wyśmienicie. Wystarczy kilka składników, by odmienić smak kurczaka :) Składniki 1 pierś z kurczaka 200 gram warzyw na patelnię - mieszanka orientalna 1 mleczko kokosowe 2 łyżeczka curry sól, pieprz ryż Pierś kroimy w kostkę(...)smażymy na patelni. Usmażonego kurczaka odkładamy do miski. Na patelni smażymy warzywa. Gdy będą miękkie, wrzucamy kurczaka i mleczko połączone z curry. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem. Lubicie takie orientalne smaki? :) Pozdrawiam, Ania
Mój Smak na Życiedużym garnku gotujemy wodę. Liście wrzucamy na wrzątek i gotujemy 5 minut. Studzimy. Wycinamy twarde części liści. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Mięso mieszamy z ryżem. Dodajemy drobno posiekaną i podsmażoną na niewielkiej ilości oleju cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, pieprz i sól. Mieszamy. Na liść nakładamy porcje farszu, boki zwijamy do środka, a potem
Czerwona Porzeczkakawałki mięsa z posiekaną cebulą na kawałku słoniny. Brakowało wtedy dzisiejszego głównego składnika – papryki. Składniki: Wołowina pokrojona w kostkę cebula pokrojona w kostkę czosnek przeciśnięty przez praskę sól pieprz ryż liść laurowy papryka pokrojona w kostkę lub w paski tak jak u mnie odrobina oleju ostra papryka w proszku curry Wykonanie: Mięsko pokrojone w kosteczkę podsmażyć na niewielkiej ilości(...)dodać razem z całą zalewą. Gdy wszystko będzie miękkie dodać sól, pieprz, paprykę w proszku, curry oraz czosnek. Całość wymieszać i jeszcze chwilkę dusić. Podawać z ugotowanym osolonym ryżem
Pychotkaaaprzyprawy. Mieszamy i dusimy ok 10 minut. Dodajemy fasolę,przecier, ocet, cukier, sól i pieprz. Mieszamy i dusimy ok godzinę. Doprawiamy do smaku. W czasie gdy chili pyrkocze gotujemy ryż. Ja gotuję(...)minut ( z cynamonem i szczypta soli) a następnie wyłączam gaz a przykryty garnek ląduje np. pod poduchą, lub otulam go ściereczkami, i czekam dalsze 10 minut. Podajemy chili z ryżem, cząstką limonki i natka kolendry. A oto moje łupy z ostatniego miesiąca! Torebka wygrana na fb profilu LadyBuqArt , agrafka kupiona u Lilu2art i dwie genialne książki! Jamiemu uległam
Dzieje kuchennej Wiewiórychętnie sięgam po imbir, chili, dużą ilość pieprzu. Dziś proponuję wołowinę właśnie w takiej ostrej, nieco orientalnej odsłonie. Z sosem sojowym, ostrą papryką, imbirem i pomarańczą. Do tego kolendra, ryż - basmati, lub dla dbających o formę pełnoziarnisty - i obiad gotowy! Idealnie smakuje z sałatką ze świeżego ogórka. Składniki: 300 g wołowiny - polędwica świetnie się sprawdzi 2 przeciśnięte ząbki(...)takiego stopnia wysmażenia mięsa jak lubimy, ale niezbyt długu, aby mięso pozostało soczyste i miękkie. Posypujemy dużą ilością świeżej kolendry oraz podprażonym na suchej patelni sezamem. Do tego podajemy ryż - najlepiej brązowy oraz ulubione warzywa - ja lubię do tego dania pokrojony świeży ogórek polany olejem kokosowym z dodatkiem sosu sojowego i posypany sezamem
Kulinarne Inspiracjegarnku rozgrzać olej kokosowy, dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić ją. Następnie dorzucić mielone mięso i podsmażyć. Po kilku minutach wlewamy bulion, dolewamy także trochę wody, wsypujemy ryż i gotujemy ok.5 minut. Następnie dodajemy pokrojoną kapustę i gotujemy jeszcze ok.5 minut. Dodajemy passatę, przecier pomidorowy i ketchup (gdy dajemy). Doprawiamy także solą i świeżo mielonym pieprzem. Gęstość
Smaczne Zdrowekilku minutach - mięsa w marynacie. Całość gotujemy około 40 minut. 5 minut przed końcem - dodajemy łyżeczkę przyprawy garam masala. Do dania idealnie pasuje ryż. Najlepiej - naturalny, brązowy ryż. Gotuje się go dość długo - ok. 35-40 minut, pamiętajcie od tym podczas gotowania - warto zacząć gotować go wcześniej! ;) No cóż, ot i cała robota! Patelnię do niskotłuszczowego smażenia
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!pogoda pozostawia dużo do życzenia, z nosa kapie...postanowiłam nas wszystkich porządnie rozgrzać. Moje dzieci na szczęście kochają takie smaki. Zrobiłam esencjonalną i pyszna, gęstą zupę. Składniki -porcja rosołowa -ryż z groszkiem i marchewką SYS -curry- u mnie naturalna gęsta przyprawa w słoiczku, idealnie wyważona, wystarczyło tylko pół łyżeczki na całość, by danie było pysznie rozgrzewające . -cebula -czosnek(...)zalej wodą, dodaj cebulę, czosnek, nać selera. Ugotuj rosół, wyjmij mięso. Ponownie zagotuj wywar i wsyp Danie Babci Zosi. Doprowadz do wrzenia i gotuj tak w rosole aż ryż zmięknie. Dodaj curry. Posól i dosmacz pieprzem. Oczyść kości z mięsa, dodaj do zupy. Gotowe ! Pyszne danie, gęste i naturalne. Rozgrzewa, wzmacnia, dodaje sił
Z Kuchni Do Kuchnibrukselkę delikatnie posłodzić. Spróbujcie :) Składniki: 20dag brukselek 0,5kg sznycli z indyka 200ml śmietany 18% 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego duża cebula pieprz, sól przyprawa do indyka garść świeżej bazylii ryż (do podania) Przygotowanie: Indyka myjemy i kroimy na drobne kawałki. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem przyprawy do indyka na oleju rzepakowym. Cebulę obieramy i kroimy w półplastry. Dodajemy(...)minut. Śmietanę mieszamy z sola i pieprzem w miseczce i powoli dodajemy ją do mięsa. Delikatnie mieszamy. Bazylie myjemy i drobno siekamy, łącząc przy podaniu z sosem. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Brukselkę myjemy, usuwamy zewnętrzne (te odstające), odcinamy końcówkę i z drugiej strony nacinamy nożem krzyżyk, aby szybciej się ugotowała. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy
ChilliJemyZnowu to zrobiłam tj. burgery a że lubię ryż to tym razem właśnie ryżowe. Rekomendacją dla Was powinno być to, że nawet moje Dziewczyny jadły totalnie ignorując swoje psie jedzenie, co tak jadły, one mi pożarły, mi została sałata(...)buły też do tego upiekłam, też wciągnęły, bo one się tak „paczą” jak ja jem i nie potrafię im odmówić Składniki na 6-8 sztuk: 250 g ryżu (waga nieugotowanego ryżu) – ugotować 250 g marchewki (ja miałam upieczoną z rozmarynem i tymiankiem) może być ugotowana albo nawet drobno pokrojona surowa 50 g bułki tartej 3 łyżki ciemnego
greenscarfszklanki ryżu ugotowanego 6-7 łyżek mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka wiórki kokosowe do smażenia olej cukier puder konfitura z róży Wykonanie: Ugotowany ryż zmiksować na papkę razem z jajkami, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę, wymieszać wszystko dokładnie ma powstać gęste ciasto. Z ciasta nabierać niewielkie porcje na środku ułożyć porcję
Moje domowe kucharzenieobieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do garnka razem z kilkoma ziarnami ziela angielskiego i liśćmi laurowymi. Kiedy wywar się zagotuje dodajemy por (w całości) i dosypujemy ryż. Zupę gotujemy ok 20 minut na małym gazie, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy ogórki starte na tarce o grubych oczkach wraz z wodą z ogórków
e-PrzepisyKulinarnecukier, pieprz, paprykę słodką a także ogórki kiszone pokrojone w kosteczkę. Mieszamy, posypujemy drobno posiekaną pietruszką i gotowe! Pascal jako dodatek proponuje świeży chleb lub ryż - według mnie ryż zupełnie odpada więc podałam go z domowymi kopytkami lekko podsmażonymi, choć smak tego gulaszu ze świeżo upieczonym chlebem przebiłby wszystko Smacznego
sierotka maRysia w kuchnikomponują się w nim wyśmienicie. Jak zwykle w daniach chińskich, najważniejszy jest sos. Tutaj sos jest lekko gęsty, słodkawo-kwaśny z nieco octowym posmakiem i doskonale wiąże całą potrawę. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Marchewkę, cebule, papryki, ananasa, pierś pokroić w kostkę. Rozgrzać olej i wrzucić na patelnie cebulę z marchewką. Smażyć 5 minut, podlać odrobiną wody(...)ananasa. Smażyć, aż warzywa zmiękną, dodać piersi. W miseczce połączyć wszystkie składniki sosu. Wymieszać. Kiedy piersi z kurczaka będą już usmażone dodać sos, poddusić aż sos zgęstnieje. Podawać z ryżem. Smacznego :) Źródło: mojagaleriasmaku linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchni