sosu, mieszamy aby nie powstały grudki i wlewamy z powrotem do garnka. Do sosu dodajemy śmietanę i doprawiamy solą oraz pieprzem, ewentualnie odrobiną maggi. Gotowe danie podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Ja wybrałam kaszę kuskus :). Smacznego
KasiekGotujedodajemy do sosu. 5. Wszystko solimy i pieprzymy. 6. W wodzie rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i zagęszczamy sos. 7. Wszystko mieszamy i smażymy kilka minut. 8. Podajemy z ryżem. SMACZNEGO
Mój Smak na ŻycieFaszerowany bakłażan to szybki i prosty pomysł na kolację, czy też pożywny obiad z dodatkiem ryżu bądź kaszy. Wariacji na temat bakłażana możemy znaleźć mnóstwo, natomiast ja postawiłam na farsz w postaci mięsa mielonego w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami. Pomysł na to danie powstał gdy w lodówce pozostał mi sos z poprzedniego spaghetti. Dlatego moja praca przy przygotowaniu
Mój Smak na ŻyciePomimo, iż jestem największą fanką makaronu, od czasu do czasu lubię i potrzebuję odmiany. Przejawia się ona najczęściej w postaci ryżu, ziemniaków bowiem praktycznie nie jadam. Jeśli natomiast chodzi o kasze lubię pęczak i kuskus - bohater dzisiejszego przepisu. Zaletą tego rodzaju kaszy, jest jej ekspresowe przygotowanie. Wystarczy zalać wodą, doprawić i odczekać kilka minut. Małe ziarenka nasycą się wodą
Mój Smak na Życiecynaderki. Dodać sól i pieprz do smaku, zagotować. Śmietanę połączyć z mąką, zagęścić sos i chwilę gotować na niewielkim ogniu. Przyprawić majerankiem i sokiem z cytryny. Podawać z ryżem lub ziemniakami. Polecam :) Jeśli się skusicie, to sami będziecie zaskoczeni jak dobre są cynaderki :) i nie zrażajcie się tym, że ich przygotowanie jest tak czasochłonne
Codzienna kuchnia niecodziennaWbrew pozorom nie jest to trudny w wykonaniu deser, ale za to bardzo smaczny przynajmniej w moim odczuciu smakowym :) składniki kuleczki dango * 200 g mąki ryżowej z ryżu kleistego (mochiko) * 1 łyżeczka cukru * 100-150 ml dobrze ciepłej wody sos mitarashi * 1/2 szklanki cukru * 2 łyżki sosu sojowego * 2/3 szklanki wody * 1 i 1/2 - 2 łyżki skrobi
Mix smakuraczej dla nas. Podałam ją do ryżu ugotowanym na sypko z kurkumą oraz pieczarkami z cebulką
Proste Potrawydorady kilka kawałków suszonych pomidorów pieprz 1 kg soli Postępować jak wyżej. Piec 30-40 minut w 180 stopniach bez termoobiegu. Podawać z pieczonymi batatami, ziemniakami lub brązowym ryżem. Smacznego
Zapiski Młodej Żonysię rozpadną dodać do nich musztardę, sok z cytryny oraz pieprz i dokładnie wymieszać. Na 2 godziny przed końcem pieczenia wysmarować mięso glazurą. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem. Smacznego! Przed W trakcie Gotowe
Zapiski Młodej Żonytowarzystwie papryki, czerwonej fasoli, kukurydzy, cebuli oraz czosnku. Całość uduszona jest w pikantnym sosie pomidorowym. Chili con carne można podać, tak jak ja z ryżem jak również z plackami tortilla, które wcześniej należy podpiec na patelni. Post Chili con carne pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujewegański twarożek z migdałów (KLIK) eksperymentuję sobie z kaszą jaglaną. Próbowałam już przepisu Matki smakoterapi i wyszły mi pyszne chlebki :Mam tylko... Fantastyczne chrupiące chlebki z kaszy jaglanej i ryżu is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo Piekłosposób można przyrządzić w domowym zaciszu. Ziemniaki , ulubione przyprawy i olej do smażenia w kilka chwil pomogą nam wyczarować takie przysmaki! Są świetnym zamiennikiem do frytek , puree czy też ryżu na obiad. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: *ziemniaki ( mączyste ) – 500 g * jajko – 1 szt * mąka ziemniaczana- 1 łyżka * bułka tarta – 3 łyżki ( + do obtoczenia ) * przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
Ostra na Słodkoczasie mocno doprawić, by gulasz był bardzo ostry, dodać fasolę osączoną z zalewy i gotować do miękkości. Podawać posypany poszatkowanym szczypiorkiem i pietruszką. Tradycyjnie feijoadę podaje się z ryżem, ale uwierzcie mi - sama w sobie jest cudownie sycącym daniem i nie potrzebuje dodatków
W poszukiwaniu inspiracjidrożdże PS. A u Was jeżyny to jeżyny, czy ostrężyny? A może jeszcze inaczej? wino jeżynowe wino jeżynowe wino jeżynowe wino jeżynowe Polecamy inne nasze wina: Wino z ryżu i rodzynek (wermut
Jakugotujesz.plduszenia. 3/ Po 1,5 godziny solimy mięso z obu stron i pieczemy z uchyloną pokrywą jeszcze 15 minut. 4/ Wyjmujemy mięso i porcjujemy. Podajemy z kluskami śląskimi bądź ryżem czy ziemniakami oraz ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotna