pulpecików z dużą ilością pieczarek i kiszonymi ogórkami. To ciekawa alternatywa dla tradycyjnych pulpecików w sosie pomidorowym. Bogaty smak tego dania sprawia ze doskonale pasuje do wszystkich dodatków typu ryż, makaron czy ziemniaki. No i oczywiście jest łatwe do zrobienia Składniki 1 kg mięsa mielonego 1 kg pieczarek 3 cebule 10 ogórków kiszonych 1 jajko duży słoiczek przecieru pomidorowego
Kulinarna Patilogialekko chrupiący, przysmażony koper włoski (fenkuł) i sos na bazie soku z pomarańczy i kremówki. Smaczny, niebanalny pomysł na obiad, który nie wymaga zbyt wiele pracy. Danie podawać z ryżem, który idealnie tu pasuje. Gwarantuję, że efekt końcowy mile Was zaskoczy Składniki (na 2 porcje): 2 filety z łososia ze skórą (każdy po około 170-200 g) 1 bulwa kopru(...)się zrumieni. Następnie wlać odłożony sok z pomarańczy. Gdy sok odparuje można wyjąć z patelni. Na talerzach położyć plastry kopru włoskiego, obok łososia. Całość polać przygotowanym sosem. Podawać z ryżem. Smacznego
Oryginalny smakGemista Paella z warzywami Paella z kurczakiem i królikiem Sałatka z bulguru ze szczawiem Pilaw ze szparagami i bobem Pilaw z kurczakiem i granatem Risotto z dynią i grzybami Ryż z soczewicą z Libanu Korzenny pilaw z bobem Sałatka z kuskusem na upały
Chilli Czosnek i OliwaSałatka z pieczarkami i słonecznikiem... Drobny makaron w kształcie ryżu. Plastreki podsmażonych pieczarek. Drobno posiekany szczypiorek. I prażone ziarna słonecznika. Delikatna i kremowa w smaku. Pyszna sałatka na spotkania w gronie rodziny czy przyjaciół! Składniki: 250 g makaronu w kształcie ryżu; 500 g pieczarek; 100 g łuskanych ziaren słonecznika; Pęczek drobnego szczypiorku; 2 ząbki czosnku; 2 łyżki kwaśnej, gęstej
Gospodyni Miejskaprzykrywamy i dusimy ok. 30 min. (w zależności od wielkości filetów). Raz na jakiś czas odwracamy mięso. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej i prażymy na nim ryż. Zalewamy bulionem i gotujemy. Do blendera dodajemy nać pietruszki, ziarna słonecznika, dyni, kapary(...)wszystko miksujemy. Dolewamy kilka łyżek oleju, dodajemy ser, doprawiamy solą, pieprzem i ponownie miksujemy. Uduszonego kurczaka przed podaniem delikatnie podsmażamy na oleju, do uzyskania złotawego koloru. Na talerzu układamy ryż połączony z pesto, a na nim kurczaka. Dodajemy zielony groszek i uduszoną w mięsie czerwoną cebulę. Całość ozdabiamy zieloną pietruszką i szczypiorkiem. Smacznego
Moniki Smakołykimarchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w krążki Do garnuszka wlać wodę, wsypać opłukany ryż, wrzucić listka, kilka ziarenek pieprzu, posolić- gotować do pół miękkości ryżu, wkroić ziemniaka, wsypać suszone warzywa Startą marchew przesmażyć na tłuszczu, dołożyć do zupy, przesmażyć startą pietruszkę- dodać do zupy, tak samo z cebulą, przesmażoną lekko dodać do całości Dołożyć pokrojonego(...)selera, pora, doprawić do smaku potartym w dłoniach majerankiem, mielonym pieprzem, ewentualnie solą. Zupa naprawdę smaczna i sycąca. Jeśli lubimy gęste zupy to dodajmy więcej ryżu, ale bez przesady, bo już podczas gotowania zupa robi się coraz bardziej zawiesista
Proste Potrawyi smażymy 2-3 minuty, cały czas mieszając. Wlewamy wino, a gdy zostanie całkowicie wchłonięte, stopniowo dodajemy bulion. Cały czas mieszając, gotujemy 15-18 minut. Po tym czasie ryż zdejmujemy z ognia. Dodajemy parmezan, 1 łyżkę masła, szafran, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Sos z kurzych wątróbek Salsa di fegatini Składniki: 3 kurze wątróbki 1 łyżka masła
My Culinary Artpół łyżeczki: kurkumy, curry, pieprzu ziarnistego, papryki słodkiej puszka fasoli czerwonej kieliszek wina u mnie biały Tokaj szklanka przecieru pomidorowego Garść startego sera W 5 szklankach wody gotujemy ryż (wysypujemy z torebek) z dodatkiem soli. Na patelni podsmażamy pieczarki z czosnkiem, gdy już pieczarki całkowicie puszczą wodę (którą wylewamy) dodajemy(...)pokrojona drobną papryczkę chilli wraz z ziarenkami. Dodajemy wino i podsmażamy aż wino w połowie odparuje, następnie dodajemy sos pomidorowy i fasolkę czerwoną...Gdy ryż pochłonie już całą wodę mieszamy go z sosem, dodajemy wszystkie przyprawy chwile gotujemy i dodajemy ser... var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push
NaKońcuJęzykacebuli 80 g marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu cygańskiego kieleckiego 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 70 g ryżu 2-3 łyżki oleju Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę(...)zetrzeć na tarce. Czosnek przecisnąć przez praskę. na patelni rozgrzać olej dodać cebulę, czosnek, marchewkę i smażyć około 10 minut. Dodać odsączonego tuńczyka, koncentrat pomidorowy, sos cygański, paprykę słodką, ryż i całość smażyć kolejne 10 minut. Paprykarz doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli paprykarz będzie za suchy dolać wody
Ala piecze i gotujebulionu z kurczaka sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku pieprz świeżo mielony sól morska 3 łyżki oliwy z oliwek ok 1 szkl ryżu Wykonanie: Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Płuczemy kurczaka i kroimy w grubą kostkę. Doprawiamy dobrze pieprzem i solą. Obierarmy melon, pestkujemy- kroimy w kostke. To samo robimy z papryką. Skrajamy szczypior. Na rozgrzanej(...)kurczaka. Dodajemy melon, paprykę, bulion, sok z cytryny i wyciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i trzymamy na gazie okoł 5 min. Dodajemy szczypior i ugotowany ryż. Doprawiamy pieprzem i solą. Gotowe :) Smacznego
Smaki Edytypatelni rozgrzać masło, dodać kurczaka i przyprawę do gyrosa ( według uznania ). Przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć i poczekać aż przestygnie. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Warzywa i ryż dodać do kurczaka, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ser zetrzeć na tarce, posypać zapiekankę. Całość zapiekać pod przykryciem przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury
Świat Smakuczerwona papryka 1 duża zielona papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 szklanki bulionu warzywnego 3 woreczki brązowego ryżu 4-5 łyżek curry sól, pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy w/g wskazówek na opakowaniu. Na oliwie w dużym rondlu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka. Solimy(...)pieprzymy. Gdy mięso się podsmaży dodajemy pokrojone w kostkę papryki i odsączoną fasolę. Zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut, aż warzywa zmiękną. Ugotowany ryż wsypujemy do dużego garnka i dodajemy curry. Przekładamy do garnka kurczaka z warzywami, mieszamy i gotujemy razem jeszcze 5 minut
Moje Kuchenne Rewelacjeduża cebula 400g chińskiej mieszanki na patelnię oliwa lub olej do smażenia sól, pieprz papryka ostra w proszku chili w proszku sosu sojowy ciemnego 2 woreczki brązowego ryżu PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojonego na kawałki kurczaka. Smażymy kilka minut na dużym ogniu. Przyprawiamy solą i pieprzem(...)Dodajemy mrożone warzywa, 2 łyżeczki ostrej papryki, szczyptę chili i 2 łyżki sosu sojowego. Mieszamy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy ok. 12 minut, aż warzywa zmiękną. Podajemy z ryżem. Jeśli ktoś nie lubi bardzo pikantnych dań
Moje Kuchenne RewelacjeRyż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy mięso. Rozdrabniamy je, przyprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Do usmażonego mięsa dodajemy ugotowany ryż i dobrze mieszamy. Cukinię posypujemy słodką papryką i nadziewamy farszem warzywa, które układamy w żaroodpornych naczyniach. Przykrywamy papryki ściętymi wierzchami, cukinie możemy jeszcze oprószyć papryką. Podlewamy warzywa niewielką
Moje Kuchenne RewelacjeKapustę drobno siekamy lub ścieramy na tarce. Ja poszatkowałam. Ryż ugotowałam w osolonej wodzie. Cebule obrałam, pokroiłam w kostkę, obsmażyłam na oleju. Do dużej miski włożyłam mięso, ugotowany ryż, poszatkowaną kapustę, połowę przesmażonej cebuli, wbiłam jajka, wsypałam kaszę mannę, paprykę, sól, pieprz i wyrobiłam dokładnie ręką. Z gotowej masy uformowałam nieduże wałeczki, każdy obtoczyłam w mące i obsmażyłam
Blondynka Gotuje