tamimi i Tary Wigley,  pięknie wydanej, z zachwycającymi fotografiami, przepisami i opowieściami autorów. W smakach Bliskiego Wschodu zakochałam się już dawno temu, ale myślę że gdybym

Smakowity Blog Kulinarny
Pesto z rukoli 151

Pesto to doskonały, aromatyczny dodatek do rozmaitych dań, nie tylko do makaronu. Można je dodać także do mięsa, kanapek, grzanek, sałatek i co nam jeszcze wyobraźnia podsunie. Mój Smakosz jest jego wielkim miłośnikiem, dlatego dość często je przygotowujemy.  Kiedyś nawet udało mi się przekonać mojego Niejadka do spróbowania makaronu z takim dodatkiem :D to był wyczyn!  Najczęściej spotyka(...)sera grana padano 5)       100 ml oliwy lub oleju rzepakowego 6)       sól, pieprz czarny świeżo mielony Sposób przygotowania: 1.      Pestki słonecznika   prażymy na suchej patelni 2.     Wszystkie składniki pesto przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji (mogą być wyczuwalne

Na kulinarnym poligonie
Kebabowy schabowy 134

jogurtu naturalnego 2 łyżki przyprawy do kebaba 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1,5-2 szklanki płatków kukurydzianych olej do smażenia       *** Mięso tniemy na plastry i rozbijamy *** *** Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt oraz przyprawę do kebaba i paprykę *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Rozbite mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na minimum jedną godziną(...)można także włożyć do lodówki nawet na całą noc) *** *** Po tym czasie płatki kukurydziane przekładamy do foliowego woreczka i miażdżymy tłuczkiem do mięsa na mniejsze kawałki *** *** Kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w płatkach *** *** Kotleciki smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor *** *** Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką – u mnie surówka kebab PRZEPIS

Blog z Apetytem
ZUPA DYNIOWA Z PULPECIKAMI 174

piekarniku ok 30 minut  w temperaturze ok 190°C. W międzyczasie przygotowujemy pulpeciki drobiowe Orzechy włoskie prażymy na patelni następnie drobno siekamy, pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mielenia mięsa, szalotkę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie na złoty kolor. Zmieloną pierś z kurczaka mieszamy z pokrojoną natką pietruszki, uprażonymi orzechami włoskimi, tartym imbirem ( 1 łyżka) oraz(...)pietruszki, pestkami dyni SMACZEGO. ZUPA DYNIOWA Z PULPECIKAMI Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Mercimek çorbasi – Turecka zupa z soczewicy Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem Artykuł ZUPA DYNIOWA Z PULPECIKAMI pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Kotlety rybne 175

uginają się od ciężaru czerwonych pomidorów. Z nich będzie sos i sałatka. A ze śliwek ciasto. Szukałam sposobu, aby mała M zjadła rybę, za którą nie przepada. Pomyślałam, że skoro lubi wszelkiego rodzaju kotlety i pulpety, to w tej wersji podam jej także rybę. I sukces - zamiana mięsa na rybę wizualnie nie została zauważona ;) Oczywiście w smaku ryba jest wyczuwalna(...)mleku mały pęczek koperku sól, pieprz 3 łyżki bułki tartej mąka, jajko i bułka tarta do panierowania Rybę rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do ryby dodać jajko, sól i pieprz oraz drobno posiekany koperek. Kajzerkę dokładnie odcisnąć z mleka i również dodać do masy rybnej. Całość dokładnie wyrobić dłońmi na puszystą masę. Formować

My simple kitchen