smakują samodzielnie z sałatką bądź z jogurtem lub sosem grzybowym. Składniki (20 krokiecików 7cm): 150 g ryżu paraboiled 500 g selera korzeniowego 1 mała pietruszka korzeniowa 1 mała marchewka mała cebula 1 ząbek czosnku polskiego 2 łyżki oleju 2 łyżki masła sól, pieprz 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki cayenne 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka curry 2 duże jajka
Mój pomysł naświetna sałatka z przepisu od Laury . Tym razem puszkowa, bo używamy kukurydzy, ananasa i fasolki z puszki. Ja od siebie dodałam tylko słonecznik. Całość jest wyśmienita. Polecam! Składniki : * 3 małe piersi z kurczaka * 3 torebki białego ryżu paraboloid * puszka kukurydzy * puszka ananasa * puszka czerwonej fasoli * 100g uprażonego słonecznika * 3 łyżki majonezu * sól, pieprz, curry, czosnek
Magiczne Życie Martyprzepyszną sałatkę, która bez problemu może być alternatywą dla klasycznej sałatki jarzynowej. W wersji bardziej kalorycznej, można żółtko oraz 6 łyżek jogurtu wymienić na majonez. Dzięki eliminacji majonezu, z sałatki ubywa nam ponad 300 kcal! Przez co 1 porcja zawiera w sobie tylko ok. 240-150 kcal :) Pośród wszystkich tłustych i ciężkich potraw, które goszczą na naszych świątecznych stołach, warto(...)seler naciowy 1 mała sałata lodowa 4 mandarynki 1 l bulionu lub rosołu SOS 200 g jogurtu greckiego 1 ugotowane żółtko 2 łyżki bulionu z gotowania 2 łyżki przyprawy curry szczypta cukru sól pieprz Piersi w całości wkładamy do gotującego się bulionu i na minimalnym płomieniu gotujemy pod przykryciem przez 20 minut. Po tym czasie filety wyłączamy, odkrywamy i zostawiamy
Kuchnia od dwojgaCo to jest tadka indyjska indyjskie techniki kulinarne Co to jest tadka indyjska - zapytała podczas warsztatów kulinarnych jedna z uczestniczek. Przy okazji uświadomiła mi, że kuchnia
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataBaharat to doskonała saudyjska mieszanka przypraw stosowana do drobiu, jagnięciny i wołowiny (zwłaszcza smażonych), kuskusu, bulgaru, ryżu oraz wielu zup i sosów. My bardzo
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadodać do sałatki lub pokroić na mniejsze kawałki i serwować w formie przekąski z sosem czosnkowym. Poniżej zaprezentuję Wam mój ulubiony przepis na kurczaka w sezamie, pieczonego w piekarniku. Jest soczysty, mięciutki, wręcz rozpływa się w ustach. Serdecznie polecam! Składniki: filet z kurczaka 700 g sezam ok. 150 g jajko 2 łyżki dowolnego mleka łyżeczka curry płaska łyżeczka papryki wędzonej
Przepiski.plsię składnikiem różnych sałatek, bazą aromatycznej, kremowej zupy lub ciekawym dodatkiem do dania głównego. Moja propozycja to duet kalafiora z hummusem i dodatkowo z warzywami i ziołami. W każdej postaci smakuje obłędnie! Gorąco polecam! Składniki: 1 mały kalafior (około 750 g) 2 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku 1 łyżeczka curry Hummus: 1 puszka
Smakowity Blog Kulinarnysól, pieprz i curry. Podsmażamy go na patelni z niewielką ilością oleju. Jak kurczak będzie usmażony przekładamy go do miseczki, a następnie na patelni przesmażamy " warzywa na patelnię ". W międzyczasie wrzącą wodą zalewamy kaszę kuskus ok. 1-2 cm ponad powierzchnię kaszy. Kaszę, kurczaka dodajemy do podsmażonych warzyw i całość smażymy jeszcze przez chwilę. Podajemy z sałatką z roszponki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zupy czy sałatki) znaleźć można właśnie na stronie „Zagrodowego z Podlasia”. Szczególnie polecić należy kurczaka grillowanego z racji beztłuszczowej obróbki termicznej. Dzięki nowoczesnym urządzeniom można go przygotować także na grillu elektrycznym poza tradycyjnym „sezonem grillowym”. Oto przykładowy przepis: Składniki: około 500 g filetu z kurczaka (najlepiej zagrodowego), 200 ml jogurtu naturalnego, sól, pieprz, 1 łyżeczka curry w proszku, 1 łyżeczka
Tradycyjna Kuchniasól, pieprz i curry. Podsmażamy go na patelni z niewielką ilością oleju. Jak kurczak będzie usmażony przekładamy go do miseczki, a następnie na patelni przesmażamy " warzywa na patelnię ". W międzyczasie wrzącą wodą zalewamy kaszę kuskus ok. 1-2 cm ponad powierzchnię kaszy. Kaszę, kurczaka dodajemy do podsmażonych warzyw i całość smażymy jeszcze przez chwilę. Podajemy z sałatką z roszponki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!latem wszyscy dbają o linię więc musi być lekko. Wyszły chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku, żałuję, że nie wpadłam na ten pomysł wcześniej. Przyznaję, że ta sałatka jest trochę pracochłonna, ale zapewniam iż efekt wizualny i smakowy wart wysiłku, więc gorąco polecam. Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 puszka kukurydzy złocistej z groszkiem(...)ciemnych pomidorków koktajlowych 2 łyżeczki zielonego pieprzu w zalewie 1 łyżeczka ziaren czarnej gorczycy 1 czubata łyżka mąki kokosowej 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 2 łyżeczki kuminu 2 łyżeczki curry 4 łyżki oliwy z oliwek sok z połowy cytryny 10 - 12 listków mięty 1 ząbek czosnku różowa sól himalajska Wykonanie: Kukurydzę złocistą z groszkiem opłukujemy na sicie z zalewy
Quinoa Raz!Myśląc o tej sałatce przede wszystkim na pierwszy ogień wybija się skojarzenie, że jest to sałatka bardzo uniwersalna. Sprawdzi się zarówno na kolację, na grilla, na imprezę, dosłownie wszędzie. Jest kolorowa i smaczna. ok. 250 g makaronu orzo 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony, tzw wąż 1/2 puszki kukurydzy 150-200 g szynki drobiowej około 150 g żółtego sera(...)łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżeczka curry sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji podanej na opakowaniu. Po odcedzeniu odstawiamy do przestudzenia. Oczyszczoną i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobną kostkę. Ogórka, szynkę oraz ser żółty kroimy w kostkę podobnej wielkości co paprykę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce. Majonez
Smaki Na Talerzupapryka ostra, curry. Sposób przygotowania 1. Rozdrabniamy listki sałaty 2. Awokado i ogórka obieramy i kroimy w kostkę 3. Mięso z piersi kurczaka marynujemy w oleju, ulubionych przyprawach i pieczemy w 200 ⁰ C przez ok. 15-20 min. Czekamy aż mięso ostygnie, kroimy je na plasterki i układamy na sałacie. 4. Całość skrapiamy oliwą z oliwek. Sałatka jest bogata
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachAKCJA SPIŻARNIA, w moim mieszkaniu trwa na całego. Co kilka dni coś wekuję, coś przetwarzam. Chcąc zachować troszkę tych letnich smaków na później, na chłodniejsze
SMYKWKUCHNI