ryby - 22566 przepisów (strona:611/1505)

ŁOSOŚ NA SAŁATCE Z AWOKADO 108

Łosoś - bogata w składniki odżywcze ryba-cud. Zawiera dużo witamin, przede wszystkim z grupy B, zdrowych tłuszczy i białka. ŁOSOŚ NA SAŁATCE Z AWOKADO jest idealnym lekkostrawnym lunchem, który przygotujemy w 20 minut. Artykuł ŁOSOŚ NA SAŁATCE Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Surówka z pora i gruszki 149

oczkach. Całość skropić sokiem z cytryny, dodać cukier, majonez, jogurt, doprawić solą oraz pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowana surówka idealnie pasuje do wszystkiego – każdego rodzaju mięsa czy ryby. Artykuł Surówka z pora i gruszki pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Zapiekanka szpinakowa z cukinią 91

Zapiekanka szpinakowa z cukinią to wegetariańska propozycja na obiad lub kolację. Może być to fajny dodatek dodatek do mięsa lub ryby. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 Składniki: 350 g szpinaku mrożonego 250 g cukinii 125 g sera mozzarella 100 g ryżu 330 g jogurtu greckiego 4 jajka 3 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka oregano

KuchniaWeDwoje.pl
10 pomysłów na szybkie Lunchbox’y 211

jajko na twardo 2 łyżki kukurydzy 1 łyżeczka musztardy garść mix sałat świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Ugotować jajko. Tuńczyka oraz kukurydzę odcedzić. Jajka pokroić w kostkę wymieszać z rybą oraz kukurydzą, doprawić pieprzem. Placki do tortilli wysmarować musztardą, wyłożyć sałatkę oraz wymieszane wcześniej składniki i zawinąć w rulon. Gotowe.   Tortilla z szynką, serkiem i papryką Czas wykonania(...)oleju lub sosie własnym. Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu szczypta ziół prowansalskich szczypta świeżo mielonego pieprzu Przygotowanie: Makaron i brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie. Rybę odsączyć z nadmiaru oleju lub sosu własnego (w zależności od rodzaju). Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Składniki na sos wymieszać i gotowe. Sałatkę oraz sos przełożyć do pudełka.   Pobierz wersję

KuchniaWeDwoje.pl
Srpska sałatka plus ser i wędlina 117

Fenomen tej sałatki polega na jej prostocie. Używając składników dobrej jakości, otrzymujemy proste i zarazem fantastyczne danie lub przystawkę. Srpska sałatka może być idealnym dodatkiem do mięs czy też ryb lub jak w moim przypadku wędliny i sera, ale także może stanowić świetną przekąskę. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego.  👥 – ❌ ⏰ – 15 minut 🇷🇸 – Serbia

RafalCook
Ketchup z cukinii bez cukru! (wegański, keto, low carb) 119

dodatkową porcję błonnika, potasu, miedzi czy magnezu Więcej przepisów bez cukru znajdziecie tutaj . Wiedzieliście, że słowo ketchup najprawdopodobniej pochodzi z chińskiego dialektu, gdzie kôe-chiap oznacza zaprawę do ryb [ 1 ] ? Co więcej, w XVIII wieku w Wielkiej Brytanii przygotowywano ketchup z grzybów! Jednakże, dobrze znany nam słodko-kwaśny pomidorowy ketchup pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, gdzie zagościł w kuchni amerykańskiej

WegePrzepis
Pasta do chleba z jajecznicy – najlepsza pasta jajeczna 116

jajek – pyszny przepis na smarowidło do kanapek Fit pasta jajeczna (bez majonezu) Pasta z jajek i twarogu – pyszna klasyka Szybka pasta z tuńczyka i serka wiejskiego Sałatka z rybą w oleju – pasta do chleba z rybą z puszki Artykuł Pasta do chleba z jajecznicy – najlepsza pasta jajeczna pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
San Vicente de la Barquera- wioska rybacka w Kantabrii 129

Plaza Jose Antonio Oczywiście podczas naszej wizyty w San Vicente gastronomia jest istotnym punktem programu.  Morski charakter jest wyraźnie widoczny w tutejszej kuchni, na którą składają się doskonałe ryby i owoce morza. Produkty te są głównym  składnikiem i surowcem wykorzystywanym w rozlicznych barach i restauracjach. Większość lokali znajduje się w okolicach portu i przy ulicach

Kulinarne przygody Gatity
Snezhanka sałatka plus żeberka miętowo-cytrynowe 117

swój biały kolor. Szukając informacji o tym, ciężko mi było to potwierdzić 😉, ale ładnie brzmi.  Snezhanka idealnie się sprawdza jako dodatek do dań z grilla, czy też ryb. Ja wymyśliłem sobie żeberka miętowo-cytrynowe i to był strzał w dziesiątkę.  Zapach w trakcie pieczenie żeberek był fantastyczny.  Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego

RafalCook
Frytki z piekarnika w 15 minut! 100

sprawdzony przepis na szybkie i pachnące frytki pieczone z surowych ziemniaków. Frytki z piekarnika bez oleju są tak samo smaczne jak tradycyjne smażone. Będą idealnym dodatkiem do kurczaka, ryby oraz klasycznego kotleta schabowego. Poza tym to najlepsza propozycja dla wszystkich, którzy nie jedzą frytek ze względu na kalorie. Frytki z piekarnika fit – to możliwe! Frytki pieczone w piekarniku

Kuchnia Na Wypasie
Prawdziwa kuchnia japońska. Ochazuke, ryżowo-herbaciana zupa 108

filet z wędzonego łososia, podgrzewamy go o połowę krócej i tylko pieprzymy. Studzimy i dzielimy na kawałki. Swoją wersję zupy przygotowałam z wędzonym łososiem w plastrach. Z plasterków ryby uformowałam “różyczki”, ułożyłam na blasze i grillowałam przez 5 minut. Rozdzielamy ryż do miseczek, na wierzchu układamy kawałki łososia. Dodajemy sezam, nori i wasabi, tyle ile lubimy

Tajemnice Smaku
Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą 83

jest u Was z jedzeniem sałatek? Czy występują one często w Waszej diecie, czy raczej sporadycznie? Sałatki to genialny sposób na wzbogacenie jadłospisu w cenne warzywa ale także ryby, a tym samym istotne dla zachowania zdrowia kwasy tłuszczowe omega-3. WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: około 382kcal Białko: 31,3g Węglowodany: 34,1g Tłuszcz: 14,4g Błonnik pokarmowy

Natka Pietruszki
Pieczone kofty z indyka, komosa ryżowa i miętowy sos jogurtowy 103

pojawia się dość często (tym bardziej z chęcią dołączyłam do kampanii Indyk z Europy – pod skrzydłami jakości ). Indyk to jeden z moich ulubionych wyborów, tuż obok kurczaka i ryb. Staram się przygotowywać go tak, żeby było jednocześnie smacznie i zdrowo – piekę z warzywami , gotuję na parze albo przygotowuję dzieciakom odchudzone spaghetti z drobiowymi pulpetami w pomidorowym sosie. Tym razem

Dietolog
Mizeria – przepis na pyszną surówkę do obiadu 96

jedna z najpopularniejszych sałatek na polskich stołach. Chyba nie ma osoby, która by w życiu jej nie skosztowała. Jest lekka i orzeźwiająca. Idealnie nadaje się do dań mięsnych lub ryb, a nawet do pochrupania na kolację. Będzie także doskonałym dodatkiem do grila. Mizeria jest bardzo prosta w wykonaniu i nie potrzeba do niej zbyt wielu składników. Mizeria – przepis

Alle Dobre!
Sałatka z brokułem i tuńczyiem 114

Pyszna ta sałatka i pożywna i zdrowa. Ale pamiętajcie aby kupić tuńczyka dobrej jakości w dobrej oliwie, wtedy sałatka będzie bajeczna. Można ją zajadać na śniadanie

Moje Małe Czarowanie