Cukinia faszerowana to danie, którego nie może zabraknąć w letnim menu. Faszeruję ją na różne sposoby. Dziś zapraszam na jeden z nich, najbardziej tradycyjny - cukinia faszerowana
Kuchnia z widokiem na ogródKotlety z ryżu i warzyw to prosty przepis na smaczny, zdrowy i sycący obiad dla wegetarian, bądź osób, które szukają jakiegoś urozmaicenia od tradycyjnych mielonych. Świetnie
e-PrzepisyKulinarneSONY DSC Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest
Martyna CooksUwielbiam kuchnię włoską! Dzisiaj kolejne wydanie risotto – tym razem ostrzejsze. Znowu wystarczy kilka składników i obiad gotowy, gdyż to risotto można jeść samo lub jako
Martyna CooksJeśli późna kolacja to tylko krem pomidorowy z “ryżem”! If it’s going to be a late dinner the best would be tomato
Martyna CooksJeśli późna kolacja to tylko krem pomidorowy z „ryżem”! If it’s going to be a late dinner the best would be tomato
Martyna CooksŁyżką nakładałam placuszki na gorący olej na patelni. Smażyłam z obu stron na złoty kolor. Świetnie te kotleciki smakują z sosem tzatziki. Tym razem podałam je z ryżem i warzywami. Świetne! Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjączerpać z życia i jedzenia przyjemność, zgodnie z własnymi zasadami, nic nikomu nie narzucając. Ja Wam daję przepis, a Wy macie wybór Smacznego! Zobacz też: Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Makaron z boczkiem i kapustą w sosie sojowym Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym Sałatka ze szpinakiem, gorgonzolą i granatem Przepis na sałatkę z zupek chińskich
Kuchnia Bazyliikilku łatwo dostępnych składników. Do domowych spring rolls i sajgonek . Do smażonych czy pieczonych ryb, żeberek, krewetek i kurczaka (np. tego , tego lub tego ), do panierowanego tofu. Do ryżu z warzywami albo nawet do maczania frytek . Domowa wersja sosu słodkie chili będzie zawsze lepsza niż ta kupiona w sklepie! Mój sposób na ten sos ma jeszcze jedną zaletę – jest utrwalony
Karo in the Kitchendanie, wówczas często dodaję do niej toor dal albo czerwoną soczewicę i kilka łyżek koncentratu pomidorowego, aby była bardziej pożywna. Można ją też wykorzystać, jako aromatyczny sos do ryżu lub warzyw. W każdym z tych wariantów jest świetna. Rozgrzewająca zupa na przeziębienie przyprawy do podsmażenia 2 łyżki oleju 1 czubata łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 1 łyżeczka ziaren kuminu pół
Kulinaria - potrawy z różnych stron światateflonową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 o C, piec 20-25 min. Kotleciki można podawać z różnymi sosami lub samodzielnie jako danie obiadowe w towarzystwie warzyw, kaszy, ryżu czy makaronów. Smacznego
Kocham..lubię..gotuję..sosu kawałki usmażonego kurczaka. Dokładnie obtocz je sosem gotuj mieszając, aż płyn odparuje i sos zmieni się w gęstą glazurę pokrywającą mięso. Posyp sezamem i szczypiorkiem. Podawaj z ryżem i warzywami. Smacznego! Artykuł Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzsosu kawałki usmażonego kurczaka. Dokładnie obtocz je sosem gotuj mieszając, aż płyn odparuje i sos zmieni się w gęstą glazurę pokrywającą mięso. Posyp sezamem i szczypiorkiem. Podawaj z ryżem i warzywami. Smacznego! Artykuł Wtorek: Chrupiący kurczak w pomarańczowej glazurze pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzmożna dodać 2 - 3 łyżki śmietany 30% i zagotować w rondelku. Sos robić tylko wtedy, gdy wytopiony tłuszcz nie jest mocno przepieczony. Udziec świetnie smakuje na ciepło z ryżem i warzywami lub po wystudzeniu, jako wędlina na kanapki. * szklanka - 250 ml ** łyżka - 15 ml *** łyżeczka
Gotuj w domuPikantna marynata do kurczaka, z suszonymi pomidorami, bazylią, oregano i 200% CZOSNKU! Sprawdzi się jako danie obiadowe podane z naturalnym ryżem i warzywami, ale także na tradycyjnego grilla. Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka, 3 duże ząbki czosnku, 2 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem, łyżeczka oregano, łyżeczka bazylii, szczypta soli Przygotowanie: Czosnek wyciskamy przez praskę. Piersi z kurczaka
Lena Gotuje