średnim ogniu, pod częściowym przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa staną się miękkie, ale jędrne (15 - 25 minut). Po zdjęciu z ognia wymieszać z jogurtem. Podawać z ryżem lub chlebkami naan, udekorowane natką
zadanie-gotowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Nie wiem na czym polega fenomen curry, ale jestem pewna że jest to danie pełne smaku, koloru i aromatu. Curry …
My Blueberry CornerZupa pomidorowa nie z makaronem i nie z ryżem, ale z sojowymi klopsikami, które przygotowałam z suszonych ziaren soi. W zawiesistej, lekko kwaskowatej pomidorowej smakują rewelacyjnie, a do tego są bardzo zdrowe. Polecam! KLOPSIKI Z SOI: 200 g ziaren soi 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz czarny świeżo mielony ZUPA POMIDOROWA: 1 litr
https:KKuchniaMniamSkładniki: szklanka mleka bez laktozy (230 g) 1/3 woreczka ugotowanego ryżu Basmati (30 g suchego produktu) 1 łyżka chia (ok. 10 g) 1 łyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) szklanka mrożonych truskawek (ok. 100 g) Wszystko zmieszać w garnuszku, zostawić na noc, rano podgrzać i podać z mrożonymi truskawkami :) Wartość energetyczna*: 310 kcal 13 g białka 9,5 g tłuszczy
Vroblewska-fitlifewlać wino, 100 ml wody. Dodać sól i pieprz, dusić do miękkości. Wyjąć uduszoną kaczkę, podzielić na porcje i trzymać w cieple. Sos przecedzić, przetrzeć przez sito. Podawać z ryżem lub makaronem. Ja podałam z makaronem
królestwo garówminut, po tym czasie zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze chwilę by nadmiar płynu odparował). W międzyczasie doprawić ziołami i octem balsamicznym, który podkreśli smak potrawy. Podawać z ryżem, kaszą, makaronem lub z bagietką
Dobra karmadodać czekoladę, pokrojoną w kostkę paprykę i puszkę fasoli i znów gotować ok. 15 minut. Dodać octu balsamicznego i doprawić potrawę świeżo zmielonym pieprzem i solą. Najlepiej podawać z ryżem lud z podgrzanymi na suchej patelni trójkącikami z placków tortilli
Dobra karmaPolska wersja risotto bo z kaszą jęczmienną pęczak, bardzo smaczna i zdrowa. Kasza bogata jest w błonnik, białko i witaminy z grupy B. Doskonała jako samodzielne danie, lub zamiast ryżu czy ziemniaków, jako dodatek do mięsa. Składniki: 200 g kaszy pęczak 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 25 dag fasolki szparagowej (świeża lub mrożona) 1 ostra papryczka opcjonalnie ¼ szkl. białego
Dobra karmaSkładniki: makaron nitki 2 szklanki/suchy, sól 1 łyżeczka, woda 2 litry, jagody 1/2 litra, cukier - ile potrzeba, śmietana gęsta lub jogurt gęsty - ile potrzeba makaron szersze
W Mojej Kuchni LubięStarszy jest bardziej żółty, wymaga dłuższego gotowania i w smaku jest bardziej mączysty. Podczas gotowania dodać kminek, który pozbawi bób właściwości gazotwórczych. Doskonale pasuje do mięsa zamiast ziemniaków lub ryżu, ja lubię z serkiem wiejskim i świeżo mielonym kminkiem. Bób doskonale syci i daje dużo energii. Składniki: 500 g młodego bobu 200 g serka wiejskiego 1 łyżka cukru
Kuchcik gotujemożna również przygotować tradycyjnie na palniku, na głębokiej patelni lub rondlu z grubym dnem - gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu od czasu do czasu delikatnie mieszać. Podawać z ryżem, kuskusem, lub ulubionym pieczywem. Smacznego
Codzienne GotowanieSkład: 100% kasza z pszenicy orkisz. Firma: Melvit S.A. Cena: ok. 3 zł. Masa netto: 400 g. Smaczny dodatek do obiadu, zamiast ziemniaków, ryżu czy innych kasz. Produkt nieprzetworzony. Kaszę należy gotować ok. kwadransa na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodać 1-2 łyżki oleju lub masła i wymieszać. Spelt groats Ingredients: 100% spelt groats. Company : Melvti S.A. Price
Qlinarnie i Qlinarnieopisuje codzienne przygotowywanie posiłków przez Francuzów od przyzwyczajeń zakupowych, po wystrój ich kuchni, potrawy, wspólne spędzanie czasu przy wybornych, ale prostych potrawach jak np.: Kiełbaski w pomidorach na złocistym ryżu, gruszki w syropie, omlet ze śmietanką i ziołami. Pokazuje jak Francuzi kochają jedzenie i jak się nim delektują ze znajomymi, przyjaciółmi. Książka jest uroczą, przyjemną opowieścią, relaksuje i sprawia
Mała CukierenkaMaroka mieszanka 20-30 przypraw – curry, kolendry, kuminu, kilku odmian papryki, galangalu, cynamonu, kardamonu, szafranu, pieprzu, goździków, kopru, imbiru, chili, ziela angielskiego i pąków róż. Dodaje się ją do ryżu, kaszy kuskus, do potraw jednogarnkowych – w tym sztandarowego, marokańskiego gulaszu tajine. I do tego dzisiejszego przepisu też jej nie żałowałam. Cebulę obieramy i drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę. Papryki
Karo in the KitchenDodajemy mango i obsmażamy razem przez pół minuty. Stopniowo wlewamy mleko kokosowe. Całość zagotowujemy i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty. Posypujemy papryczką chili i kolendrą. Podajemy z ryżem
cool and minty