Soczysty filet z kurczaka , polany pysznym sosem musztardowo-brzoskwiniowym autorstwa mojego brata ( wyszedł genialny ! ) w towarzystwie białego ryżu i chrupiących brokułów. SKŁADNIKI: Podwójna pierś z kurczaka Marynata: 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka słodkiej papryki Sos: 400 g brzoskwiń z puszki 4 łyżeczki musztardy delikatesowej 50 ml oleju lnianego 2 łyżeczki miodu(...)parze. 5. Brzoskwinie odcedzamy i miksujemy na gładko z pozostałymi składnikami. 6. Podgrzewamy całość w garnku na małym ogniu mieszając. Proponuję podawać z chrupiącymi brokułami i ryżem J SMACZNEGO
Marcepanowa kuchniaMając kilka bardzo dojrzałych pomidorów postanowiłam zrobić ryż zapiekany z pomidorami, który już kilka razy miałam okazję próbować. Jednak w ostatniej chwili stwierdziłam, że równie dobrze mogę stworzyć przepis, w którym wspomniany ryż zamienię na kaszę jaglaną! I tak właśnie powstała świetna receptura na pyszny obiad lub ciepłą kolację Przepis nie zawiera glutenu i jest odpowiedni dla wegan, zapraszam // Składniki
Via Gustowstępu – amarantus to roślina uprawna sprzedawana głównie w trzech postaciach – mąki, poppingu (nadaje się do posypywania owsianek itd) oraz surowych ziaren, które gotujemy podobnie jak kaszę czy ryż. Coś, co go wyróżnia to przede wszystkim wysoka zawartość białka, żelaza, wapnia i magnezu – na tle innych podobnych produktów (ryż, kasze) robi imponujące wrażenie. Amarantus do niedawna uchodził
Powiedz dietom nieduża garść liści kolendry, z grubsza posiekanej garść orzechów nerkowca, uprażonych na suchej patelni i posiekanych 1 łyżeczka mąki kukurydzianej wymieszanej z 1 łyżką wody ugotowany makaron lub ryż do podania Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj kurczaka, sos sojowy i 1 łyżkę mąki kukurydzianej i włóż do lodówki na minimum godzinę. Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na dużym ogniu, dodaj(...)gotuj przez kolejne 3 minuty. Po tym czasie dodaj mąkę wymieszaną z wodą i gotuj aż sos zgęstnieje. Dopraw sosem sojowym jeżeli to konieczne. Podawaj danie z makaronem lub ryżem posypane orzechami i kolendrą. Smacznego! English version Asian style coca cola chicken (2-3 servings) Ingredients: 300g chicken breasts or thighs, cut into thin slices 1 tbsp cornflour 2 tbsp
karmelowytakże inne składniki: fasolę i kukurydzę. Danie przyprawia się za pomocą kminu rzymskiego (kuminu) i pieprzu. Powinna posiadać intensywny smak. Podawana jest z tortillą meksykańską lub gotowanym ryżem. Polecam! (2-3 porcje) 250g mięsa mielonego (najlepiej wołowego) 1 cebula (średnia) 1 puszka pomidorów (najlepiej krojonych, bez skórki) 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona papryka(...)minut. Po tym czasie wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, a po kolejnych 5 minutach - fasolę z kukurydzą (bez zalewy). Delikatnie mieszając - podgotować następne kilka minut. Podawać z ryżem, tortillą lub świeżym pieczywem
Di gotujewzględu na rodzaj), ale w przepisie użyłam białej, niepalonej kaszy gryczanej. Na wszelki wypadek. Same gołąbki to była jedna ze specjalności mojej babci. Robiła je z mięsem i ryżem, a podawała pysznym sosem pomidorowym chyba ze śmietanką. Zawsze idealnie doprawione, zawsze z miękką kapustą i w perfekcyjnym kształcie. Moje pierwsze gołąbki nie miały najmniejszej szansy osiągnąć takiego poziomu, ale chciałam(...)nagrzanego na 180*C. Pieczemy około 20 minut i podajemy na ciepło. I czad. Serio. Zupełnie nie przeszkadzała mi ta gryczana kasza- wręcz nadała fajnego charakteru całemu nadzieniu. Z ryżem byłoby nudno. Następnym razem pokombinuję z sosem. Może spróbuję odtworzyć babciny sos? A może użyje tego genialnego paprykowego z przepisu od cioci? Ten pomidorowy jest dobry, ale bardziej kojarzy
les mirabellesminut. 13. Gorące jabłka przekładamy na pierwszy kruchy placek i przykrywamy drugim. Moja rada jest taka, aby robić to w tortownicy, ponieważ jej brzegi będą dobrze trzymać całość w ryzach aż do stężenia obu warstw. Kolej na masę serową. 14. W dużym garnku (najlepiej o grubym dnie), na mały ogniu, rozpuszczamy masło, po czym dodajemy do niego
Okiem Blondynki by McBlondiskładników. Ciasto energicznie zagniotłam i wyłożyłam nim posmarowaną masłem formę do tarty, o średnicy 29 cm. Na ciasto położyłam papier do pieczenia i wsypałam obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekłam 15 minut w temperaturze 180 st. C na złoty kolor. Nadzienie 'orange curd': - 200 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy - 40 ml świeżo wyciśniętego soku
Receptura smakuryby. Popularnymi daniami są: frytki robione z yuki, patacones (placki z platanów), dania z fasoli, ceviche (owoce morza i ryby marynowane w soku limonkowym), corvina (biała ryba pacyficzna), ryż z kurczakiem i fasolą, empanadas (coś w rodzaju pierogów z kruchego lub francuskiego ciasta z nadzieniem mięsnym lub serowym) i wszelkiego rodzaju tortille. Jeśli chodzi o trunki to prym wiodą
Codzienna kuchnia niecodziennastarego bloga” i prawdę mówiąc nie sądziłam, że ktokolwiek jeszcze na ten post trafi. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy kilka dni temu [...] Artykuł Tomtegröt – szwedzki świąteczny ryż na mleku pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comBinier Korzenne kuleczki w mlecznej czekoladzie Sernik kajmakowy Piernikowa tarta z budyniowo-wiśniowym nadzieniem Ryżowa sałatka z wędzonym pstrągiem Na tacach można podać też zwykły obiad Szybki koperkowy smażony ryż z jajkiem i pieczarkami
Słodkie okruszkiMejadra, jej sekret tkwi w smażonej cebuli, delikatnie chrupiącej, słodkiej i oleistej. To starożytne danie, popularne jest w całym świecie arabskim. Ten przyprawiony na słodko ryż z soczewicą, posypany miękką, smażoną cebulą i podany z jogurtem, jest tak krzepiący; jak tylko może być jedzenie w Jerozolimie. Najlepiej smakuje na ciepło ale i w temperaturze pokojowej smakuje wybornie. Przepis pochodzi
Moje Małe CzarowanieKuchnia japońska wielu z nas najbardziej kojarzy się chyba z ryżem i sushi. Nie można jednak zapominać, że Japonia to także bogactwo dań z azjatyckimi makaronami. Dzisiaj zapraszam Was na danie inspirowane kuchnią japońską, właśnie z jednym z japońskich makaronów. Pamiętajcie, że według japońskiej etykiety, makarony również jada się pałeczkami. Łyżki używamy do zjedzenia zupy. Jedzenie pałeczkami nie jest, wbrew(...)drobno szalotkę, sos sojowy, ryby w cieście bardzo cienko skrojone ( kamaboko ), a także mirin. (Mirin to słodka przyprawa w płynie o zawartości alkoholu 14%, uzyskiwana w wyniku zmieszania ryżu lekko sfermentowanego przy pomocy pleśni ryżowej z wódką ryżową. Dodatek mirinu do rybnych potraw osłabia charakterystyczny rybi zapach. Jest to również składnik teriyaki.) Japońskie dania i niektóre zupy OYAKATA
Codzienna kuchnia niecodziennaWażne żeby było to danie pełne smaku i gorące. Dodatek grzybów zawsze dobrze współgra ze smakiem mięsa , a w gęstym sosie można maczać sobie kawałki bułki lub polać nim ryż, makaron czy ziemniaki. Takie jedzenie jest pyszne! Taką porcją pysznego, rozgrzewającego gulaszu z kurczaka i grzybów nakarmicie przynajmniej kilka osób ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza