ryż z warzywami - 6618 przepisów (strona:35/442)

Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i szpinakiem, czyli co zjeść gdy znudzi nam się kurczak 240

Pierś z kurczaka, czyli powszechnie lubiane i popularne wśród osób aktywnych fizycznie mięsko. Podana wraz ryżem i warzywami to już pewnego rodzaju "klasyk" dla sportowców. Jednak nie ukrywajmy, że mimo wielu pysznych sposobów, na które można ją przygotować- kiedyś w końcu się nudzi. Pojawia się wówczas dylemat  co w takim razie zjeść? Indyka! Mięso z indyka nie cieszy się

peanutbuttermonster
Paella z dorszem i fasolką 168

Wlewam 500 ml bulionu, dodaję fasolkę pokrojoną na kawałki i na wolnym ogniu gotuję. Nie mieszam. Rybę kroję na kawałki, oprószam solą, pieprzem. Jak bulion zostanie wchłonięty przez warzywa i ryż, dolewam pozostały, układam kawałki ryby na wierzchu. Przykrywam folią aluminiową i gotuję jeszcze 5 minut

wesoła kuchnia
Kotlety z ryżem i pieczarkami 171

Sezon na ogórki  Ryż można serwować w różnych postaciach. Jako dodatek do zup np. pomidorowej, element drugiego dania, samodzielne danie wegetariańskie - ryż z warzywami. Jeśli nadal nam mało urozmaiceń proponujemy w postaci kotletów.     Szereg pomysłów, które Agnieszka proponuje, jako kotlety wegetariańskie lub wegańskie zamiast mięsnych, śmiało przebija smakiem klasyczne kotlety schabowe lub mielone... Warto eksperymentować(...)cebula 3-4 kopiaste łyżki mąki ryżowej lub innej sól pieprz 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii sezam  do obtaczania kotletów tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy (ok. 7 minut) na niewielkiej ilości oleju, następnie dodajemy obrane i drobniutko pokrojone pieczarki. Wszystko smażymy do momentu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Ryż z orzechowym tofu 291

Odstaw na minimum 5-10 minut. 3 Rozgrzej patelnię, dodaj wszystkie warzywa (zostaw troszkę dymki do udekorowania) i sos sojowy. Smaż przez 5 minut. 4 Przełóż warzywa na bok, patelnię znowu wstaw na ogień i wrzuć tofu. 5 Po około 5 minutach do tofu dodaj warzywa oraz ryż. Wymieszaj i smaż kolejne 5 minut. 6 Podawaj z posiekaną dymką

Blendman
“Słoiki na słodko i na słono” jako pomysł na klub obiadowy w pracy 218

biura? Dobrze wygląda słoik po kreolsku z ryżem i krewetkami, oraz nordycki z łososiem i ziemniakami. Z deserów chętnie bym zjadła tutti frutti, oraz rabarbar z bezami. Ponieważ uwielbiam sałatki, mogłabym jeść takie zestawy codziennie. Jedyna uwaga, że mogą być one dość pracochłonne, bo każdy wymaga przygotowania wcześniej niewielkiej ilości ugotowanych warzyw, mięsa, a w wersji słodkiej słoika bitej śmietany(...)wtedy sama przed komputerem, nie odzywając się do nikogo, co mi się niestety zdarza teraz. Miałam też okazję spróbować zupełnie nowych smaków, bo jedna z koleżanek przynosiła aromatycze, egzotyczne ryże i warzywa inspirowane krajem pochodzenia swojego chłopaka, druga przemycała tradycyjne mazowieckie smaki (jak np. pyszne drożdżowe sójki), a kolega dobrze przyrządzał mięso, którego ja nie jadam zbyt często

Ugotowane pozamiatane
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym / Honey Garlic Chicken 98

Dziś kolejne szybkie danie z piersi kurczaka, czyli kurczak w sosie miodowo-czosnkowym z warzywami. Przepis to inspiracja smakami Azji, które bardzo lubimy. Dania z tej

Lekcje w kuchni
Polędwiczka w sosie słodko-kwaśnym 221

gotować ok 2 minut. Ryż opłukać, wsypać do gotującej się wody, posolić. Gotować na małym ogniu ok 10 minut, odcedzić. Doprawić suszonymi pomidorami. Na talerz wyłożyć ryż, sos z warzywami i mięsem. Smacznego

Obiad gotowy
Ryż z warzywami 245

cukinię, jeszcze chwilę smażyć.Podsmażone warzywa z ryżem zalać szklanką bulionu, dodać nieco pieprzu i odrobinę soli, dodać po ok. 1/2 łyżeczki suszonej natki pietruszki i lubczyku, zamieszać, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem, aż ryż będzie miękki, a płynu praktycznie nie będzie.W razie potrzeby dolać nieco płynu jeżeli ryz byłby jeszcze nieco twardy

Mix smaku
Dyniowe risotto / Pumpkin risotto 108

SONY DSC Nastała jesień… Zimno… Ciemno… W ogóle trochę do bani… Ale za to jest idealny czas na dynię! To tanie, szeroko

Martyna Cooks
Placuszki indycze z ryżem i pieczarkami 207

Placki te, należą do tego rodzaju  dań, które łączą w sobie wszystko: mięso, ryż oraz warzywa. Wystarczy przygotować do nich jakąś prostą sałatkę i już można je serwować na stół - w końcu cała reszta dodatków jest już w środku :) Składniki: ( na 12 placuszków) 450 g pieczarek 500 g mięsa mielonego z indyka 1 torebka ryżu 1 cebula(...)łyżce masła do czasu aż wyparuje z nich woda.   Następnie siekamy natkę pietruszki, dodajemy do pieczarek i jeszcze chwilę smażymy. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ryż i odstawiamy go do ostygnięcia.  Łączymy mielone mięso z indyka, z pieczarkami i ryżem. Do masy na placki dodajemy 1 surowe jajko oraz doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym

Taste Therapy
Kurczak z warzywami po chińsku 238

Doprawiamy do smaku solą,słodką i ostrą papryką ,dodajemy kurczaka i jeszcze smażymy przez chwilę.Ryż gotujemy według przepisu na opakowani.Na talerz wykładamy porcję ryżu i układamy na nim porcję kurczaka z warzywami

Bajeczna Kuchnia
Kotlety mięsno-ryżowe na puree z kalafiora i brokuła 199

warzywa. Przepis banalnie prosty oraz szybki do wykonania. Do spakowania w pojemniki do pracy, idealne przed czy po treningu. Ale tak jak u nas nada się również na niedzielny obiad w gronie rodzinnym. Składniki: 500g mielonego mięsa z szynki wieprzowej 200g ryżu 2 jajka 250g kalafiora 250g brokuła sól, pieprz papryka mielona, czosnek  świeża pietruszka Gotujemy ryż

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Placki ryżowe z mięsem i warzywami 181

filet z kurczaka-2 jajka-2 łyżki mąki-2 łyżki jogurtu naturalnego-odrobina sody oczyszczonej-przyprawy (delikat do mięs, kebab-gyros, warzywko, pieprz)-warzywa (pomidor, ogórek, papryka, cebula, kapusta pekińska)   Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem warzywka przez ok. 30 minut a następnie wysypujemyz woreczka i studzimy.   Filet również gotujemy w wodzie z dodatkiem warzywka(...)kawałkioraz przyprawiamy przyprawą kebab-gyros i delikatem do mięs. Skrapiamy olejem.   Warzywa kroimy według uznania, my pokroiliśmy:-kapustę pekińską na drobno-ogórek i pomidor w półplasterki-cebulę w ćwierćplasterki-paprykę w kostkę   Musimy też przygotować sos tzatziki (tak, jak do bagietki z warzywami).       Zabieramy się za ciasto na placki ryżowe.Oddzielamy białka

Maminek kulinarny
Włoska zupa pomidorowo-jarzynowa (Minestrone) / Minestrone Soup 167

Dziś zapraszam na przepyszną włoską zupę pomidorowo-jarzynową , czyli Minestrone . To świetny pomysł na obiad z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Włoska zupa Minestrone to absolutny klasyk, przepisów

Lekcje w kuchni
Ryż z marchewką, groszkiem i kurkumą 166

patelni na 1 łyżce oliwy i dodaj kurkumę - wszystkie składniki połącz ze sobą, dopraw solą morską oraz pieprzem - opcjonalnie podsmaż pokrojone kawałki kurczaka i dodaj do warzyw z ryżem SMACZNEGO! Ryż z marchewką i groszkiem nie każdy lubi. Ja sama nie przypadałam za tym połączeniem jak byłam mała i niestety zazwyczaj dzieci nie takiego dania. Warto jednak czasami tego

MintTaste
Kotlety z ryżu i groszku. Kotlety ryżowe 380

Znów zastanawiacie się Co na obiad? Kotlety z warzywami i ryżu to świetna alternatywa dla dań mięsnych. Dzisiaj zapraszam Was na wegetariański obiad, czyli kotlety z ryżu, groszku i szczypiorku Niedawno polecałam Wam kotlety z brokułów, ryżu i sera , ale jak mam być szczera to kotlety ryżowe z groszkiem biją je na łeb! Gwarantuję Wam, że te fit kotlety będą(...)smakować wszystkim, zarówno dzieciakom jak i dorosłym, mięsożercom i wegetarianom, mówi to Wam 100 % mięsożerca! Smacznego! Przepis na Kotlety z ryżu i groszku. Kotlety ryżowe: Składniki: 100 g ugotowanego ryżu 1 szklanka * mrożonego groszku 1/2 szklanki * mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 100 ml mleka sól morska i pieprz młotkowany z kolendrą 2 łyżki posiekanego szczypiorku olej rzepakowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Risotto wieprzowo-warzywne 189

Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Łopatkę kroimy w kostkę, warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy mięso razem z warzywami, dodajemy ryż, dolewamy wino, smażymy do momentu, kiedy alkohol wyparuje. Następnie stopniowo wlewamy bulion i dusimy cały czas mieszając, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Bulion dolewamy do momentu, kiedy ryż

R'n'G Kitchen