sałatka z marchewki - 3205 przepisów (strona:116/214)

Tradycyjna sałatka jarzynowa 119

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa z ugotowanych w mundurkach warzyw połączonych majonezem. Pyszna klasyka. Danie, które łączy pokolenia. Smakuje u nas każdemu: dziadkom, rodzicom i wnukom. Do dzisiaj pamiętam jak rodzinnie szykowaliśmy ją przed praktycznie każdą imprezą :) Składniki: 5 średnich ziemniaków 1 duża marchewka 1 duża pietruszka 1 mały seler 4 jajka 4 ogórki kiszonych

Krokusowy Dom
Sałatka z cukinii 140

kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa wrzucamy do dużej miski i dodajemy do nich ocet, olej, cukier, sól oraz pieprz. Całość mieszamy i odstawiamy na godzinę. Do słoików nakładamy sałatkę wraz z zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut

Zainspirowana w kuchni
Aromatyczna sałatka z ciecierzycą, kaszą quinoa, warzywami oraz świeżą miętą 165

miętą Jest to pomysł na zdrową, pożywną oraz wegańską sałatkę na wynos z zamiarem zadowolenia studenckiego i bardzo wymagającego podniebienia podczas lunchu. Czy zostanie ono uradowane, to zdolne i kochane podniebienie? Odpowiedź brzmi tak: pusta micha ;). Zapraszam: Skladniki: 300 g ugotowanej uprzednio ciecierzycy 100 g ugotowanej kaszy quinoa 2 marchewki 1 młoda cukinia 2 szalotki 1 ząbek czosnku 1 garść

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z tuńczyka 145

jemy na śniadanie i kolację. Fajnie smakuje na kanapce. Sałatkę przygotowuję na kilka sposobów, także z ryżem, marynowanymi warzywami, szczególnie konserwowymi lub kiszonymi ogórkami i marynowaną cebulką, oliwkami czy papryką, świeżymi pomidorami, cukinią lub ogórkiem. Z dodatkiem suszonych pomidorów, kiełków fasoli mung lub takich warzyw jak: fasolki szparagowej, fasoli, marchewki także polecam, robiłam, smakowały wyśmienicie Dziś u mnie wersja

Zasmakuj Kuchni
Surówka z selera z orzechami włoskimi i jabłkiem 131

Pyszna sałatka selerowa z orzechami ! Tę surówkę musicie zrobić chociaż raz. Połączenie selera korzeniowego z jabłkiem i orzechami włoskimi sprawia, że nie można się jej oprzeć. Smak jest niesamowity. Bardzo, bardzo polecam też mój przepis surówkę Colesław oraz surówkę z pora, marchewki i jabłka

AniaGotuje.pl
Sałatka z pieczonym burakiem, marynowaną marchewką i plastrami polędwiczki wieprzowej 130

trochę większy głód poleca się sałatka z burakiem i polędwiczką. Idealny posiłek na lunch do pracy lub kolację po treningu. Warzywa, pyszny dressing słodko- kwaśny i delikatna polędwiczka wieprzowa. Ja uwielbiam takie połączenia.  Składniki: sałata lodowa  ogórek  surowa cukinia  2-3 małe buraki  2-3 marchewki  marynata do marchewki: 3 łyżki syropu klonowego

Mango Papaja
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 211

W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczna sałatka z ciecierzycą, kaszą quinoa, warzywami oraz świeżą miętą 216

miętą Jest to pomysł na zdrową, pożywną oraz wegańską sałatkę na wynos z zamiarem zadowolenia studenckiego i bardzo wymagającego podniebienia podczas lunchu. Czy zostanie ono uradowane, to zdolne i kochane podniebienie? Odpowiedź brzmi tak: pusta micha ;). Zapraszam: Skladniki: 300 g ugotowanej uprzednio ciecierzycy 100 g ugotowanej kaszy quinoa 2 marchewki 1 młoda cukinia 2 szalotki 1 ząbek czosnku 1 garść

Wino Francja Kuchnia
Jesienne sałatki 299

kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem Sałatka z roszponką, dynią  i camembertem Surówka Coleslaw z czarnuszką Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Surówka z kiszonej kapusty z marchewką Surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem Surówka z marchewki

Moja smaczna kuchnia
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 154

garam masala ; blog: Smaczne opowieści GROCH Groszek z marchewką i dynią ; blog: Czerwień i błękit Zupa grochowa ; blog: Moje domowe kucharzenie Zupa solferino (z groszkiem zielonym) ; blog: Moje domowe kucharzenie Krem z zielonego grochu czyli zielona grochówka ; blog: Smakołyki Angeli Zupa grochowa z bekonem ; blog: Kulinarne odsłony Pati Sałatka z jajkami, porem i groszkiem ; blog: Czerwień i błękit Sałatka pieczarkowa

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka warzywna tradycyjna 140

warzywna doskonała jako dodatek do śniadania , obiad i kolację . Sałatka bardzo uniwersalna, można ją dodać na kanapkę, do wędliny, mięs na zimno, grzanej kiełbasy i jak jeszcze kto woli. Warzywa to źródło samych pozytywnych skutków, dostarczamy sobie witamin, regulujemy pracę organizmu i poprawiamy sobie samopoczucie. Składniki: 5 ziemniaków 4 marchewki 2 słodko – kwaśne jabłka 4 ogórki kiszone 4 jaja

Smaczne Potrawy
Sałatka z pomidorami w zalewie. 153

stare zeszyty z przepisami, aż wreszcie skomponowałam tą sałatkę. Podpatrzyłam na jednym z blogu krojone pomidory  i spodobał mi się sposób ich ułożenia w słoiku-skorzystałam z niego. SKŁADNIKI: 3-3,5 kg. pomidorów 2 średnie cebule czerwone 2 średnie cebule białe 4 papryki żółte 3 średnie marchewki ZALEWA: 6 szklanek wody 1,5 szkl. 10% octu

Kuchnia Beaty
Placki ziemniaczane z marchewką 126

utłuc. Dodać żółtko jajka, mąkę i przyprawy do smaku. Marchewkę obrać, drobno zetrzeć i poddusić na maśle razem z pokrojoną dymką. Połączyć z masą ziemniaczaną i sztywno ubitą pianą z białka jajka. Rozgrzać olej i kłaść łyżką małe placuszki i smażyć z obu stron na złoto. Jako dodatek polecam sałatkę pomidorowo- cebulową

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z kapustą, ogórkiem i pomidorami 191

warzyw wychodzi 6 litrowych słoików gotowej sałatki.  Przepis pochodzi z książki siostry Anastazji, w oryginale zielone pomidory zostały zamienione na żółtą Limę. Składniki: 1  kg czerwonych pomidorów Limo 1  kg żółtych pomidorów Limo 1 kg cebuli  1 kg ogórków gruntowych  1 kg kapusty białej  1/2 kg marchewki 4 ząbki czosnku 20 dag cukru

Apetyczna babeczka
Marchewkowe muffiny z jagodami Goji, chałwowym kremem i świeżym granatem 302

jagody Goji.  Ich wyrazisty, słodki smak ujawnia dopiero, gdy podziałamy na nie podwyższoną temperaturą. Ja zawsze najpierw je sparzam, a potem mogę zajadać się nimi bez końca! Do sałatek, jogurtów, kasz, na samo lub do ciasta.  Stąd też pomysł na muffiny. Tradycyjne marchewkowe ciacho zmodyfikowałam dodając do niego jagód Goji i ułożyłam do małych silikonowych foremek. Podałam(...)cukrem na puszysta masę. Następnie dodajemy olej bardzo powoli, i stopniowo mąkę przesianą przez sito wraz z sodą, proszkiem, cynamonem i kakao. Na koniec - najlepiej drewnianą łyżką - dodajemy marchewkę i delikatnie mieszamy. Teraz dorzucamy sparzone i obtoczone w mace jagody Goji, delikatnie mieszając łączymy z masą. Muffiny wstawiamy do  nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na około

Sajkofanka smaku

Proponowane wyszukiwania