wersji możecie zastąpić połowę majonezu jogurtem naturalnym. Jeśli nie wykorzystacie całego sosu do polania sałatki, polecam wykorzystać go np. do kanapek. SKŁADNIKI / 2-4 PORCJE 1/2 brokuła 4 jajka 1/2 główki sałaty lodowej lub 1 opakowanie mieszanki sałat garść pomidorków koktajlowych 100 g sera feta DRESSING 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu 1/2 ząbka czosnku / startego
cool and mintykaszy bulgur 1 mała puszka soczewicy 1 mała puszka kukurydzy 100 g sera feta 150 g drobiowej szynki konserwowej 4 pomidory suszone z zalewy 10 czarnych oliwek 50-60 ml oleju z orzechów włoskich 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka przyprawy do sałatek Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kaszę gotujemy na sypko. Soczewicę
R'n'G Kitchensiekamy na spore kawałki. Łączymy ze sobą komosę, posiekany bób, pokrojone drobno pomidory, pokruszoną fetę, posiekany ząbek czosnku oraz mąkę, jajka i przyprawy. Formujemy w dłoniach kuli, które spłaszczamy lekko i tak powstałe placki smażymy z obu stron na złoto. Podajemy z ulubioną zieloną sałatką lub salsą z pomidorów
Przysmaki Karolkisosu). Fasola Gigantes Plaki może być podawana na ciepło lub zimno – posypana pokruszoną fetą i świeżą kolendrą, skropiona dobrą oliwą. I macie Grecję w domu :) Podobne przepisy Makaron z owocami morza Makaron z klopsikami w sosie włoskim Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... .yuzo_related_post img{width:180px !important
Pociąg Do KuchniSałatka warstwowa z brokułem Ulubiona sałatka mojej rodziny i znajomych. Prosta, bardzo efektowna i bardzo smaczna. Robi furorę na moim stole, a zwłaszcza wśród moich gości. Składniki: 1 brokuł puszka ananasa puszka kukurydzy opakowanie sera feta 3 garście uprażonych ziaren słonecznika 4-5 łyżek majonezu Sposób przygotowania: Brokuł umyć, podzielić na mniejsze różyczki, ugotować w osolonej wodzie (dodaje również
na moim stole...okazji gotową mieszankę przypraw do mięsa mielonego firmy Knorr...Od dawna jestem fanka tej firmy zwłaszcza upodobałam sobie sosy do sałatek...mniam Składniki: 500g. mięsa mielonego drobiowego chudego najlepiej z filetu Plasterek dość gruby sera feta o najmniejszej zawartości tłuszczu 3 łyżki kukurydzy Sos pomidorowy: tj zmiksowane pomidory, czosnek i mnóstwo przypraw 1 Cukinia 1/2 pora Garść
NaKońcuJęzykapodzielić na strzępy. Morele sparzyć, obrać i pokroić na ósemki. Oliwki odsączyć z zalewy. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki, a fetę w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w salaterce i delikatnie wymieszać. Składniki sosu wymieszać, polać sałatkę, przemieszać i wyłożyć na talerze
Czerwień i błękitmiodowo-musztardowy świetnie zwieńcza całość potrawy Składniki na 2 porcje: pół opakowania makaronu z mąki razowej 3 garści świeżego szpinaku pół małej cukinii pół kostki sera typu bałkańskiego albo feta 3 łyżki ziaren słonecznika kilka pomidorków koktajlowych pół papryki czerwonej 1 duża cebula 1 łyżka masła zioła prowansalskie sól, pieprz olej składniki na sos: 2 łyżki miodu(...)kostkę. Następnie na półmisku układamy szpinak, makaron, warzywa, ser. Sos: do garnuszka dodajemy miód oraz musztardę, następnie powoli wtłaczamy oliwę, energicznie mieszając. Dodajemy sól i pieprz i sos gotowy. sałatkę polewamy sosem oraz posypujemy słonecznikiem. makaronowa sałatka ze szpinakiem i cukinią
Bon Appetit Małgorzatynaszym domu nie ma dnia bez warzyw! Nie ma obiadu bez warzyw! A co więcej, zazwyczaj do obiadu jemy dwa rodzaje warzyw - jedne na surowo - np. w formie sałatki czy surówki, drugie po jakiejś obróbce termicznej - gotowane, smażone czy pieczone! Tak lubimy najbardziej - różne smaki i tekstury! Po prostu warzywa uwielbiamy! Wiecie jaka była nasza reakcja po przejrzeniu tej książki(...)ciekawe dodatki do warzyw - typu pieczona feta, sos tahini czy przepis na melasę z granatów. Ta książka to 111 warzywnych propozycji! Wydanych w pięknej książce i opatrzonych bardzo apetycznymi zdjęciami, które zresztą zrobiła autorka książki! Świetna robota! Nie myślcie, że w książce znajdziecie tylko propozycje warzyw jako dodatki do obiadu czy na sałatki/ surówki! W tej książce znajdziecie wiele ciekawych
Plate of Joyniż wszystkie. Sałatką z pieczonych szparagów i ziemniaków. Na sałatkę z pieczonych szparagów i ziemniaków potrzebujemy: pęczek zielonych szparagów 8 młodych ziemniaków pokrojonych w ćwiartki i obgotowanych kilka suszonych pomidorów garść oliwek zielonych garść oliwek czarnych czerwoną cebulę ½ pęczka koperku ½ pęczka natki pietruszki pęczek szczypiorku kawałek (około 200 g) fety owczej (można zastąpić dowolnym, wyraźnym serem np. bryndzą(...)polewamy sosem — lepiej wchłoną jego smak. Odstawiamy do przestudzenia. W międzyczasie kroimy resztę składników. Dodajemy do ziemniaków i szparagów. Doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzch kruszymy ser. Smacznego! Post Sałatka z pieczonych szparagów pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenproste do przygotowania pieczone sznycle z indyka, podane z mozzarellą i sałatka? To świetny i pyszny pomysł na obiad. Wypróbujcie sami. Składniki: 5 plastrów sznycla indyczego sól, pieprz szklanka startej mozzarelli 2 pomidory 1 czerwona cebula posiekana natka pietruszki 3 plastry sera feta Wyk onanie: *Sznycle delikatnie rozbijamy , oprószamy solą, pieprzem, układamy w naczyniu, zapiekamy
Z Majeczką w kuchniadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również inne przepisy z cukinią , np.: Placki z cukinii z fetą. Kolokithokeftedes. Placki z cukinii wg Ewy Wachowicz Fit placki z cukinii wg Ewy Chodakowskiej Pieczone filety kurczaka z warzywami – zdrowy obiad w 15 minut Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Sałatka z cukinii i papryki do słoików na zimę Leczo z cukinią i mięsem mielonym
Kulinarne Przebojezłoty kolor. Sałatę łączymy z pomidorem, pokrojonymi w talarki oliwkami i serem feta. Sos: Jogurt łączymy z posiekanym drobno lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym drobno i mocno odciśniętym świeżym ogórkiem oraz solą i pieprzem. Wykonanie: Ciepłe placki pita smarujemy odrobiną sosu, nakładamy sałatkę, kurczaka i zwijamy boki do środka. Wierzch ponownie polewamy sosem koperkowym. Pity możecie także ułożyć
Kuchnia w czekoladziewarzywami jakie zostaną wam z gotowania rosołu? Nie wierze że za każdym razem robicie sałatkę jarzynową. Pewnie zdarz się że Wam się niestety marnują. A przecież można je fajnie wykorzystać do przygotowania innej zupy mianowicie kremu z warzyw. Wystarczy dodać kilka orientalnych przypraw i np fetę aby uzyskać nietypowy smak zupy i przy okazji nic nie zmarnować. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMój obecny hit ;) Sałatka którą mogłabym ją jeść non stop ... do obiadu ... na kolacje ... obojętnie! Spróbujcie koniecznie póki sezon na cytrusy w pełni! Składniki ( na 1 porcję ) : 1-2 marchewki szczypiorek klementynka słonecznik ser feta sól i pieprz łyżka oliwy z oliwek łyżeczka soku z cytryny Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać trochę posiekanego szczypiorku. Doprawić
Atlas Smaków