jestem bardzo zadowolona. Włosy mam po nim wyjątkowo miękkie. Są też niedrogie, a to na pewno duży plus. SKŁADNIK A ulubionym składnikiem w styczniu były przeróżne miksy sałat. Praktycznie łączone ze wszystkim. Idealnie nadawały się do drugiego dania czy kolacji. zdjęcia pochodzą z Google grafika
Magiczne Życie Martysałaty idealny. Z delikatnym posmakiem sezamu. Bez czosnku tym razem, bo dodawany do sałatki obiadowej zjedzonej na mieście. Ale równie pyszny. Można zastąpić trzcinowy cukier miodem, a sok z cytryny - octem balsamicznym. Składniki : * 3 łyżki oleju sezamowego * łyżka soku z cytryny * łyżeczka musztardy sarepskiej * łyżeczka cukru trzcinowego * sól , pieprz * odrobina wody Przygotowanie : Wszystkie składniki
Magiczne Życie MartyPomidory pokroić w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko przełożyć do miseczki, przyprawić do smaku. Dodać olej i wymieszać. Doskonały dodatek do bagietki, ale i jajek czy sałaty
Magiczne Życie Martydobrze wymieszać. Uformować kotlety i usmażyć na złoty kolor z obu stron. Dodatkowo : * bułka - u mnie grahamka * plasterki ogórka * plasterki pomidora * plasterki awokado * ulubiony sos bądź dressing * liście sałaty
Magiczne Życie MartyWitam Was! Ta sałatka pojawiła się już kiedyś tutaj, jednak jako dodatek do głównego dania. Z racji tego, że jednak jest to jedna z bardziej lubianych
Pora coś zjeśćdanie na pewno spełni Waszą zachciankę! Przepis poznałam na warsztatach Akademii Smaku Siemens (o warsztatach pisałam tutaj ), jednak nieco go zmodyfikowałam. Serek camembert z płynnym wnętrzem, słodkie bakalie i sałata równoważąca słodki smak. Przekąska dająca dużego kopa energetycznego, idealna dla studentów, w końcu nadchodzi sesja, a orzechy są Waszym przyjacielem w tym czasie :-). Szybko się ją przygotowuje i możecie
Pora coś zjeśćkońcu można leniwie wstać z łóżka, na spokojnie przygotować śniadanie. Takim śniadaniem w ostatni weekend była sałatka we włoskim stylu. Połączenie klasycznego caprese czyli pomidorów i mozzarelli z sałatą i szynką parmeńską. Niezwykle smaczna, mimo swojej prostoty, kolorowa, optymistycznie nastawiająca na nowy dzień. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeśćPost Sałatka z wędzonym kurczakiem, papryką, pomidorkami, ogórkiem i grzankami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Szybka i prosta sałatka z pomidorami, czerwoną cebulą i zielonymi oliwkami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Orientalna sałatka z ananasem i grillowaną piersią z kurczaka pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojepatelnię i obsmaż. Następnie zalej śmietanką, dodaj pokrojone pieczarki (pomijam ten etap), przykryj i duś 10-15 minut. Posól do smaku. Podawaj z pieczonymi ziemniakami posypanymi kolendrą i sałatą z sosem winegret. Moja ocena: Przyznaję, że czuję mile zaskoczona. Zestaw przypraw i ziół został naprawdę dobrze skomponowany. Śliwki i śmietanka pasują. Całe danie syci i smakuje znakomicie. Jedno zastrzeżenie - jeśli
W kuchni Karmel-itkisposoby i przygotowane na żywym ogniu lub żarze. Urugwajczycy jedzą bardzo duże ilości mięsa. Potrawy. Popularny jest także churrasco , czyli ogromny, krwisty stek wołowy serwowany z kolorową sałatą, do której oprócz ziół dodaje się również sporą ilość oliwy z oliwek i octu balsamico. Buseca, czyli prosta i smaczna zupa z ogonów wołowych, z groszkiem i fasolą
W kuchni Karmel-itkimielonego imbiru łyżeczka słodkiej mielonej papryki łyżka oliwy z oliwek czosnkowej sól, pieprz do podania: 100-150g kaszy kuskus ugotowanej w bulionie sałatka: 1 pomidora, garści sałaty, 1/2 zielonego ogórka oliwa z oliwek sól, pieprz do smaku Łososia opłukuję, jeśli ma skórę, delikatnie ją usuwam (za pomocą noża do filetowania ryb). Imbir, paprykę, otarta skórkę
W kuchni Karmel-itkizdrowiu, a w nagrodę dla wytrwałych, którzy poczekali na swoją kolej, dla zdrowia otrzymywał od nas pyszną sałatkę. Głównymi bohaterami były produkty marek: FIT&EASY , z których sałat robiłyśmy smakowitości, SIERPC , co dostarczył nam wspaniałe sery oraz marka BORGES , która zaopatrzyła w swe świetnie oliwy, sosy, octy balsamiczne i oliwki - drylowane zielone, nadziewane serem bądź papryką. fot: http://www.blogerchef.pl
W kuchni Karmel-itkidyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty. Tarta pomarańczowa z piankami. Gorąca czekolada z rumem i piankami. Domowe cynamonowe latte. Kruchy placek z Kubusiem. Babeczki z kisieli. Kawowy sernik na zimno. Jabłka z kozim serem. Mam nadzieję
W kuchni Karmel-itki