Potrzebujesz tylko kilka łatwo dostępnych składników. Przepis jest dziecinnie prosty. Robienie majonezu to czysta przyjemność! Serdecznie zapraszam. - tylko kilka składników - majonez gotowy w pięć minut - idealny do wielu sałatek, jajek na twardo
AniaGotuje.plŚwiąt Wielkiej Nocy pozostało 10 dni, więc będzie coraz więcej propozycji na te niezwykłe Święta Zmartwychwstania Chrystusa. Będą sałatki, jajka, szynki, słodkości i wiele innych. Zapraszam do zaglądania na bloga. A dzisiaj różowe jajka z kawiorem. Dzięki uprzejmości sklepu internetowego IKRA SKLEP miałam okazję przygotować je z ikrą czerwoną , którą możecie tam nabyć. Gorąco polecam :) Składniki
Gosia gotujenadaje potrawom ciekawego smaku i jest zdecydowanie zdrowsza od zwykłej soli. Pierwszy przepisy to sól aromatyzowana papryczką chilli oraz skórką z limonki. Nadaje się zwłaszcza do dań z warzyw, sałatek, jajek oraz naleśników na słono. Ma orzeźwiający smak i zapach. Może stanowić też przyprawę do dressingów. Sól aromatyzowana chilli oraz skórką limonki Składniki: 250g soli himalajskiej pół małej papryczki chilli
Życie ze smakiemKASZA GRYCZANA - idealny dodatek do mięs, ryb, warzyw , sałatek, jajek. Pyszna o charakterystycznym zapachu i smaku. Dziś przygotowałam ją gotowaną w cebuli i podałam z jajkiem sadzonym. Polecam. SKŁADNIKI: 🍳2 cebule 🍳2 woreczki kaszy gryczanej 🍳Sól i pieprz do smaku 🍳1 łyżeczka czosnku granulowanego 🍳 Dodatkowo : 6 jajek i sól np. Czarna PRZYGOTOWANIE: 🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳🍳 Cebulę obieram a następnie kroję w piórka
Gotowanie PatkiTelewizor, meble, mały Fiat ! Oto marzeń szczyt ! Powiało u nas PRL em :) nie dlatego, że komuna wróciła, ale taki był temat spotkania przyjaciół. Dania jak za PRL :) sałatka, jajka, metka, kiełbasa zwyczajna, pasztetowa i salceson z GS Pomidory z Bułgarii, korniszony z piwnicy, oranżada z PSS Społem. Masło Roslinne, rolmopsy, kwiaty w krysztale, musztardówki do napojów... "Cwaniak" - czarny
chleba naszegowątpienia mój ulubiony typ oleju. Ciemnozielony kolor, gęsta konsystencja i intensywny aromat z nutą świeżości bardzo dobrze komponuje się zarówno z potrawami wytrawnymi jak i słodkimi. Świetnie pasuje do jajek, sałatek, pomidorów czy... lodów waniliowych
Poranek na słodkonadeszła pora na pyszne, młode i jędrne szparagi. Szybkie w przygotowaniu a jakże pięknie prezentujące się na talerzu. Można je piec, grillować, gotować. Pysznie smakują z makaronem, z sosami, jajkami, sałatkami, zapiekankami. Wspaniały jest ich smak w postaci zup kremów. Idealnie pasuję do tart, pizz lub risotta. Możliwości i pomysłów na ich wykorzystanie jest bardzo wiele. Uwielbiam zielone szparagi
potrawyregionalnejedzenie przypominało mi że jest lato;) Dlatego jem dużo owoców i przygotowuje kolorowe sałatki. Śniadanie : Wegański pasztet z grochu i czerwonej fasoli (przepis wkrótce na blogu) Lunch : Błyskawiczna sałatka: jajko, awokado, pomidor, szynka, sól, pieprz. Przekąska : Banan, nektarynka, brzoskwinia Smacznego
Codzienne Gotowaniecodziennej gonitwie zapominamy, że dobre śniadanie to podstawa dnia. Dobra śwież sałatka, jajko sadzone i odrobina kiełbaski ucieszy każdego i wcale nie potrzebujemy mnóstwa czasu. SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 2 średnie pomidory 2 ogórki małosolne 2-3 listki kapusty lodowej kawałek papryki żółtej 1 kiełbasa biała delikatesowa 1 cienka parówka 2 jajka 1 łyżka masła klarowanego szczypiorek kilka łyżek sosu
Kuchnia Beatywygodnej , przezroczystej butelce którą można postawić do góry nogami. Smak jest bardzo charakterystyczny dla sosów czosnkowych .Wyraźnie czuć czosnek z dodatkiem kompozycji przypraw. Doskonały do różnego rodzaju mięs , sałatek , jajek czy wędlin ja zastosowałam go do pizzy. Jednak nie przekonałam się do niego a to z racji dużej ilości ulepszaczy w składzie produktu , wolę sos czosnkowy własnego wyrobu
Smakowite Daniapraktycznie w każdym sklepie spożywczym i znany od lat. Dla mnie to jeden z moich ulubionych, jak nie ulubiony smak majonezu. Wykorzystuję go w swojej kuchni bardzo często, do sałatek, jajek i wędlin, a dziś udowadniam, że można go również wykorzystać do przygotowania słodkości. Dziękujemy firmie WSP Społem za przesyłkę i możliwość przetestowania ich produktów
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidżem wiśniowyŚwięta udane i to jak najbardziej, mnóstwo śmiechu i wygłupów. Dużo pysznego jedzenie, był przepyszny pasztet mojej mamy(o którego się bili xd) był domowy chleb z żurawiną, sałatki, jajka, dużoo jajek, dużo rzeczy było, ciasta też były, był sernik zebra, mazurek z sosem tofii i daktylami, było ciasto z kremem kajmakowym, były muffinki "kurczaczki", była babka marmurkowa
More food, love and dreamsroku szaleństwa nie będzie. Wystarczy kilka sprawdzonych w poprzednich latach potraw żebyśmy nie musieli dojadać wszystkiego potem przez tydzień. Planuję oczywiście żur z kiełbasą, jakąś sałatkę, jajka, pieczone mięso, ćwikłę z chrzanem, domowy majonez i dobry chleb. Ciasta najwyżej dwa - jakaś babka i może sernik ? Pisząc tego posta pomyślałam, że takie zwyczajne jedzenie w tym tygodniu nikogo nie zainteresuje
Smaczna PyzaNiecodzienna” sałatka obiadowa z przepiórczymi jajkami Ta niecodzienna sałatka obiadowa , jest świetnym uzupełnieniem każdego dania obiadowego. Nawet podana solo ,tylko w towarzystwie frytek zapewni uczucie sytości . Prosta , pyszna i bardzo łatwa do zrobienia . Doskonała bomba witaminowa . Bez wielkiej ilości składników i kombinacji , bo takie potrawy są najlepsze . Chętnie się wraca do prostoty . Polecam tym bardziej ,że właśnie w ogrodzie(...)około 30 minut , żeby wszystko się przegryzło . Na koniec dodajemy jajka . Podajemy w dowolny sposób , ja serwowałam do gyrosa z frytkami Smacznego ! Artykuł „Niecodzienna” sałatka obiadowa z przepiórczymi jajkami pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży