wielozadaniowy. Duży, soczysty nadaje się do spożycia w stanie surowym, jak i po przetworzeniu. Można z niego robić dżemy, soki i kompoty. Kawałki ananasa świetnie nadają się jako składnik sałatek owocowych czy mięsnych, ale także jako dodatek do ciast i słodkich deserów. W towarzystwie kurczaka czy owoców morza idealnie prezentuje się w daniach głównych. Smakuje wyśmienicie również na ciepło. Można
mojewypiekiinietylkoMoże być bazą do mas i kremów. Z kolei wysuszony i starty miąższ orzecha kokosowego, czyli wiórki kokosowe, mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. Wiórki kokosowe sprawdzą się także jako panierka do kotletów, czy ryb. Ponadto kokosy można łączyć z ziemniakami czy ryżem. Wspaniele komponują się też z twarogiem. Racuszki twarogowo
mojewypiekiinietylkoWiosna, a wraz z nią przychodzi ochota na smaczne zdrowe dania, w tym owocowe sałatki, feria barw i witamin sprawi że poczujecie przypływ energii, wielkim plusem tej sałatki jest łatwość i szybkość przygotowania, doskonale nadaje się na drugie śniadanie, podwieczorek czy lekką niezbyt późną kolację. Myślę , że zachęci Was wersja podania. Polecam! Składniki: Na dwie porcje: 200 g jogurtu naturalnego
Wanilia i KardamonSzybka owocowa sałatka, idealna jako podwieczorek, przekąska lub drugie śniadanie. Polana słodko-kwaśnym dressingiem z olejem, którego nie należy pomijać. Polecam dodać olej tłoczony na zimno, np. z pestek arbuza. Składniki (2-3 porcje) Dressing sok z połowy cytryny łyżka miodu łyżka oleju Wszystko wymieszać. Sałatka garść jeżyn garść malin 2 brzoskwinie 1 dojrzałe mango 1 dojrzała gruszka Wszystkie owoce
Słodkie inspiracjelinię i staracie się unikać nadmiernej ilości cukru to zachęcam do przygotowania domowej, pełnej bakalii granoli z płatkami gryczanymi. Taka granola będzie idealna jako dodatek do jogurtu, kefiru czy sałatki owocowej. Składniki: 1,5 szklanki płatków gryczanych błyskawicznych 3/4 szklanki orzechów laskowych (100 g) 1/3 szklanki jasnego sezamu 1/3 szklanki ziaren słonecznika 1/3 szklanki płatków kokosowych 1/2 szklanki rodzynek
UgotowaćSmaczna owocowo-warzywna sałatka w bardzo wiosennych kolorach. Idealna jako lekka przekąska,u mnie przygotowana na podwieczorek. Pomysł na sałatkę podpatrzyłam na blogu PASJA SMAKU 1 mango 1 awokado 1/2 op. mieszanki sałat ze szpinakiem 2 łyżki nasion słonecznika dressing: 1 łyżeczka płynnego miodu 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki oliwy Awokado obrać,przeciąć
Kolorowa kuchnia Elkiprzemianę materii i oczyszczają organizm ze szkodliwych toksyn . Ze względu na niski indeks glikemiczny (20-25) mogą być spożywane przez cukrzyków. Z tych pysznych owoców możemy przygotować wyśmienite sałatki owocowe oraz koktajle pełne witamin . Post Grejpfruty idealne na odchudzanie pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Meksyku i Środkowej Ameryki. Jak jeść? Można owoc obrać i pokroić w plastry lub przekroić na pół i wyjadać miąższ łyżeczką. Owoce jada się głównie na surowo, w sałatkach owocowych, w deserach lodowych. Można ją również znaleźć w kisielu i sokach. Z owoców produkuje się również wino. Pitahaja smakuje słodko, trochę mdło, delikatnie gruszkowo, nie jest kwaskowata (porównywana jest
Qlinarnie i Qlinarniegrejpfruta. Owoc ma wielkość, kształt i kolor dużej mandarynki z wydłużoną końcówką, ma soczysty, słodko-kwaśny smak. Owoce można spożywać bez żadnego przygotowania (wystarczy obrać jak każdy cytrus) w sałatkach owocowych, deserach, można również wykorzystać w przetworach (np. dżemie, soku, konfiturach). Cząstki owocu łatwo się oddzielają od siebie. Mineola to jedna z odmian tangerynki, powstała w USA na Florydzie. Nazwa
WojnaNaSmaki.plSkładniki: 1 melon (żółty) 2 jabłka kiść winogron 150 g posiekanej czekolady 200 g Serka Wiejskiego Piątnica ½ szklanki rodzynek 2 łyżki miodu płynnego Sposób przygotowania: Melon
WojnaNaSmaki.pljuż mówiłam wcześniej – są świetnym pomysłem na śniadanie, drugie śniadanie, obiad i deser po pysznym obiedzie, podwieczorek, a nawet imprezową przekąskę! Idealne do jogurtów, wszelkiego rodzaju koktajli, owocowych sałatek, a także ciast i deserów. Ja z przyjemnością sięgam po dokładkę! http://comozezboze.pl/ Wpis powstał we współpracy z marką LUBELLA
Ostra na SłodkoNależy wspomnieć o ich właściwościach, bowiem kaki to znakomite źródło witamin: A i C, błonnika oraz fenoli . Super sprawdza się jako przekąska do pracy, szkoły. Świetnie smakuje jako składnik owocowej sałatki, a już najlepiej poniższego "sernika". Zapraszam na przepis! (Na zdjęciach widoczna wersja z bezglutenowym budyniem na mleku roślinnym. Jednak nie uwzględniam tego w przepisie, bo uważam, że budyń jest
Jeść, by żyć w zdrowiujest ktoś, kto nie lubi arbuza? Myślę, że nie ma. Oczywiście najlepiej smakuje schłodzony, w plastrach lub w sałatce owocowej. Jego wodnista, zimna i chrupiąca konsystencja świetnie zaspakaja pragnienie w upalny dzień. Ja zrobiłam torcik arbuzowy z biszkoptu, aksamitnego kremu serowego, masy z miąższu i świeżych kulek arbuza. Składniki: Biszkopt • 3 jajka
To co kochamSmorodinówka, nalewka o pięknym kolorze i mocnym aromacie. Ma gęstą konsystencję, można więc traktować ją jako deser, do polewania lodów czy sałatki owocowej. Najlepsze jest w niej to, że na trzeci dzień można już ją pić! Ja zrobiłam ją z zamrożonych porzeczek, bo w czasie zbiorów byłam na urlopie. Bardzo polecam
To co kochamwinne? Ich odmian jest tak wiele, że każdy z nas znajdzie tę swoją jedyną ulubioną. Sposobów na wykorzystanie jabłek w kuchni jest niezliczona ilość. Są zdrowym dodatkiem do sałatek owocowych i warzywnych. Rewelacyjnie komponują się w ciastach – z dodatkiem cynamonu tworzą niezapomniany duet w szarlotce, naleśnikach lub w zapiekanym ryżu. Jabłka można także gotować – w ten sposób powstaje przepyszny
mojewypiekiinietylko