ryż - 22970 przepisów (strona:1116/1532)

Fasolka szparagowa po indyjsku. 726

średnim ogniu, pod częściowym przykryciem, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa staną się miękkie, ale jędrne (15 - 25 minut). Po zdjęciu z ognia wymieszać z jogurtem. Podawać z ryżem lub chlebkami naan, udekorowane natką

zadanie-gotowanie
Zielone, tajskie curry 132

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Nie wiem na czym polega fenomen curry, ale jestem pewna że jest to danie pełne smaku, koloru i aromatu. Curry …

My Blueberry Corner
Pomidorowy krem z sojowymi klopsikami 175

Zupa pomidorowa nie z makaronem i nie z ryżem, ale z sojowymi klopsikami, które przygotowałam z suszonych ziaren soi. W zawiesistej, lekko kwaskowatej pomidorowej smakują rewelacyjnie, a do tego są bardzo zdrowe. Polecam! KLOPSIKI Z SOI: 200 g ziaren soi 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz czarny świeżo mielony ZUPA POMIDOROWA: 1 litr

https:KKuchniaMniam
RYŻOWE PYSZNOŚCI NA ŚNIADANIE 181

Składniki: szklanka mleka bez laktozy (230 g) 1/3 woreczka ugotowanego ryżu Basmati (30 g suchego produktu) 1 łyżka chia (ok. 10 g) 1 łyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) szklanka mrożonych truskawek (ok. 100 g) Wszystko zmieszać w garnuszku, zostawić na noc, rano podgrzać i podać z mrożonymi truskawkami :) Wartość energetyczna*: 310 kcal 13 g białka 9,5 g tłuszczy

Vroblewska-fitlife
Kaczka z pomidorami 120

wlać wino, 100 ml wody. Dodać sól i pieprz, dusić do miękkości. Wyjąć uduszoną kaczkę, podzielić na porcje i trzymać w cieple. Sos przecedzić, przetrzeć przez sito. Podawać z ryżem lub makaronem. Ja podałam z makaronem

królestwo garów
Kurczak duszony w pomidorach 137

minut, po tym czasie zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze chwilę by nadmiar płynu odparował). W międzyczasie doprawić ziołami i octem balsamicznym, który podkreśli smak potrawy. Podawać z ryżem, kaszą, makaronem lub z bagietką

Dobra karma
Chili con carne 235

dodać czekoladę, pokrojoną w kostkę paprykę i puszkę fasoli i znów gotować ok. 15 minut. Dodać octu balsamicznego i doprawić potrawę świeżo zmielonym pieprzem i solą. Najlepiej podawać z ryżem lud z podgrzanymi na suchej patelni trójkącikami z placków tortilli

Dobra karma
Pęczotto z fasolą szparagową i pieczarkami 176

Polska wersja risotto bo z kaszą jęczmienną pęczak, bardzo smaczna i zdrowa. Kasza bogata jest w błonnik, białko i witaminy z grupy B. Doskonała jako samodzielne danie, lub zamiast ryżu czy ziemniaków, jako dodatek do mięsa. Składniki: 200 g kaszy pęczak 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 25 dag fasolki szparagowej (świeża lub mrożona) 1 ostra papryczka opcjonalnie ¼ szkl. białego

Dobra karma
makaron z jagodami i śmietaną... 147

Składniki: makaron nitki 2 szklanki/suchy, sól 1 łyżeczka, woda 2 litry, jagody 1/2 litra, cukier - ile potrzeba, śmietana gęsta lub jogurt gęsty - ile potrzeba makaron szersze

W Mojej Kuchni Lubię
Bób z serkiem wiejskim 185

Starszy jest bardziej żółty, wymaga dłuższego gotowania i w smaku jest bardziej mączysty. Podczas gotowania dodać kminek, który pozbawi bób właściwości gazotwórczych. Doskonale pasuje do mięsa zamiast ziemniaków lub ryżu, ja lubię z serkiem wiejskim i świeżo mielonym kminkiem.  Bób doskonale syci i daje dużo energii.  Składniki: 500 g młodego bobu 200 g serka wiejskiego 1 łyżka cukru

Kuchcik gotuje
Kefta Mkaouara 191

można również przygotować tradycyjnie na palniku, na głębokiej patelni lub rondlu z grubym dnem - gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu od czasu do czasu delikatnie mieszać. Podawać z ryżem, kuskusem, lub ulubionym pieczywem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Kasza orkiszowa 174

Skład: 100% kasza z pszenicy orkisz. Firma: Melvit S.A. Cena: ok. 3 zł. Masa netto: 400 g. Smaczny dodatek do obiadu, zamiast ziemniaków, ryżu czy innych kasz. Produkt nieprzetworzony. Kaszę należy gotować ok. kwadransa na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodać 1-2 łyżki oleju lub masła i wymieszać. Spelt groats Ingredients: 100% spelt groats. Company : Melvti S.A. Price

Qlinarnie i Qlinarnie
Czereśnie Sauté i książka „W mojej francuskiej kuchni” Susan Herrmann Loomis 188

opisuje codzienne przygotowywanie posiłków przez Francuzów od przyzwyczajeń zakupowych, po wystrój ich kuchni, potrawy, wspólne spędzanie czasu przy wybornych, ale prostych potrawach jak np.: Kiełbaski w pomidorach na złocistym ryżu, gruszki w syropie, omlet ze śmietanką i ziołami. Pokazuje jak Francuzi kochają jedzenie i jak się nim delektują ze znajomymi, przyjaciółmi. Książka jest uroczą, przyjemną opowieścią, relaksuje i sprawia

Mała Cukierenka
Szakszuka – gulasz marokański z kiełbaskami Merguez 231

Maroka mieszanka 20-30 przypraw – curry, kolendry, kuminu, kilku odmian papryki, galangalu, cynamonu, kardamonu, szafranu, pieprzu, goździków, kopru, imbiru, chili, ziela angielskiego i pąków róż. Dodaje się ją do ryżu, kaszy kuskus, do potraw jednogarnkowych – w tym sztandarowego, marokańskiego gulaszu tajine. I do tego dzisiejszego przepisu też jej nie żałowałam. Cebulę obieramy i drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę. Papryki

Karo in the Kitchen
KURCZAK W SOSIE CURRY Z MANGO 267

Dodajemy mango i obsmażamy razem przez pół minuty. Stopniowo wlewamy mleko kokosowe. Całość zagotowujemy i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty.  Posypujemy papryczką chili i kolendrą. Podajemy z ryżem

cool and minty

Proponowane wyszukiwania