opcjonalnie) majonez i/lub jogurt/musztarda dijon sól czarny pieprz Piękny brokuł prawda? Obrałam, umyłam i podgotowałam go przez około 5-7 minut. Odstawiłam do ostygnięcia. Do miseczki wsypałam ugotowany ryż. Dodałam pokrojony w kostkę zielony ogórek. Kolej na posiekane ugotowane jajka. Ostatni składnik to konserwowa kukurydza. Wszystkie składniki sałatki wymieszałam. Dodałam różyczki brokuł. Dodałam majonez, jogurt i musztardę
potrawyregionalnepokroiłam w kostkę cukinię z kabaczkiem i dusiłam aż puszczą sok. Zalałam wszystko pomidorami i dodałam przyprawy. Jak danie wyszło za gęste, to proponuję dodać szklankę bulionu. Ryż ugotowałam oddzielnie i podałam jako dodatek. Smacznego
potrawyregionalnekolor polecam ją jeść jak najczęściej. Dziś proponuję poniższy przepis. Składniki: dynia 1 szt.cebuli puszka pokrojonych pomidorów 2 szt.świeżych pomidorów 1 mała ostra papryczka kiełbasa 4 ząbki czosnku ryż bazylia,sól,pieprz(...)Doprawiłam gulasz przyprawami, podlałam odrobiną wody i dusiłam pod przykryciem około 20 minut aż dynia zrobiła się miękka. Dynię podałam z ryżem. Zdrowo,smacznie i kolorowo! Życzę smacznego
potrawyregionalneząbków czosnku kawałek świeżego korzenia imbiru 1 szt.cebuli około 8 szt.pieczarek 300 ml.niskotłuszczowego naturalnego jogurtu łyżka kurkumy 2 łyżeczki zmielonego kminku prażone płatki migdałów do posypania (opcjonalnie) sól ryż do podania Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę. Rozgrzałam olej i smażyłam kostki kurczaka około 10 minut,aż zbrązowiały. Dodałam do nich kurkumę. Wyjęłam je z garnka. Podsmażyłam(...)wymieszałam wszystkie składniki. Wlałam część jogurtu,wymieszałam i trzymałam na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Dodałam resztę jogurtu i gotowałam 5 minut na małym płomieniu. Kurczaka podawałam z ryżem. Można posypać prażonymi płatkami migdałów i przybrać kolendrą. Smacznego
potrawyregionalnebulionu drobiowego 60 g startego parmezanu sól,pieprz Posiekałam drobno cebulę i podsmażyłam ją na maśle na złoty kolor. Dodałam pokrojoną w plastry pierś z kurczaka. Dodałam ryż i wymieszałam. Wlałam wino, doprawiłam solą i pieprzem. Stopniowo wlewałam bulion, zmniejszyłam ogień i podgrzewałam pod przykryciem około 20 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolewałam
potrawyregionalnekorzenia imbiru 1/2 łyżeczki pasty curry cebula 2-3 łyżki sosu sojowego szklanka bulionu puszka mleczka kokosowego sól,pieprz czarny słodka czerwona papryka 3-4 ząbki czosnku oliwa ryż Pierś z kurczaka pokroiłam w cienkie paseczki. Przełożyłam do miski. Dodałam przyprawy,pastę curry,starty czosnek i imbir. Polałam sosem sojowym i oliwą. Wymieszałam i odstawiłam. Pokrojoną cebulę(...)minutach dodałam do niego warzywa. Podlałam wszystko bulionem drobiowym. Chwilę poddusiłam i wlałam mleczko kokosowe. Wymieszałam i gotowałam na małym ogniu przez około 5 minut. Podawałam z ryżem. Można (ja niestety nie miałam pod reką) posypać świeżymi listkami bazylii. Smacznego
potrawyregionalnemiseczki powędrował jogurt i ser feta. Wsypałam koperek i starłam czosnek. Można dodać dla zaostrzenia smaku świeżo zmielony czarny pieprz. Składniki zmiksowałam. Gdy wszystko już bedzie gotowe - ugotujcie ryż i życzę s macznego
potrawyregionalneostrej pasty curry puszka mleczka kokosowego łyżka koncentratu pomidorowego szklanka bulionu sól pierz opakowanie śmietany 12% (opcjonalnie) czerwona ostra papryka kawałek świeżego korzenia imbiru olej do smażenia ryż W głębokim garnku podsmażyłam pokrojoną cebulę i czosnek. Posoliłam i wsypałam zieloną fasolkę.Wymieszałam. Przełożyłam wszystko do miski. Pokrojoną pierś z kurczaka podsmażyłam na oleju. Dodałam do niej żółtą(...)przyprawy. Gdy uznacie,że sos za bardzo zgęstniał i wyparował to można wlać szklankę bulionu. Jeśli nie przeszkadzają wam kalorie dodajcie również albo zamiast bulionu śmietanę. . Podawałam z ryżem. Na wierzch można posypać natkę pietruszki i ostrą paprykę. Smacznego
potrawyregionalnesmak to danie będzie dla Was. Składniki: filet z dorsza (bądź innej dowolnej ryby) puszka mleczka kokosowego cebula 3 ząbki czosnku pasta curry sól pieprz olej do smażenia ryż Cebulę pokroiłam w kostkę i lekko podsmażyłam. Starłam ząbki czosnku. Dodałam pastę curry. Wymieszałam. Wlałam mleczko kokosowe. Wymieszałam i chwilkę podgrzewałam. Filety(...)dorsza pokroiłam w większą kostkę. Przez około 10 minut podsmażałam go na oleju. Przełożyłam go do sosu. Dusiłam rybę przez około 15 minut. Doprawiłam solą i pieprzem. Podawałam z ryżem. Smacznego
potrawyregionalnekawałka świeżego korzenia imbiru 1 świeże/sproszkowane zielone chili ( ja dodałam sproszkowane ) łyżka oleju do smażenia świeża kolendra do posypania 1 cebula 3-4 ząbki czosnku ryż do podania Soczewicę wypłukałam zimną wodą. Przełożyłam ją do garnka i zalałam bulionem. Zagotowałam, przykryłam i gotowałam na wolnym ogniu przez 15-20 minut. Odstawiłam. W rondlu rozgrzałam olej i przez dwie(...)minut. Dodałam soczewicę z bulionem i jeśli macie świeżą, posiekaną kolendrę. Trzymałam na ogniu przez jakieś 10 minut, aż mięso zmięknie. Można podawać z białym lub żółtym ryżem. Smacznego
potrawyregionalnełyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego oregano 2 - 3 ząbki czosnku lub czosnek suszony sól, pieprz 2- 3 gałązki (baldachy ) kopru ogrodowego - opcjonalnie do podania ryż lub kasza przygotowanie Wszystkie składniki na pulpety, z wyjątkiem oleju , umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Można zrobić mały płaski kotlecik i usmażyć na patelni i sprawdzić(...)patelnie, podgrzać. Wolnowar nagrzać zgodne z instrukcją. Na dno misy wylać połowę sosu, ułożyć pulpeciki, zalać pozostałym sosem. Gotować w ustawieniu high 2 - 2,5 godziny. Podawać z ryżem , kaszą lub kluskami. Smacznego
Stare Garyłyżki cukru 600 ml passaty pomidorowej 2 łyżki świeżego tymianku 70 g sera żółtego (najlepiej w plastrach) sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy na sypko. Mięso mielone mieszamy z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem (2 szt) i posiekanym koperkiem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i maggi. Kapustę obgotowujemy w posłodzonym cukrem
R'n'G Kitchenkurczaka (pojedynczy) 1 banan 1 cebula 3/4 szklanki bulionu (użyłam warzywnego) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki curry słodka i ostra papryka w proszku sól, pieprz olej Dodatkowo: ryż Pierś pokroić w kostkę i natrzeć przyprawami (solą, pieprzem i obiema paprykami).Cebulę (pokrojoną w piórka lub drobno posiekaną) zeszklić na odrobinie oleju. Dodać kurczaka, chwilkę podsmażyć (lekko zarumienić(...)osobnej patelni. Dodać koncentrat, curry, wymieszać i doprawić obiema paprykami. Chwilkę podsmażyć i połączyć z mięsem. Całość poddusić dodatkowo przez 5 minut (bez przykrycia, aby zgęstniało). Podawać z ugotowanym ryżem
Di gotujelaurowe ostra i słodka papryka 2 ząbki czosnku natka pietruszki Kość wędzoną zalać dwoma litrami wody, dodać ziele angielskie i liść laurowy, gotować około kwadransa. Dodać mieszankę chińską i ryż, gotować aż warzywa będą miękkie. Parówki pokroić w plasterki, wrzucić do zupy. Przyprawić czosnkiem i przyprawami. Zabielić do smaku. Podawać z pietruszką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaodłożyć na bok. Dodać resztę oleju, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek i podsmażyć. Dodać mąkę i mieszać aż będzie złota. Zalać zimnym bulionem i szybko rozmieszać. Dodać pomidory,ryż, ketchup, kolendrę, posolić. Gotować około 20-30 minut. Na końcu dodać fasolę z puszki i doprawić zupę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia