sałatka ciasto - 2235 przepisów (strona:4/149)

Placki ziemniaczane inaczej 21251

całej okolicy ze swego talentu kulinarnego. Mimo tego, że nie pojawiają się w żadnym Master Chef’ie ani innym gotowaniu na ekranie, wszyscy u nich zamawiają ciasta czy sałatki i przekazują sobie nawzajem przepisy na dania ich autorstwa. Te mistrzynie gotowania mają swoje metody działania […] Artykuł Placki ziemniaczane inaczej pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Cukinia w słodkiej zalewie 178

www.facebook.com/Di.gotuje   http://digotuje.blogspot.com Bardzo prosty i pyszny przepis na cukinię, która świetnie smakuje prosto ze słoika. Jest również doskonałym składnikiem sałatek oraz ciast i deserów. Pycha! 1 kg cukinii 1/2 kg cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki kwasku cytrynowego ok 5 szt goździków 1,5 l wody Obraną cukinie pokroić w kostkę i umieścić w niewielkim garnuszku

Di gotuje
Pierwsze urodziny MyCookBook.pl 160

przepisy, które w ciągu minionego roku cieszyły się największą popularnością: Ryba po grecku Ciasto makowo-kokosowe Szarlotka tatrzańska Piernik kawowy Sernik królewski Jogurtowy torcik malinowy Snickers Pomarańczowa chmurka Ciasto japońskie Sałatka z serka wiejskiego z groszkiem, ogórkiem i koperkiem Już nie możemy się doczekać, jak pierwsza dziesiątka najpopularniejszych przepisów będzie wyglądała za rok! :) Pozdrawiamy Was serdecznie! Ania i Kuba

MyCookBook.pl
Kasza jaglana na zdrowe śniadanie 162

tych świętach , bo ja tak aż zatęskniłam za moim trybem jedzeniowym w ciagu dnia. Stwierdzam, że bardziej kręcą mnie posiłki zdrowe i zbilansowane niż te przesycone mięsem, sałatkami i ciastem. O codzienności wróć. Dzisiejsza propozycja ma nie co związek właśnie z lekkością i odpoczynkiem dla naszego żołądka i jelit. Zaczne od zdrowego śniadania z kaszą jaglaną, prażonymi jabłkami i innymi

Kubki smaku
Ananasy z cukinii wg Siostry Anastazji 357

Bardzo fajny sposób na cukinię, faktycznie smakuje jak ananas, można spokojnie dodać np do ciasta lub sałatki, przepis pochodzi z książki 173 specjały siostry Anastazji. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Domowa ricotta 191

przepis? Po pierwsze: ricotta stanowi bazę pewnego sycylijskiego deseru, który, mam nadzieję, już za chwilę pojawi się na blogu. Po drugie: ma szerokie zastosowanie jako składnik wielu ciast, farszów, sałatek i sosów. Wyśmienicie smakuje na kanapce, zarówno w wersji słodkiej: z konfiturą lub miodem, ale też w wersji wytrawnej - z dodatkiem czosnku, pomidorów czy ziół. Teraz krótko o pozostałych składnikach

Domowa Cookierenka Agi
Suszone zielone pomidory a'la bakalie 132

Tegoroczne odkrycie- bakalie z zielonych pomidorów. Idealny dodatek do ciast, deserów, sałatek. Składniki: 1 ½ kg zielonych pomidorów 2 łyżki soli 1 cytryna ¼ kg cukru ( do obtaczania) 1 cukier waniliowy Składniki na syrop: 1 ¼ kg cukru ¼ litra wody Wykonanie: Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki a mniejsze na pól. Usunąć nasiona, posolić i odstawić na 24 godziny. Następnego dnia wypłukać z soli

Tradycyjna Kuchnia
Domowa konfitura z mniszka lekarskiego 185

Różne potrawy z mniszka już robiłam : miody, kwiaty w cieście, soki , sałatki ale konfitury jeszcze nie i na nią czas przyszedł. Spieszcie się bo mlecze przekwitają a konfitura jest warta zrobienia i skosztowania pyszności. Zapraszam gorąco. Domowa konfitura z mniszka lekarskiego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kurkuma - Naturalny żółty barwnik do ciast,tortów,makaronów oraz sosów ! 154

zapach podobny do pieprzu oraz delikatny, korzenny smak.Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Zastosowanie - Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu,ciast,ciasta drożdżowego, masła,sałatek warzywnych,pikli,majonezów. Doskonale przyprawia potrawy z baraniny,wieprzowiny,kurczaka,fasoli i soi. Poprawia smak gotowanych jajek,omletów,serów topionych i sałatek rybnych. szczypta kurkumy dodana do ciasta

Przepisy i porady kulinarne
Czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach 166

zasadotwórcze, co pomaga w pozbyciu się nagromadzonych w organizmie  kwasów.  Ich właściwości są doceniane od tysiącleci. Nadają się na sok,  galaratkę (ze względu na duże ilości pektyn), do sałatek, surówek, ciast, deserów, mięs… i nie tylko. W kuchni znalazły również zastosowanie liście winogron, do przygotowania gołąbków. Mój sposób na czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach.    Składniki:  - ok. 400g

mojewypiekiinietylko
Amarantus Bio z kurczakiem z parowaru 250

jego wyjątkowych właściwościach. A razem z Quinoa jest również określany mianem „super zbożem XXI wieku” (...) Amarantus BIO jest kolejną alternatywą wśród zbóż, która może być stosowana do potraw, sałatek czy ciast." *  Tak jak wczoraj obiecałem, dziś danie dla mięsożerców :) co zresztą widać na załączonym wyżej obrazku :)Będzie i zdrowo i z mięskiem :) Czyli tak jak lubię najbardziej :)  Składniki

Parowar Faceta
NAJPOPULARNIEJSZE PRZEPISY W 2012 ROKU 221

KLIK!(Po kliknięciu na zdjęcie otworzy się drugie okienko z przepisem). Sernik z kruchym ciastem kakaowym Enchiladas z kurczakiem i fasolą Ciastka ze skwarkami Gołąbki z włoskiej kapusty Ciasto "Pijane rodzynki" Sałatka jarzynowa Paszteciki z pieczarkami Karpatka Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką Sernik "Złota rosa" Tort różano-wiśniowy Ciasto "Shrek

Przepisy Aleksandry
7. Figa nie z makiem, czyli pieczona figa w wersji na słodko 240

każdy kto choć raz spróbował wie, że żadne suszone odpowiedniki dostępne w Polsce nie zastąpią tych świeżych. Otóż świeże figi idealnie komponują się z mięsem, serami, pasują do sałatek, makaronów, ciast oraz… deserów!  Dzisiaj naszła mnie ochota na figi pieczone, z delikatną nutką wanilii, cynamonu, malin i mięty. Mój dzisiejszy przysmak jest idealną alternatywą na podwieczorek dla dwojga, ponieważ

Symfonia Smaków
Śniadanie u Sąsiadek. 209

okazję gościć u nich na pysznym śniadaniu. Spotkało się to kilka osób ze sobą, zasiadło wspólnie do stołu, przyniosło co nieco i poznało się ze sobą.Przyniosłam swoją sałatkę. Było ciasto, a nawet i kilka rodzajów. Wędliny, sery, konfitury, masło.Domowy chleb, rogaliki czosnkowe, ciasteczka francuskie, twarożki, warzywa. Śniadanie z prawdziwego zdarzenia. Ale przede wszystkim wspaniała atmosfera, rewelacyjni ludzie

W kuchni Karmel-itki
PIKANTNY KAPUŚNIAK Z CHORIZO. 241

Wakacje to okres lekkich zup jarzynowych, delikatnych makaronów pełnych warzyw, kolorowych sałatek i owocowychdeserów. Wyrzucamy z jadłospisów tłuste mięsiwa, ciężkie sosy, majonezowe i syte sałatki czy ciasta na bazie kremów.Upał nie sprzyja takim pozycjom w karcie dań, poza tym korzystamy z tego, co znajdujemy w ogrodach,na straganach, a więc z sezonowych produktów.Czasami jednak nachodzi ochota na jakąś

W kuchni Karmel-itki