Kurczak w tej wersji to moja absolutna pierwsza trójka jeżeli chodzi o sposób przyrządzenia tego rodzaju mięsa. Jeżeli lubicie pora to możecie być pewni, że będzie Wam smakowało. Podany z ryżem jest obłędnie pyszny. Na dwie porcje 1 pojedyncza pierś z kuraczaka duża, lub 2 małe 1 por 200 ml śmietany 30% 1 płaska łyżeczka tymianku
Jadło i czytadłorzodkiewki, ogórka i koperku. Sałatkę można podać jako dodatek do obiadu np. do pieczonego kurczaka lub kotletów a także jako dodatek do mięs z grilla. Jeśli wzbogacimy ją dodatkiem wędliny uzyskamy pożywną wiosenną sałatkę, którą możemy zajadać samą. składniki: 150 g makaronu w kształcie ryżu 200 g rzodkiewek 2 świeże ogórki (ok 400 g) 2 łyżki posiekanego koperku majonez
Monia miesza i gotujeMięso z pałek kurzych jest bardzo dobre, ja je bardzo lubię. Jest bardziej soczyste. Z pałek zdjąć skórę i wyciąć kość. Rozbić, doprawić solą i pieprzem
Kuchnia Pokoleńpaski i podsmażyć na oliwie, lekko oprószając solą i pieprzem oraz dodając oregano. Kurczaka pokroić w paski. Zwiększyć ogień i dodać na patelnię. Smażyć około 10 minut przewracając kawałki mięsa co jakiś czas. Dodać śmietankę i pesto. Dusić kolejnych kilka minut. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami
zadanie-gotowanieskładniki* 3 pojedyncze filety z kurczaka* 1 średnia czerwona papryka* 20 dag małych pieczarek* 5-6 łyżek śmietany* kostka knorr paprykowa i pieprzowa* sól* oliwa do smażenia* kuskusSposób wykonaniaKuskus (można zastąpić makaronem lub ryżem) przygotować według przepisu na opakowaniu.Filety pokroić w paski. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski, pieczarki obrać i pokroić w ćwiartki.Na patelni rozgrzać
Mix smakuCoraz bliżej Święta, coraz bliżej Święta.... Juhuuuu! Cieszycie się tak jak ja? A macie zaplanowane już menu? Czy raczej potrzebujecie pomysłów lub planowanie zostawiacie
Gotowanie to kochanieJeśli nie macie pomysłu na mięso z rosołu, to polecam tą potrawkę. Jest szybka i pyszna. Podajemy ją z kaszami lub ryżem (u nas z risotto
Kuchnia domowa AniSkładniki:filet z piersi kurczakapapryka czerwona i żółta2 małe cukiniepomidory bez skórki w puszcesól, pieprz, słodka papryka w proszkuSposób przyrządzenia:Kurczaka kroimy w kostkę, a następnie smażymy na niewielkiej ilości oleju oraz solimy i pieprzymy.W tym samym czasie kroimy również w kostkę 2 papryki oraz cukinię, z której wydrążamy środek.Do garnka przekładamy cukinię i zalewamy zimną wodą, tyle(...)łość dusimy jeszcze 10-15 minut i przyprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką.Po tym czasie danie jest już gotowe do spożycia! Można podawać jak ja z ziemniakami lub ryżem czy nawet makaronem. Przepyszne
upichcicjeśli zbyt szybko płyn odparuje, dolejcie pół szklanki przegotowanej wody.Po 5 minutach dodajemy rozdrobnione resztki kurczaka, jakie pozostały Wam w lodówce wraz z pasta curry.Całość mieszamy, dusimy ok 15 minut i doprawiamy do smaku, jeśli uważacie to za konieczne.Jemy samo lub z kaszą, ryżem, chlebem,...jak chcecie :)Smacznego
Taste Of My Daykurczaka, liście cytrynowe i mleko kokosowe. Gdy zacznie się gotować dodajemy piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę- trzymamy na małym ogniu około 15 min. Na koniec dodajemy sos rybny, sojowy, sok z limetki i cukier. Trzymamy na ogniu 2-3 min. Gotowe.Gotujemy ryż. Smacznego
Smaki Edytyprowansalskimi. Camembert pokroić w większą kostkę, suszone pomidory w paski, układać na piersi kurczaka i zrolować. Roladki spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną oleju i piec pod przykryciem przez ok 20 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie był to brązowy ryż
Pasja SmakuKolejna nieskomplikowana sałatka, do przygotowania której potrzebujemy makaronu typu ryżyk - czyli wyglądającego jak ryż makaronu. Sałatka jest pożywna ale spora dawka koperku i ogórka przekłada się na jej świeżość i lekkość:) Składniki: 250 g makaronu typu ryżyk lub łezki 1 podwójny filet z kurczaka 1 pęczek koperku 4 duże ogórki sól, pieprz 2 łyżki oleju Makaron ugotować al dente
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamalezyjskiej i tajskiej. Nadają potrawom (głównie ryżom jaśminowemu i basmati i potrawom curry) specyficzny, wyraźnie orzechowy aromat. Liść pandanu używany jest także jako dodatek do deserów. Używa się ich zazwyczaj w formie świeżych podartych na paski kawałków zawiązanych na węzełki. W świeże liście pandanu zawija się także niektóre smażone potrawy (np. kurczaka). Azjatyccy kucharze porównują pandan do wanilii(...)jako słodko – gorzko – ostrawy. O OCET RYŻOWY- Wytwarzany ze sfermentowanego ryżu, najbardziej znany jest jako dodatek do ryżu, z którego przyrządza się sushi. Jest jednak wiele rodzajów octu ryżowego. Ocet na bazie sfermentowanego ryżu jest ciemny, często nazywany czarnym lub czerwonym octem. Ocet wytworzony z destylowanych ziaren ryżu jest jasny i nazywany jest białym octem. Ciemne octy ryżowe mają
ClauditteMissCookingpodgrzewamy całość do zagotowania. Do gorącego sosu wkładamy kurczaka, wrzucamy wszystkie warzywa i gotujemy całość razem około 15-20 minut. Kalarepka powinna zostać jeszcze lekko chrupka, reszta warzyw mocno zmięknie. Dodajemy posiekany szczypior i kolendrę lub paprykę, mrożony groszek. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Curry podajemy z ryżem, z makaronem z tapioki, z gryczanym makaronem Soba(...)bardziej i bardziej pikantne. Jeśli nie jesteście w stanie zjeść bardzo pikantnych rzeczy, spróbujcie zrobić je z połowy pasty, nie z całego opakowania. SKŁADNIKI 600-700g piersi z kurczaka 1 puszka 400ml mleka kokosowego + 2/3 puszki wody (300ml) 400g kalarepy 250g bakłażana 250g cukinii 150g pora, biała i jasnozielona część 100g mrożonego zielonego groszku 2 ząbki czosnku 1 kawałek
Karo in the Kitchenużyć polędwiczki z kurczaka, piersi z kurczaka, lub dostępnych już chyba w większości sklepów mięsnych tzw. gulaszowego z indyka. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię dodając szczyptę soli. Mieszamy co jakiś czas, pilnując aby cebula się nie przypaliła. Gdy cebula się zeszkli na patelnię wsypujemy ryż do risotto i przesmażamy
Jacob Tastesłyżki wody, łyżkę octu ryżowego, łyżkę oleju sezamowego, łyżeczkę miodu, starty na drobnych oczkach tarki kawałek imbiru i przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Do marynaty wkładamy kurczaka i dokładnie mieszamy, najlepiej dłonią, tak żeby mięso było w całości pokryte płynem i przyprawami. Odstawiamy na blat na 20 minut do zamarynowania. Marchew obieramy, kroimy w poprzek(...)słodycz i słoność – ostra pasta to połączenie fermentowanej soi, fermentowanego ryżu, imbiru, czosnku i pasty z papryki. W małej miseczce mieszamy pastę Gochujang z olejem sezamowym. Dodajemy ocet ryżowy i tyle wody (ok.4 łyżek – dodawajcie po jednej i każdą dokładnie wmieszajcie), żeby rozcieńczyć pastę do wodnistej konsystencji. Odkładamy. Kurczaka odcedzamy z marynaty – nie wylewajcie jej, i ona wróci
Karo in the Kitchenwszystkich przyprawach. Pokroić cebulę w małą kostkę i podsmażyć na patelni. Wrzucić na patelnię kurczaka i podsmażyć. Paprykę pokroić w półsłupki, a ananasa na mniejsze cząstki i dodać do mięsa. Wlać szklankę wody i dusić do miękkości. W razie potrzeby ponownie doprawić. Doskonale smakuje z ryżem
Karola gotujemięso. Następnie oprószamy solą, pieprzem, papryką, majerankiem i lubczykiem. Kroimy warzywa i układamy na kurczaku. Przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w 200 stopniach godzinkę. Następnie odkrywamy i przypiekamy mięso. Kiedy będzie złociste obracamy na drugą stronę i znowu przypiekamy. Tą potrawę można jeść zarówno z frytkami, ryżem jak i gotowanymi ziemniakami. Smacznego
Magia jedzenia.pieczarkami i papryką to moja propozycja na smaczny obiad. Podawać można go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami. Ze wszystkim smakuje. Ja przygotowałam z karkówki, ale również można ugotować z łopatki czy szynki. Przepis na tradycyjny gulasz wieprzowy znajdziecie tutaj . Polecam Wam również gulasz z kurczaka po węgiersku Składniki 70 dag karkówki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 250 g pieczarek
O kuchni z uczuciemmisce na 20 minut. Połączyć jogurt z przyprawami i obtoczyć w nim dokładnie kawałki kurczaka. Przykryć miskę i schować do lodówki na minimum 6 godzin (do 24). Piec na grillu, lub w piekarniku pod grillem rozgrzanym do 230 - 240 stopni, około 25 minut. Podawać z ryżem lub pieczywem i raitą
zadanie-gotowanieoliwie całą noc. Na rozgrzanej patelni smażymy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy zamarynowanego kurczaka. Gdy się podsmaży, wlewamy pomidory z puszki, solimy i pieprzymy do smaku. Gdy sos lekko zgęstnie wlewamy mleczko kokosowe. Smażymy na wolnym ogniu do czasu uzyskania gęstego sosu. Podajemy z ryżem lub makaronem. Smacznego ! Ania
Mój Smak na Życieróżnego rodzaju zapiekanek, pizzy a także do drobiu i czy też dań z ryżem. Może być spożywany na zimno i na gorąco. W mojej kuchni zastosowałam go w wersji na gorąco do pieczonych udek. Danie smakowało wybornie. składniki na 4 porcje 4 udka z kurczaka 1 łyżka oleju sól sos paprykowo - czosnkowy Reypol przepis Na patelni podsmażamy udka z niewielką
Smakowite Daniaczosnkiem i smażyć około 1 minuty cały czas mieszając, a następnie dołożyć pokrojonego kurczaka i smażyć ze wszystkich stron. Mieszać często. Dolać szklankę wody, posolić, popieprzyć, dodać garam masala, zamieszać i dusić na bardzo małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem
O kuchni z uczuciemplastry ( ćwiartki ) pieczarki. Następnie do zawartości patelni dodaję oczyszczone i pozbawione lotek skrzydełka z kurczaka. Posypuję je domową wegetą, papryka i majerankiem. Zalewam gorącą, przegotowaną wodą mniej więcej do połowy skrzydełek i całość duszę na wolnym ogniu do miękkości mięsa. ( ok.30-40 minut ) Podaję z kaszą, ryżem lub ziemniakami i oczywiście z ulubiona surówką. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródzupę ogórkową? Nie. Zupa ogórkowa może być podawana w różnych konfiguracjach z ziemniakami, ryżem, z dodatkiem papryki. A tym razem jest ogórkowa małosolna zupa zmiksowana z różnymi warzywami. Zupa ogórkowa małosolna jest bardzo smaczna. Ma delikatnie kwaskowy smak. Polecam. Składniki: 1 litr rosołu z kurczaka 10 szt małosolnych ogórków, 1 marchewka 1 pietruszka 3 ziemniaki, 50 ml słodkiej śmietany
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię