Kotleciki z tuńczyka z koperkiem 179córka, która samego nie bardzo zje, ewentualnie w paście do kanapek. Tak więc przemycam ryby w inny sposób, choć nie powiem, paluszki rybne uwielbia. Wolimy zamiast kurczaka zjeść rybę, więc chce im urozmaicić, żeby się za szybko nie znudziła. Tym razem kotleciki zrobiłam z koperkiem. Wyszły pyszne, polecam i miłego dzionka życzę :-) Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
kruche babeczki
Jabłecznik z kruszonką na cieście półkruchym 212Jabłecznik z kruszonką na cieście półkruchym Jabłecznik z kruszonką na cieście półkruchym to kolejna pyszna odmiana ciasta z jabłkami . Warto wypróbować ten przepis ponieważ ciasto jest
Korniszonki
Pieczone udka z kaczki z żurawiną i rozmarynem 214Przepis na pieczone uda z kaczki z żurawiną, rozmarynu i sokiem pomarańczowym Pieczone udka z kaczki to świetna propozycja na niedzielny obiad. Są proste i szybkie
Korniszonki
Genialna sałatka na ciepło z selera naciowego i ravioli 190Sałatka na ciepło z selera naciowego i ravioli Ta pyszna sałatka na ciepło powstała zupełnie przez przypadek. Dzisiaj szukałam przepisu na duszony seler naciowy , gdyż w
Korniszonki
Jabłecznik z kruszonką i pianką 205Jabłecznik z kruszonką i pianką Jabłecznik to ciasto, które od zawsze gości na naszych stołach. Można piec go z ciasta kruchego, półkruchego, ucieranego lub biszkoptowego. Dziś
Korniszonki
Modra kapusta babci Rysi 235Modro kapusta - przepis babci Rysi Modra kapusta , modro kapusta to tradycyjne danie kuchni śląskiej, zwyczajowo podawana do rolady i klusek śląskich. Ten przepis pochodzi akurat ze
Korniszonki
Ciasteczka z mleczną czekoladą 180Ciasteczka z mleczną czekoladą Wszyscy kochamy ciasteczka, szczególnie te z kawałkami czekolady rozpływającej się w ustach. Ten przepis na ciasteczka z mleczną czekoladą to kolejna wariacja
Korniszonki
Kalarepka po grecku – post Ewy Dąbrowskiej 169warzywa, które przygotowujemy do tradycyjnej ryby po grecku, jednak w tym przypadku, wedle wytycznych diety są ugotowane bez dodatku tłuszczu i podawane jako samodzielne danie (bez ryby). Kalarepka po grecku to bardzo sycące danie, dietetyczne, wegańskie, bezglutenowe, beztłuszczowe. Po inne przepisy w poście warzywno – owocowym odsyłam was do zakładki „ Dieta dr Dąbrowskiej „ Całe danie zawiera 472 kcal. PRZEPIS
Dorota Smakuje
Andrut kajmakowy 221Andrut kajmakowy Andrut kajmakowy to ulubiona słodka przekąska nie tylko naszych dzieci. Ten pyszny deser można przygotować dosłownie w 15 minut - wykorzystując gotową masę kajmakową. Można
Korniszonki
Białkowiec z kokosem 196Białkowiec z kokosem Białkowiec , ciasto białkowe , biszkopt z białek to super ciasto, dzięki któremu można wykorzystać nadmiar białek. Ciasto białkowe może być bazą do tortu - jako
Korniszonki
Czerwona kapusta kiszona w słoikach 205Czerwona kapusta kiszona w słoikach Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale
Korniszonki
Zupa cebulowa - sprytny sposób na czerstwy chleb 179Zupa cebulowa z czerstwy chlebem Zupa cebulowa z dodatkiem chleba to dobry sposób na wykorzystanie kilku kromek czerstwego chleba. Ta pyszna zupa może nie ma pięknego
Korniszonki
ROZGRZEWAJĄCA ZUPA RYBNA ZE SZPINAKIEM 181plasterki. Papryczkę chili myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Imbir obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy, suszymy i kroimy w cienkie słupki. Ryby myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy skórę i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz pora. Smażymy do zeszklenia, a następnie dodajemy czosnek, papryczkę chili oraz starty(...)Dodajemy słupki marchewki oraz pietruszki, chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą ok. 1,5 litra. Zagotowujemy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min. Do zupy dodajemy pokrojoną rybę i gotujemy jeszcze przez około 15 min. Przyprawiamy sokiem z limonki, sosem sojowym, solą oraz pieprzem. Na końcu dodajemy umyte liście szpinaku i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Na talerz
Kuchnia MagdaLeny
ROZGRZEWAJĄCA ZUPA RYBNA ZE SZPINAKIEM 181plasterki. Papryczkę chili myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Imbir obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy, suszymy i kroimy w cienkie słupki. Ryby myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy skórę i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz pora. Smażymy do zeszklenia, a następnie dodajemy czosnek, papryczkę chili oraz starty(...)Dodajemy słupki marchewki oraz pietruszki, chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą ok. 1,5 litra. Zagotowujemy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min. Do zupy dodajemy pokrojoną rybę i gotujemy jeszcze przez około 15 min. Przyprawiamy sokiem z limonki, sosem sojowym, solą oraz pieprzem. Na końcu dodajemy umyte liście szpinaku i gotujemy jeszcze ok. 5 min. Na talerz
Kuchnia MagdaLeny