tego sos jogurtowy z czosnkiem i sałatka ze wszystkiego co mi wpadło pod ręce, czyli tym razem była to sałata lodowa, cebula szalotka, pomidor, ogórek i kawałek sera feta. Składniki na 2 porcje: 2 nieduże piersi z kurczaka 1/2 niedużej cytryny (starta skórka i sok) 1/2 łyżki miodu ( u mnie miód gryczany ) 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku
Blondynka Gotujenaszej rodziny. CIASTO KRUCHE CIASTO PANI WALEWSKA GALARETA Z GOLONEK INDYCZYCH GALARETA JAJKA GALARETKA KOLOROWA- TERRINA JAJKA FASZEROWANE KURCZAK FASZEROWANY PASZTET Z KRÓLIKA PASZTET Z KACZKI ROLADKI Z SZYNKI ROLADKI Z SZYNKI PARMEŃSKIEJ SAŁATKA WIOSENNA SAŁATA LODOWA Z SERKIEM BAŁKAŃSKIM SERNIK KRÓLEWSKI SERNIK NA ZIMNO SCHAB FASZEROWANY SCHAB FASZEROWANY GRZYBAMI SCHAB PIECZONY SNIKERS SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie Ewyugotowanych na twardo 170 g tuńczyka w sosie własnym firmy GRAAL 1 marchew, ugotowana 1 duża łyżka majonezu sól, pieprz do smaku kulki pierzu do dekoracji sałata lodowa, kiełki, brokuł do dekoracji(...)Ugniatamy widelcem aż powstanie jednolita masa. Masą jajeczną napełniamy białka, najlepiej szprycą. Z marchewki wycinamy dzióbki, grzebyczki i nóżki kurczaków. Przykrywamy jajeczka górną częścią białka z grzebyczkiem, lekko dociskając. Wciskamy dzióbki kurczaków i oczy. Kurczaczku układamy na sałacie, posypujemy kiełkami i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolimusztardy. Palce lizać! Składniki: 2 garście fasolki szparagowej 1 podwójna pierś z kurczaka (około 500g) sól, czarny pieprz, sodka papryka, cynamon, zioła prowansalskie, granulowany czosnek, tymianek 5-6 plasterków szynki parmeńskiej lub wędzonego boczku sałata lodowa lub rzymska garść listków bazylii 1/2 szklanki drobno startego parmezanu 2-3 kromki pszennego pieczywa(...)Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dowolnej wielkości kostkę. Mięso obtaczamy mieszanką przypraw (sól, czarny pieprz, sodka papryka, cynamon, zioła prowansalskie, granulowany czosnek, tymianek). Na dużej patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim kurczaka przez kilka minut. Pieczywo kroimy w mała kostkę i rumienimy na patelni. Na talerze wykładamy składniki w kolejności: sałata, bazylia, fasolka
Pyry na Gazpodanej porcji wychodzi około 25 sztuk w zależności od wielkości patelni. dodatki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka olej do smażenia bułka tarta 2 jajka sól do smaku 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 sałata lodowa 3-4 pomidory dowolny ulubiony sos: czosnkowy, ketchup, majonez, musztardowo-miodowy, itp. Piersi opłukać pod bieżącą zimną wodą. Dokładnie(...)obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym. Na naleśniku posmarowanym ulubionym sosem układać pokrojoną sałatę, kawałki pomidora oraz usmażonego kurczaka. Jeden z brzegów założyć do środka, a następnie zwinąć naleśnik w rulonik. Założony dół zabezpieczy zawartość przed wypadnięciem podczas jedzenia. Każdy naleśnik można dodatkowo od spodu owinąć
Codzienna kuchnia niecodziennasprawdzi się na imprezowym stole. Szybka w wykonaniu i smaczna sałatka znika w oka mgnieniu. Składniki sałata lodowa 1 duża czerwona cebula 1 duża czerwona papryka puszka kukurydzy 1 ogórek sałatkowy cały 10 szt pomidorków pokrojonych w łódki 1 duża pierś z kurczaka 5 łyżek sezamu 1 łyżka mąki Sos - 1 : 1 łyżka musztardy sarepskiej 3 łyżki oliwy z oliwek(...)łyżki octu zioła prowansalskie Sos - 2 : jogurt naturalny 150 ml 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku przeciśniętego prze przez praskę Przygotowanie Sałatę porwałem na kawałki. Cebulę, paprykę i ogórka pokroiłem w kostkę. Kukurydzę odsączyłem z zalewy. Pomidora pokroiłem w łódki. Pierś kurczaka pokroiłem w kostkę, oprószyłem solą, obtoczyłem w mące wymieszanej z sezamem. Usmażyłem na oleju. Warzywa wymieszałem
R'n'G Kitchenniszczona – na miliony sposobów. Przez użycie do sosu zwykłego majonezu (sic!), przez pomijanie najważniejszych składników, przez zamienianie sałaty rzymskiej na lodową lub co gorsza byle jaką masłową, smażenie grzanek zamiast ich pieczenia, siekanie sałaty, przez dodatek pomidorów, cebuli, bekonu, kurczaka i Bóg wie czego jeszcze… Historii pochodzenia tej najczęściej spieprzonej (pardon my French) sałatki świata jest kilka. Najbardziej przemawia
Karo in the KitchenWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka doskonała! Miodowo – musztardowy kurczak podany na sałacie z dodatkiem awokado, pomidorków i chrupiącego boczku. Jednym słowem –
Marta Gotujeobiad do pracy. Składniki na dwie porcje: 1 pierś kurczaka (pojedyncza) 1 szklanka makaronu penne rigate Barilla 6 suszonych pomidorów w oliwie lub oleju roślinnym 1 łyżka pestek słonecznika 0,5 czerwonej cebuli opcjonalnie kilka oliwek kalamata 2 łyżki octu balsamicznego mieszanka sałat (radicchio, rzymska, lodowa, roszponka - wedle upodobania, lub gotowa mieszanka ze sklepu) grubo mielony(...)podsmażyć aż kurczak się zrumieni, a cebulka zmięknie. Dodać 2 łyżki octu balsamicznego, pół łyżeczki cukru trzcinowego, wymieszać i wyłączyć palnik. Na patelni powstanie trochę aromatycznego sosu. Wrzucić do kurczaka ugotowany makaron, wszystko dobrze wymieszać i pozostawić do ostygnięcia - nie musi być całkiem zimne, chodzi o to by zbyt gorące mięso i makaron nie "ugotowały" sałaty. Na talerzu ułożyć mieszankę
Kulinarne Inspiracjezdrowy pełnowartościowy posiłek. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 250g fileta z kurczaka 100g czerwonej papryki 100g zielonej papryki 100g fasoli z puszki (odsączonej z zalewy) 100g kukurydzy z puszki (odsączonej z zalewy) 1 nieduża czerwona cebula (120g) 2 ząbki czosnku kilka liści sałaty (najlepiej lodowej) 3-4 łyżki oliwy sól (ok. 1/2 płaskiej łyżeczki) szczypta mielonego chili (pieprzu(...)patelnię rozgrzewamy na sucho na dość silnym ogniu. Kładziemy na nią paski kurczaka i smażymy dość intensywnie do zarumienienia przez 3-4 minuty, w międzyczasie odwracając na drugą stronę. Placki tortilli kolejno podgrzewamy, np. na rozgrzanej dużej patelni, aby stały się bardziej wiotkie. Układamy na nich kolejno sałatę, duszone warzywa i kurczaka, po czym zawijamy w koperty. Podajemy na ciepło
Kulinarna Pokusakupna. Polecam również obejrzeć filmik. SKŁADNIKI : 500 g piersi z kurczaka 500 g gotowych frytek 1 łyżka przyprawy do kebaba, gyrosa lub grilla 200 g sera żółtego goudy kilka papryk konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 1/2 część sałaty pekińskiej lub lodowej 1 ogórek zielony 2 pomidory 1/2 części pora ketchup do polania(...)PRZYGOTOWANIE : Frytki pieczemy na oleju, odcedzamy, solimy. Kurczaka kroimy w kostkę, dobrze doprawiamy i podpiekamy na oleju aż będzie dobrze upieczony. Ser ścieramy na tarce jarzynowej, por drobno kroimy. Kapustę szatkujemy, ogórka, pomidory drobno kroimy i mieszamy w miseczce. Do dużego naczynia żaroodpornego nakładamy frytki, na to upieczonego kurczaka. Następnie rozkładamy okrojony por, kukurydzę i paprykę. Polewamy częścią
Kulinarne Fantazje Marioliznowu obtaczamy w papryce. W dużej misce rwiemy na kawałki mix sałat, czyli sałatę lodową, rzymską i roszponkę. Kilkanaście zielonych oliwek kroimy na połówki i wrzucamy do sałaty. Obieramy ze skórki połówkę awokado, kroimy w kostkę i dorzucamy do sałaty i oliwek. Na górę dorzucamy kurczaka. Całość obsypujemy garścią ziaren słonecznika i siemieniem lnianym (wyprażonymi wcześniej na suchej patelni
Marder&Marder Manufacturenaciowym oraz dressingiem Bleu Cheese. Chicken fajita nachos, to c hr upiące chipsy z tortilli kukurydzianej z grillowanym kurczakiem, cebulką sauté oraz zieloną papryką, zapieczone z serem Monterey Jack i podawane z plasterkami papryczki jalapeño. Serwowane z sałatą lodową, pico de gallo, guacamole oraz śmietaną. Stadium twisters, to z i emniaczane spiralki polane wyśmienitym sosem serowym
Kulinarne przygody GatityZamiast mixu możemy użyć rzecz jasna swojego ulubionego rodzaju sałaty – rzymskiej, lodowej. Ja użyłem mixu, w skład którego wchodziła sałata rzymska, czerwona, rukola, roszponka i świeży szpinak. Na sałacie układamy pokrojone na cztery części jajko, przekrojone na pół pomidorki koktailowe oraz cienko pokrojoną gruszkę. Filet z kurczaka kładziemy na rozgrzaną, suchą patelnię. Grillujemy do zrumienia. Kroimy w cienkie plastry
Jacob Tastes