Cześć Wszystkim! :) Mówiłam Wam już w poprzednich postach, że łosoś w puszcze to pozycja obowiązkowa w mojej szafce. Dzisiaj szybka propozycja na smaczną sałatkę, którą możecie zjeść na śniadanie, kolację lub zabrać jako lunch do pracy. Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować: - mix sałat (opakowanie 180 g) - łososia w oleju (2 puszki po 150 g każda) - garść pomidorków(...)szczyptę przyprawy do pomidorów 1. Do dużej miski przekładamy sałatę, pokrojone warzywa oraz odsączonego łososia. 2. Suszone pomidory odsączamy z nadmiaru tłuszczu, kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do sałatki. 3. Całość polewamy olejem z suszonych pomidorów, doprawiamy i gotowe. Spróbujcie również pikantnej sałatki z krewetkami. SMACZNEGO
Bez Cebulizawsze trochę "zielonego", akurat miałam mix sałat. Taki posiłek możecie zjeść nie tylko na kolację, ale także jako lunchbox do pracy, wtedy sos weźcie w oddzielnym pojemniku lub słoiczku, by warzywa, a szczególnie sałata pozostały nadal jędrne. Sałatka kontrastuje ze sobą kolorami - to chyba oznaka, że coraz bardziej brakuje mi wiosny, więc staram się ją przemycić na talerzu
Fabryka pomysłówPrawdziwa eksplozja smaku dla kubków smakowych. Szybka w wykonanie a efekt zachwytu gwarantowany 😉 Idealna na każdą okazję, jak i bez okazji - do pracy, do szkoły, na kolację czy drugie śniadanie. Zaliczam ją do grona moich najlepszych sałatek. Polecam! Składniki: 6-7 łodyg selera naciowego 1 jabłko 1 awokado 100 g sera pleśniowego 50 g orzechów włoskich 1/2 granatu
Kuchnia MagdaLenySałatka z cukinia i tuńczykiem – lekka, zdrowa, sycąca. Jeśli nie dodamy do sałatki majonezu, będzie zgodna z dietą South Beach, będzie niskokaloryczna i nisko węglowodanowa
Dorota SmakujeSałatka włoska z kaszą – bardzo łatwa w przygotowaniu i niezwykle smaczna dzięki bogactwu smaków i aromatów. PRZEPIS NA SAŁATKĘ WŁOSKĄ Z KASZĄ Składniki na Sałatka
Dorota SmakujePowrót do pracy okazał się bardziej absorbujący niż myślałam. Trzeba było na nowo wdrożyć się w obowiązki i dokończyć organizację nadchodzącego roku szkolnego. Wystarczyło kilka dni
W mojej kuchniSZYBKI LUNCH DO PRACY LUB SZKOŁY! Dzsiaj mam dla Was propozycję na pyszny lunch, bądź kolację, prosta, smaczna i bardzo kolorowa sałatka. Jest lekka i zdrowa. Lubię takie jedzenie, dobrze się po nim czuje, nie obciąża żołądka i robi się ją ze składników, które zazwyczaj każdy z Nas ma w lodówce. Ja do sałatki wykorzystałam grillowana czerwoną paprykę
SMYKWKUCHNIwiele czasu, a łączy w sobie smak kurczaka, świeżych warzyw z oryginalnie przygotowanym sosem czosnkowym . Nie będzie to jednak klasyczny sos czosnkowy. Sałatka ta ze względu na warstwy nie nadaje się do zabrania ze sobą do pracy na lunch :( Przekładając ją do plastikowego pojemnika z całą pewnością straciła by swój charakter i być może smak. Ale z drugiej strony myślę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!moim talerzu zagościła kolorowa sałatka z bobem i truskawkami. Ta sezonowa pyszność jest doskonała na upalne dni. Świetna też jako lunch do pracy. Bób oraz truskawki stanowią bardzo zgraną parę i choć nie są to typowo sałatkowe składniki, to mile was zaskoczą. Wybierzcie tylko dojrzałe, słodkie truskawki. Samą sałatkę robi się szybko i prosto – nic skomplikowanego. Podaję składniki
Poezja smakuRewelacyjna sałatka, bomba proteinowa I witaminowa. Lekka I przepyszna, nadaje się na lunch do pracy, do obiadu I na przyjęcie. Polecam. Zaczynamy: Składniki: rukola 10 szt pomidorków koktailowych 3 jajka puszka tuńczyka w sosie własnym 6 rzodkiewek 0,5 czerwonej cebuli pieprz 2-3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Do miski dajemy rukolę, pomidorki kroimy na pół, kroimy(...)cebulę w piórka, rzodkiewkę w talarki. Drobnimy tuńczyka, dodajemy jajka. Dodajemy pieprzu do smaku I oliwy. Sałatka gotowa :) Smacznego
Smaki Edytysamodzielne danie na co dzień i od święta. Pyszne połączenie chrupiącego kopru z pomarańczami , to bardzo popularne danie kuchni włoskiej. Sałatkę przygotowuje się zaledwie w kilka minut, nie wymaga zbyt wielu składników i nakładu pracy, a zapewniam, że smakuje wyśmienicie. Składniki: 1 koper włoski 2 małe pomarańcze 1/2 owocu granatu garść świeżej roszponki świeżo(...)winegret: 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny po szczypcie mielonego kardamonu i kolendry szczypta soli Wykonanie: -Sałatkę opłukać i osuszyć. -Pomarańcze obrać i ostrym nożem wykroić /filetować/ cząstki miąższu spomiędzy białych skórek. -Koper włoski umyć, obrać z grubej warstwy zewnętrznej i cieniutko pokroić. -Owoc
Zakamarki mojej kuchniminut. Sprawdzi się jako pożywny lunch lub kolacja. Możecie też zabrać ją ze sobą na weekendowy piknik albo w poniedziałek do pracy. Zainspirowałam się przepisem Gino D'Acampo z książki "Gotowanie po włosku w 20 minut", jednak sałatkę fasolową oraz tuńczyka ułożyłam na czosnkowych grzankach, tworząc pyszne, wypasione kanapki. Jak Wam się podobają? Życzę Wam ciepłego, słonecznego weekendu
Chilli Czosnek i Oliwasałatka, którą wyszukałam na portalu Knorr. Nie jest to tradycyjna sałatka Gyros (na którą znadziecie przepis tutaj: Sałatka Gyros warstwowa ), lecz sałatka ze świeżych warzyw i popularnego mięsa Gyros w pikantnej odsłonie ;-) Nie wymaga ona zbytniego nakładu pracy, a na dodatek pięknie się prezentuje i jest bardzo smaczna! Przypadła mi do gustu i na pewno nie raz zaserwuję
Kulinarne PrzebojeSałatka z mozzarellą i oliwkami to znakomita propozycja na szybkie śniadanie, do pracy lub na kolację, świetnie sprawdzi się również jako dodatek do potraw z grilla. Jest błyskawiczna i prosta w przygotowaniu a przy tym bardzo smaczna. Składniki na 3 porcje : 10 pomidorków koktajlowych 2 ogórki zielone 150 g sera mozzarella 1 czerwona cebula 5-6 liści sałaty lodowej(...)Pomidorki przekrawamy na pół a ogórki kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa dodajemy do sałaty. Czerwoną cebulę drobno siekamy, ser mozarella kroimy w kostkę i łączymy z pozostałymi warzywami, do sałatki dodajemy również odsączone z zalewy oliwki. Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy sok z cytryny, musztardę, odrobinę soli oraz czarny pieprz i wszystko mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę
Smakowite Danianowego, niecodziennego jest ważniejsza. Nas odkrywanie nowych przepisów, nieznanych dań i smaków mega inspiruje i motywuje do gotowania. Naprawdę fajnie jest przyjść do pracy i w porze lanczu wyciągnąć z lodówki coś innego niż nieśmiertelną sałatkę po grecku, albo jakiegoś schabowego. Niczego im nie ujmując ile razy można jeść te same dania. Jak gotować proste a wyszukane dania Ugotowanie(...)jedną tackę do piekarnika kładziesz np. brokuła, marchew, papryki, filety z kurczaka, doprawiasz wszystko, pieczesz, a potem pakujesz do pudełek wypełnionych kaszą, czy ryżem i masz cztery obiady do pracy. Na stronach amerykańskiego serwisu Goodful możecie zobaczyć na czym to polega. Na filmach wygląda to nieźle i generalnie jest to szybka metod gotowania na cały tydzień, ale czy chcielibyście codziennie
Niedzielny kucharz