Uwielbiam tuńczyka, właściwie mogłabym go jeść bez przerwy. Smakuje równie dobrze od tak sam, jako dodatek do makaronów , sałatek, ryżu, tortilli i wielu innych dań. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Spróbujcie. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Użyłam tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym Graal. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami
Słodkie okruszkiheight: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) , śmietankowa z dodatkiem świeżego tymianku , majeranku i odrobiny czosnku ..przyjemnie maślana ..nic ostrego czy nachalnego . Doskonale smakuje z ryżem ugotowanym na bulionie drobiowym z dodatkiem zielonego groszku . Zdecydowanie wiosenno letnie świeże danie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżyostro! Możecie ją rzecz jasna złagodzić dodając ze 4 daktyle, pokrojone w paseczki. Składniki 2 opakowania pomidorowej z papryką SYS Jeśli chcecie pomidorowej łagodniejszej użyjcie zupy pomidorowej z ryżem SYS oliwa z oliwek Olitalia aromatyzowana czosnkiem indexfood.pl łyżeczka suszonego koperku SYS łyżka suszonej pietruszki SYS łyżeczka liści kolendry SKWORCU Zacznij gotować zupę zgodnie z przepisem
Z Kuchni Do Kuchnisobą. Nasz dal jest już gotowy, jeśli mamy ochotę możemy go doprawić solą i pieprzem. Prawda, że proste? :) Dal świetnie nadaję się do jedzenia go z pieczywem, ryżem lub samodzielnie. W każdej wersji smakuje znakomicie. Podajemy go skropionego sokiem z cytryny z dodatkiem świeżo pokrojonej kolendry lub pietruszki. Szybki i prosty obiad gotowy! Smacznego! Maugo
Bananowe Polefasolkę szparagową, doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Curry posypać pokruszoną lub pokrojoną w kostkę fetą i liśćmi kolendry. Podawać z ryżem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychzepsuć, by była smaczna, prosta w przygotowaniu i inna niż znane mi przepisy? Dlatego postanowiłam sięgnąć do kuchni azjatyckiej i zamiast mięsa użyć jej do przygotowania smażonego ryżu z warzywami. I powiem wam że wyszło pyszne danie. Ośmiornica była idealna, miękka, podsmażona, pachnąca olejem sezamowych. Obie z córką stwierdziłyśmy, że to danie trzeba kiedyś koniecznie powtórzyć. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikkolejny raz (jupi:). Jeśli będziecie jeść rękami, kurczaka warto pociąć naprawdę na małe kawałki, bo ciężko będzie go nabierać naanem. Kurczak w tej wersji doskonale smakuje z ryżem, kaszą czy wspomnianymi chlebkami. Nie ma co dłużej rozwodzić się nad tym kurczakiem, czas brać się do jego zrobienia:) Drukuj Kurczak w sosie pomidorowo-orzechowym window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 3 filety
Mieszam w Garnkunaleśnikowym, w panierce orzechowej, sezamowej, w chrupiącej panierce itp. A dzisiaj mam dla Was pierś z kurczaka w cieście sezamowym. Polecam na smaczny i szybki obiad. Można podać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Czas przygotowania to około 20 minut. A tutaj znajdziecie inne przepisy na kurczaka. Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki
O kuchni z uczuciemmałym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Jak płyn wyparuje, podlać wodą. Można zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody i powoli dodanej do gotującego się sosu. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Smacznego
Kuchnia Pokoleńrównież zapiekane), byłoby całkiem smacznym daniem , gdyby nie lekko przegotowany i zbyt mało doprawiony makaron. Bardzo ciekawy w smaku okazał się kurczak alla tabak z sosem tatarskim z ryżem. Był miękki i aromatyczny. Na zamówione potrawy, pomimo pełnej sali nie czekaliśmy długo, bo około 10-15 minut. Dania były gorące a porcje duże. Obsługa miła, zwracała się
WYSPA SZCZĘSLIWAstartą skórką. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Do garnka wlewamy kilka kropel oleju , wrzucamy cebulkę, podsmażamy, dodajemy pokrojone w grubą kostkę pomidory i konfiturę. Gotujemy kilka minut. Podajemy z ryżem. Smacznego
WYSPA SZCZĘSLIWANastępnie dodać pokrojone pomidory wcześniej sparzone i obrane ze skórki. Przyprawić, a kiedy pomidory zaczną puszczać sok, dodać pulpeciki i chwilę dusić. Tak przygotowane pulpeciki można podać, np z ryżem lub makaronem. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Mięsa , Obiad Tagged: cukinia , indyk , pomidory
https:KKuchniaMniamsezonie warto urozmaicać cukinią różne dania Składniki 10-12 dużych liści z białej kapusty 0,5 kg mięsa mielonego 1/2 większej cukinii 1 duża cebula 1,5 szklanki ryżu sól, pieprz curry … Czytaj dalej Gołąbki z cukinią
czarrna od kuchniPrzykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut. Pod koniec dodajemy liście szpinaku i podgrzewamy przez 2-3 minuty, aż liście zmiękną. Danie podajemy z chlebkami Naan bądź ryżem basmati. Notatki * w sezonie można zastąpić świeżymi pomidorami, obranymi ze skórki by Małgorzata Hert Inspiracja BBC Inspiracja BBC Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchniPrzeważnie jak to w piątek u mnie bywa, ryba zagościła na moim stole. Tym razem przygotowałam ją po węgiersku. Podałam z ryżem. Może i Wy skusicie się na taką rybkę. Do przygotowania takiego dania potrzebne są filety z ryby. Nie może być ości. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na rybki, po które zapraszam tutaj 700 g filetów rybnych
O kuchni z uczuciem