Fajny pomysł na sałatkę śledziową - śledzie z papryką SKŁADNIKI
Moje Kuchenne RewelacjeNa dobry początek chcę podać przepis na bardzo smaczne jagodzianki mojej mamy. Właśnie rozpoczął się sezon na jagody, dlatego też zachęcam do upieczenia pysznych jagodzianek do
Salonik smakówDzisiaj proponuję pyszne ciasto - truskawkową fantazję. Delikatny biszkopt przełożony jeszcze delikatniejszą masą waniliową z odrobiną karmelu i oczywiście truskawkami w galaretce. Biszkopt: 1,5 szkl. mąki
Salonik smakówUpały, upały, upały. Może coś dla ochłody? Dobrym pomysłem będzie pascha z dodatkiem lodów, bitej śmietany i owoców. Składniki: 3 l mleka 3 szkl. kwaśnej śmietany
Salonik smakówProsta i smaczna, przy czym szybka do przygotowania. Poczęstowała mnie tą zupą kuzynka Iza. Nie mogłam jej nie zrobić w domu. Można ją zrobić z zamkniętymi
Salonik smakówDzisiaj upiekłam ciasto drożdżowe, oczywiście bez wyrabiania. Wszystkie składniki umieściłam w misce, odczekałam dwie godziny i do piekarnika, a w domu pięknie pachniało. SKŁADNIKI : Ciasto: - 10
Salonik smakówNa obiad proponuję pyszny i sycący placek po węgiersku. W tym daniu każdy znajdzie dla siebie coś dobrego: gulasz po węgiersku lub placek ziemniaczany
Salonik smakówPrzeglądając różne książki kucharskie zwróciłam uwagę na apetyczną babkę piaskową . Długo się nie zastanawiałam i zrobiłam ją. Polecam wszystkim. Składniki: 20 dag masła 25 dag
Salonik smakówMożna je przyrządzić o każdej porze roku. Dzisiaj są ze śliwkami. To wcale nie jest takie trudne. Przepis jest prosty i każdy powinien dać radę zrobić
Salonik smakówWszędzie mnóstwo smakowitych owoców. Co z nimi zrobić? Może tartaletki ? Przyozdobione sezonowymi owocami pięknie prezentują się na stole. Składniki: 1/2 kg mąki 1 szklanka cukru 3
Salonik smakówW naszej kuchni nie może zabraknąć przetworów: kompotów, dżemów, konfitur owocowych. Jednak nie zapominajmy o warzywach. Dlatego też postanowiłam podzielić się z Wami kolejnymi przepisami. Dzisiaj
Salonik smakówSkładniki: 1 kg bardzo dojrzałych czereśni 3/4 litra wódki 1 szklanka cukru Owoce myjemy, oczyszczamy, drylujemy i przekładamy do słoja. Dodajemy cukier i zalewamy wódką, szczelnie
Salonik smakówKilka lat temu znalazłam ciekawy przepis na śliwki nadziewane orzechami, a że śliwek miałam pod dostatkiem wypróbowałam go. Przygotowywałam je przez kilka dni. Praca żmudna, ale
Salonik smakówGdy już wszystkie przetwory z ogórków zrobione, a na pędach są jeszcze te najmniejsze (do 3 cm długości), zrywam je i konserwuję. Składniki: 2 kg
Salonik smakówTakie pierogi najchętniej jem u swojej mamy. Rozpływają się w ustach. Najlepiej smakują ze śmietanką, cukrem i cynamonem. Mogą być z jagodami, mięsem. Dzisiaj zapraszam na
Salonik smaków