Wyciągam jajko łyżką cedzakową , Chwilę odsączam i przekładam na przygotowaną paprykę . Sól ,pieprz do smaku Zamiast papryki może być pomidor, ogórek , fasolka, piure z boby, sałatka z pekińskiej ,sałata Wypróbowałam ze wszystkim
Eli Gotowaniedelikatnie wlewam jajko bardzo ostrożnie ( mój sposób opisany w poradach babuni) W takiej kąpieli jajko siedzi 1 minutę . Wyciągam jajko łyżką cedzakową , chwilę odsączam , przekładam na liść sałaty przygotowany na talerzyku. Pomidor i ogórek kroję na drobne cząstki przekładam do miseczki dodaje twaróg,jogurt,sól,pieprz i mieszam aż wszystkie składniki połączą się . Łyżkę przekładam na talerzyk
Eli GotowanieUgotowane jajka delikatnie zanurzyć w roztrzepanym jajku ,następnie obsypać je bułką tartą wymieszaną z przyprawami Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony do zrumienienia panierki. Gotowe . Podawać z sałatą ,surówką lub z samym pieczywem
Eli Gotowaniekulę wyłożyć na stolnicę i wyrobić resztę mąki . Podzielić na małe krążki ,rozwałkować i smażyć na patelni bez tłuszczu. Po 1-2 minuty z każdej strony . Farsz 1 sałata lodowa 2 pomidory 1 filet pieczony 1 cebula sól, pieprz do smaku Wykonanie sałate wymyć i porwać na cząstki. Pomidory pokroić w półkrąrzki, cebulę w piórka , filet w paski
Eli GotowanieMoczyć krążek naleśnikowy w jajku a potem w bułce tartej. Krok 4 . Krążki kłaść na rozgrzaną patelnię i smażyć z każdej strony do zrumienienia. Podać można z surówką , sałatą , keczupem lub same
Eli Gotowaniewody lub bulionu ,dusić ok 15 minut . Podawać z dodatkiem sałaty i placków
Eli Gotowaniegrama ale trzeba zrobić rozczyn) 175 ml mleka 80 g masła 2 łyżki cukru pół płaskiej łyżeczki soli 2 jajka do ciasta plus 1 jajo do smarowania Dodatkowo; sałata, wędlina, rzodkiewka, ser biały w plastrach, kiełki , kilka goździków Wszystkie składniki ciasta mieszamy i wyrabiamy ciasto. Masło możemy rozpuscic w mleku.Jeśli używamy świeże drożdze wtedy, mleko należy podgrzać
Radość kipiąca uśmiechem.piekło się ok 40 minut. Wypieczoną baklavę należy polać gorącym syropem cukrowym. Płyn powienien mocno nasączyć ciasto. Nasza baklava była o smaku cytynowym. Cytryna świetnie zbalansowała słodycz ciasta. Przygotowaliśmy sałatę szopską. Pyszną, chrupiącą. Klasyczną. Popularną w Serbii, Macedonii i Czarnogórze. Potem z baraniny przygotowaliśmy słynny banjalucki cevap. Sami uczyliśmy się formować mięso. Cevapi można usmażyć na rozgrzanej patelni
AZgotuj!owoce powinny być spożywane kilka razy dziennie w ramach głównych posiłków oraz pojadania (co najmniej 5 porcji dziennie). W diecie powinno się uwzględniać różnorodne warzywa (m.in. warzywa zielone: np. sałata, brokuły, szpinak czy warzywa pomarańczowe: np. marchew, pomidory, dynia). Dietę należy wzbogacać w owoce, zarówno świeże, jak i mrożone lub suszone oraz w mniejszej ilości w soki. Wśród soków, wybierać
Atlas Smakówchili, oregano Przygotowanie: Szynkę, ogórki, cebulę i paprykę, pokroić na małe kosteczki. Wszystkie warzywa razem z osączoną kukurydzą wsypać do miski, doprawić przyprawami.Wszystko dokładnie mieszamy a następnie przykrywamy keczupem. Sałatę lodową opłukać, pokroić w mniejsze kawałki i ułożyć na wierzchu sałatki. Wszystko posmarować delikatnie majonezem. Dla ozdoby potrawę można posypać papryką pokrojoną w kosteczkę. Sałatkę włożyć do lodówki minimum
Smaczne Potrawyaromatyczne, syte i bardzo smaczne danie. Świetne na niedzielny obiad o każdej porze roku. na niedzielny obiad lub przyj ę cie. Najlepiej podawać z ulubioną lekką surówką lub sałatą. Składniki: 5 udek z kurczaka przyprawy do kurczaka ( (według mnie najlepsza jest Przyprawa do kurczaka złocista firmy KAMIS) przyprawa do ziemniaków 6 ziemniaków marchew cebula majeranek zioła prowansalskie czosnek granulowany łyżeczka
Smaczne Potrawygotowe, posypujemy je połową startego sera i wykładamy pomidory. Wylewamy na to kremowy mix. Posypujemy wierzch resztą sera i pieczemy 20-25 minut. Po upieczeniu przycinamy ciasto. Podajemy z sałatą. Smacznego
Smaki Przyprawy i Kolorydoskonały balans świeżej i zdrowej sałatki. We will need: cranberries walnuts spinach lamb's lettuce spinach avocado red pepper brie cheese olive oil Potrzebujemy : żurawina orzechy włoskie szpinak sałata roszponka szpinak avokado czerwona papryka ser brie oliwa składniki Normal 0 21 Divide the wash and drain lamb's lettuce and spinach among 3 salad plates. Top each with
Smaki Przyprawy i Koloryskładników. Miksuj na dosyć gładką masę. Zwilżonymi rękoma formujemy burgery i obtaczamy w mące. Smażymy z każdej strony ok 4-5 minut. Bardzo pasuje do tego ryż i zwykła sałata. Smacznego
Smaki Przyprawy i KoloryCałe ciasto dla mnie? Jasne! A ludzie myślą, że żyję o liściu sałaty... Jak to rodzice mi powiedzieli ''a niech myślą, ale skoro tak mówią, to raczej nie myślą!'' i myślcie sobie co chcecie! :D Poloniści byliby zadowoleni z tego zdania :D Dla tych co mają ochotę na moje ciasto śniadaniowe zapraszam dalej po przepis! <3 SKŁADNIKI: - 3 białka
fitolarun.blogspot.com