Lekka sałatka z białą kiełbasą z majonezem laight. 4 ziemniaki 2 cebule 4 kiełbaski parzone białe 3 marchewki 4 jajka majonez light sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki gotujemy w mundurkach,studzimy i obieramy,a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach do salaterki.Cebulę obieramy i drobno siekamy,układamy równo na ziemniakach.Doprawimy solą i pieprzem.Kiełbasę obieramy i kroimy w plasterki ,wykładamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiseler naciowy - 1 op ogórek zielony - 1 szt jabłka -2 szt cebula czerwona -1/2 szt marchewka -2 szt jogurt naturalny - 100 ml cukier -2 łyżeczki sól - szczypta pieprz kolorowy zioła do sałatek oliwa - 2 łyżki Seler opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Jabłka
Camilla w kuchniczubata łyżka natki pietruszki 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz gruboziarnisty do smaku Kapustę i marchewkę pokrój cieniutko. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki, oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i wymieszaj. Przygotuj sałatkę trochę wcześniej aby kapusta skruszała nieco. Pieczone ziemniaki z papryką 1 kg ziemniaków 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka świeżego tymianku
codojedzeniaSałatka jest bardzo smaczna i dość szybko się ją robi. Gdy nie mam czasu na sałatkę do obiadu to ją podaję do drugiego dania. Składniki: 4 kilogramy ogórków 5 cebul 2 marchewki 2 łyżki soli Zalewa: 0,5 szklanki octu 0,5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 2 łyżki Vegety 1 słoik koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pieprzu świeżo mielonego Sposób
Bajeczna Kuchniaaromatyczne i przede wszystkim wiemy co tak naprawdę w nich jest. Bardzo fajne jako samodzielna przegryzka bądź też dodatek do sałatek, kanapek czy obiadu. Polecam bardzo;) Składniki: 1 kg pieczarek łyżka soli łyżka octu 6 plasterków marchewki łyżeczka gorczycy 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu 1 mała cebula ewentualnie połowa dużej 2 ziarenka ziela angielskiego
Krakowskie smaki Animarchew jest dla nas bardzo dobra zawiera wiele witamin i zdrowych protein wiemy wszyscy. Zrobiłam tę sałatkę na śniadanie ponieważ jest bardzo pożywna i dodaje energii na cały dzień. Składniki: 3 średnie marchewki, 1 średnia czerwona cebula, 2 łyżki oliwy, ½ łyżki Bengali (nasiona kozieratki, czarnuszki, kuminu, oraz kopru włoskiego), Świeżo zmielony pieprz, Sałata roszpunka, Kozi ser Dresing: 2 łyżki oliwy
Smaki Przyprawy i Koloryjest po prostu pyszny, również na zimno w formie sałatki;) Składniki: - 100g ryżu czerwonego SURÓWKA Z KOPRU: - 100g czerwonej fasoli - mały koper włoski - ½ czerwonej cebuli - ½ marchewki - ½ łyżeczki oregano
Wegańska kuchnia orientalnawarzywa i owoce. Ja staram się ją maksymalnie wykorzystać i serwuję mojej rodzinie duże ich ilości czy to w formie surówek, sałatek czy też jako samodzielne dania. Ostatnio była to zapiekanka warzywna. Do jej przygotowania użyłam ziemniaki, marchewkę, brokuły i własnoręcznie wyhodowaną fasolkę szparagową. Warzywa wcześniej ugotowałam na parze ( ja robię to w kuchence mikrofalowej - moja posiada taką funkcję ), dzięki
Wiem co jemjest to, że podkreśla wszystkie smaki ,,nie zabijając" je. Sałatka była przepyszna, chyba dlatego właśnie pierwsza porcja zniknęła ze stołu w kilka minut (a zrobiono było jej nie mało). Serdecznie zapraszam do wypróbowania! Składniki: 500 filetów kurczaka 5 średnich ziemniaków 3 marchewki 5 jaj 150 g żółtego sera Sól(...)ząbki czosnku 50 g szczypiorku Przygotowanie: Ziemniaki i marchewkę dokładnie myjemy, oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 40 min, należy uważać, aby ziemniaki i marchew były idealnie ugotowane, bo w innym razie będą odczuwalne małe, twarde grudki w sałatce. Jaja gotujemy na twardo przez ok. 10-12 min. Po ugotowaniu jaja szybko zanurzamy w zimnej
Kuchnia Łukaszaaromatyczne i przede wszystkim wiemy co tak naprawdę w nich jest. Bardzo fajne jako samodzielna przegryzka bądź też dodatek do sałatek, kanapek czy obiadu. Polecam bardzo;) Składniki: 1 kg pieczarek łyżka soli łyżka octu 6 plasterków marchewki łyżeczka gorczycy 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu 1 mała cebula ewentualnie połowa dużej 2 ziarenka ziela angielskiego
Krakowskie smaki Animarchew jest dla nas bardzo dobra zawiera wiele witamin i zdrowych protein wiemy wszyscy. Zrobiłam tę sałatkę na śniadanie ponieważ jest bardzo pożywna i dodaje energii na cały dzień. Składniki:3 średnie marchewki,1 średnia czerwona cebula,2 łyżki oliwy,½ łyżki Bengali (nasiona kozieratki, czarnuszki, kuminu, oraz kopru włoskiego),Świeżo zmielony pieprz,Sałata roszpunka,Kozi serDresing:2 łyżki oliwy
Kulinarna rozmowadodają jajko. Ja przedstawiam swoją wersję. Bez względu na dodatki sałatka ta zawsze smakuje i często pojawia się na stołach, nie tylko świątecznych.składniki:4-5 marchewek1 pietruszka1 seler2 kwaskowe jabłka3 kiszone ogórki2 ziemniaki1 puszka groszku konserwowego, użyłam gotowany na parze Bonduelle1-2 łyżki musztardy delikatesowejmajonezświeżo zmielony czarny pieprzWarzywa-marchewkę, selera, pietruszkę i ziemniaki ugotować. Warzywa możemy ugotować obrane
Monia miesza i gotujeKolejny sposób na przechowanie smacznych warzyw na zimowe dni to zawekowanie gotowych do spożycia sałatek. Takie mieszanki warzywne można doprawiać wedle uznania i robić różne wariacje smakowe. Składniki: cukinia cebula marchewka papryka ogórki kwaszone ocet sól, pieprz cukier olej Sposób wykonania
w kuchni i w ogrodzieWarzywa często goszczą na naszych stołach. Szybko i łatwo można przygotować sałatkę z białej kapusty "JAK U CHIŃCZYKA". Składniki: 1 średnia biała kapusta lub sałata lodowa 2 marchewki 2 cebule Zalewa: 1 szklanka octu winnego 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 1 łyżeczka soli Białę kapustę myjemy i szatkujemy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę
Salonik smakówfeta, ciecierzycę, natkę pietruszki oraz pestki dyni. Przygotowałam z nich mini-sałatkę którą położyłam na gotowe placki. PIECZONE PLACKI Z CUKINII, ZIEMNIAKÓW I MARECHWKI Czas przygotowania 15 minut plus 30 minut pieczenia Z podanych składników wyszło 9 placków Jedna cukinia 3 małe młode ziemniaki 2 małe marchewki 2 jajka 3-4 łyżki płatków jaglanych Łyżka oleju Oregano, czubryca zielona, pieprz(...)Warzywa połączyć z jajkami, olejem i płatkami Przyprawić i wymieszać dokładnie Wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia formując placki Piec 30 minut w 180 stopniach Świetnie smakują z sałatką z ciecierzycy, sera feta i natki pietruszki posypane pestkami dyni
HealthyCreations