sałata - 10652 przepisów (strona:475/711)

Blue Cheese dresing najlepszy z selerem i skrzydełkami Buffalo 303

intensywny w smaku sos , którego głównym smakowym składnikiem jest ser pleśniowy w stylu Gorgonzola to także doskonały dresing do sałatek . Szczegółnie świetnie komponuje się smakowo z dobrze schłodzonym kawałkiem sałaty lodowej. Jeżeli jesteście fanami serów pleśniowych, Blue Cheese to coś dla was. Bez względu na to czy będziecie polewać nim sałatkę , maczać w nim skrzydełka, selera lub marchewki kiedyś powinniście

Jem więc Jestem
Polędwiczka wieprzowa w sosie śmietanowym i grzybami leśnymi. 168

minut, czasami zaglądając do niej i dolewając odrobinę wody, gdyby sos za bardzo zgęstniał. DUŚ aż ziemniaki dojdą, w między czasie przygotuj swoją ulubioną sałatkę, u mnie to będzie sałata rzymska z oliwą i octem jabłkowym, tak po prostu..lekko posolona oczywiście. Pod koniec tych 15 minut zdejmij pokrywkę , niech śmietana odparuje i zgęstnieje. Ziemniaki już są miękkie posyp

Pasje Jolki
Chaczapuri "3 sery" z miętą 164

podgrzewamy po dwie minuty z każdej strony, delikatnie je z wierzchu dociskając do patelni. Przewracamy kilkukrotnie, od czasu do czasu nacierając lekko oliwą.  Podałam z sosem czosnkowym i sałatą.  - See more at: http://www.bistromama.pl/2013/02/chaczapuri-z-ziemniakami-i-cukinia.html#sthash.bwGXTHrv.dpuf Składniki na farsz: 100 g półtłustego twarogu  80 g mozzarelli 80 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 1 łyżka śmietany lub jogurtu

bistro mama
Sałatka z tuńczyka i świeżych warzyw 350

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM-INACZEJ MAM DLA WAS SAŁATKĘ KTÓRĄ UWIELBIAM, JEST CAŁKIEM INNA OD TYPOWYCH SAŁATEK Z TUŃCZYKIEM,JEST ZE ŚWIEŻYCH WARZYW ,LEKKA I PYSZNA SKŁADNIKI:  -SAŁATA LODOWA -2 POMIDORY -PÓŁ ZIELONEGO DŁUGIEGO OGÓRKA  -PAPRYKA CZERWONA -KUKURYDZA(PÓŁ PUSZKI) -3 JAJKA -TUŃCZYK W OLEJU -PÓŁ CZERWONEJ CEBULKI KILKA ŁYŻEK MAJONEZU I TYLE SAMO JOGURTU NATURALNEGO SOSIK SAŁATKOWY WŁOSKI

Swojskie jedzonko
Kanapeczki dla dzieci z biedronką 156

mojej córci i tak oto udały się pyszna i zdrowa kolacja zobaczcie sami.... Na kanapeczki użyłam serka śmietankowego i sera wędzonego,pomidorki koktajlowe,oliwki czarne,drobniutki szczypiorek,i sałatę kropeczki też zrobiłam z oliwek drobno pokrojonych,jak wam się podobają? Moje dziecko było zachwycone-spróbujcie koniecznie smacznego

Swojskie jedzonko
Sałatka gyros 339

smaczna, pożywna i prosta w wykonaniu. Warstwowe sałatki wyglądają bardzo efektownie i ładnie prezentują się na stole. Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 1/2 średniej kapusty pekińskiej (można zastąpić sałatą lodową) 1 biała cebula 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 korniszonów keczup majonez przyprawa gyros olej do smażenia Przygotowanie: Filety z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem kuchennym i pokroić

Smaczne Potrawy
Frittata z karczochami 132

sól do smaku Jaja rozbijamy do miski i ubijamy lekko z ricottą i pecorino za pomocą trzepaczki. Wyjmujemy karczochy ze słoika. Oliwy nie wyrzucajmy. Można ją wykorzystać do sałat. Oliwę z karczochów wlej na patelnię ok 1 łyżki. Uduś szalotkę. Lekko wystudzoną dodaj do masy jajecznej. Rozgrzej patelnię ponownie z odrobiną oliwy, wlej całość na wierzchu układając karczochy, posypując estragonem

AZgotuj!
Wesoły talerz 184

gotowaniu najbardziej lubię... Gdy ktoś mi przy stole coś skubie Nieważne czy to koper ,sałata Ważne , że się razem..wymiata! Malutkie rączki ,choć cztery I ledwo składają litery To w kuchni jest ich jak...sto! I któż pamięta to całe zło Gdy mleko się leje po szafce Gdy koper ląduje w kawce Gdy naleśniki czarne od spodu U mnie

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z marynowanymi pieczarkami, papryką i kukurydzą 129

sałatkę. Jej przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy. Powstała z produktów, które w danej chwili miałam po ręką. Połączenie marynowanych warzyw z jajkiem i przyprawami było strzałem w dziesiątkę. Sałata wyszła bardzo smaczna. SKŁADNIKI: 1 słoiczek marynowanych pieczarek 1 słoik marynowanej papryki 1/2 puszki kukurydzy konserwowej  3 jajka sól pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki marynowane wyjmuję z zalewy i kroję

Tradycyjna kuchnia Kasi
udka kurczaka z cytryną, imbirem i miodem 157

smażących się udek dodajemy marynatę, podduszamy ok 10 min. Następnie zmniejszamy ogień, dodajemy troszkę wody i dusimy, aż mięso się upiecze. Podajemy np. z pieczonymi ziemniakami i dowolną sałatą

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z winogronem i serem pleśniowym. 176

Najprostsza ,z czterech składników zaledwie ,ale warta spróbowania . Sezon winogronowy trwa ,do dzieła. Składniki: ulubiona sałata ser pleśniowy winogrona granat Układamy na talerzu i gotowe. Smacznego

Ladylaura.
Papryka faszerowana soczewicą i jajkiem - 359 kcal 163

Idzie jesień, robi się coraz chłodniej, można więc powoli zacząć korzystać z piekarnika. Z tej okazji przygotowałam dla Was przepis na bezmięsny posiłek, na kolację (solo lub z lekką sałatą) lub obiad - (wtedy warto zjeść dodatkowo zupę lub kawałek mięsa/ryby). Do farszu zamiast jednego jajka, możecie dodać odrobinę startej mozzarelli - fajnie się zapiecze w piekarniku. I koniecznie upewnijcie się

Powiedz dietom nie
Focaccia z figami, cebulą i macierzanką 166

domowym sosem warzywnym. Na zimno będzie znakomitą bazą do kanapek... jak każde pieczywo :) . Focaccia z figami i cebulą rewelacyjnie łączy się z pastami serowymi i mozzarellą, wystarczy dodać listek sałaty i smaczna kanapeczka gotowa :) Porcje: forma o średnicy 26 cm Czas przygotowania: 170 - 210 minut Składniki: 450 g mąki,  230 ml wody, 200 g cebuli cukrowej lub czerwonej

SzczyptaSmaQ
Podwędzany stek Bavette z bobem i papryką 99

którego jest najpiękniejszy widok na panoramę Warszawy. Podczas warsztatów, oprócz p odwędzanego steka Bavette z bobem i papryką przygotowaliśmy również: pieprzowy stek z antrykotu z sosem baernaise i rzymską sałatą polędwica wołowa a`la Wellington z esencją cabernet sauvignon i ziołami club sandwich z pręgi z chrzanem i ogórkami małosolnymi Philli cheese steak z konfiturą pomidorową *Część brzuszna ćwierci tuszy

królestwo garów
Pasta rybno -jajeczna 142

dwie porcje 1 ryba z grilla ( może być pieczona , smażona) 2 jajka ugotowane na twardo 1 pęczek szcypioru 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka masła 1 pomidor 1/2 główki sałaty pierzastej Sposób wykonania Rybę ,jajko rozdrabniam (ja to robię widelcem ,ponieważ blender zrobi papkę a moja rodzinka nie lubi takich papek) dalej dodaję : masło,majonez. Dokładnie mieszam . Soli i pieprzu

Eli Gotowanie