ryby - 22566 przepisów (strona:1205/1505)

Chłodnik śledziowy czyli mazowiecka woda śledziowa 165

Jest to postna, regionalna potrawa. Idealna na post oraz święta. Jest tania, syta i aromatyczna :) Składniki: 1 kg śledzi solonych (matyjasy) mogą być z mleczem jeśli

Bon Appetit Małgorzaty
Śledzie z jabłkami w jogurcie 274

Uwielbiam do tych śledzi sos. Czasem przygotowuję go sam, bez rybki :) Słodycz jabłek świetnie przełamuje słoność śledzi i ostrość cebuli :) Moja gotowa sałatka

Bon Appetit Małgorzaty
Jajka faszerowane łososiem 192

Pięknie wyglądają na stole i lepiej smakują niż te z tuńczykiem. robi się błyskawicznie i błyskawicznie znikają z talerzy :) Składniki: 5 jajek

Bon Appetit Małgorzaty
Bliny z łososiem i szpinakiem 180

Podczas towarzyskich spotkań, kulinarna formuła mini, sprawdzi się znakomicie.  Finger Food  w Europie Zachodniej to nic innego jak małe przekąski, które spożywamy palcami

Bon Appetit Małgorzaty
Tost z łososiem, szpinakiem i lazurem 174

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem. Dlatego powinno być urozmaicone i bogate w wartości odżywcze. Przy tym miło się je takie, które jest kolorowe :) Składniki na

Bon Appetit Małgorzaty
Placuszki gryczane z łososiem i szpinakiem 218

Co robimy z kaszą, która zostanie z obiadu? Placuszki <jupi> :D dodatki do placków możecie dobrać przeróżne. U mnie z łososiem i szpinakiem. 

Bon Appetit Małgorzaty
Ziemniaczane koszyczki ze szpinakiem i łososiem 157

Potrawa robiona specjalnie na konkurs "kreatywne gotowanie". Zadanie polegało na stworzeniu dania z 3 składników podstawowych: ziemniaki, łosoś i szpinak. Zobaczcie jak wyszło? Składniki na 10

Bon Appetit Małgorzaty
Rybka lubi pływać (śledzie pod pierzyną) 193

Tradycyjna warstwowa sałatka śledziowa "pod pierzyną" podana w mrożonych łupinach cytryn, które podawane są na kieliszkach z wódką :) Zakąska w sam raz na ostatki

Bon Appetit Małgorzaty
Chłodnik litewski z mascarpone i z przegrzebkami 137

postanowiłam tradycyjny litewski chłodnik unowocześnić nietypowymi dodatkami jak mascarpone oraz przegrzebkami. Przegrzebki to jadalny gatunek małża. Kupiłam je w lidlu i jadłam po raz pierwszy. Smakują jak  zwyczajna ryba ;)  Składniki: 2 wiązanki botwiny (liście, łodygi i buraczki)  ok. 1 szklanki zsiadłego mleka albo kefiru / maślanki 70 g mascarpone 1 ogórek zielony 2 łyżki kwaśnej śmietany do dekoracji

Bon Appetit Małgorzaty
Śledzie z pieczarkami w sosie pomidorowym 9153

Jak już wspomniałam na swoim  fanpagu : ze słodyczy najbardziej kocham śledzie! To znaczy, że raczej preferuję w smakach kwaśnych niż w słodyczach ;) To chyba

Bon Appetit Małgorzaty
Tagliatelle z łososiem, mascarpone, suszonymi pomidorami i oliwkami oraz cukinią! 240

  Na romantyczną kolację polecam włoskie smaki, zresztą moje ulubione smaki :)... składniki: 1 op. makaronu Tagliatelle 150 g wędzonego łososia 2 garści czarnych oliwek ok. 10

Bon Appetit Małgorzaty
Mazowiecka woda śledziowa 172

Jest to postna, regionalna potrawa. Idealna na Adwent oraz Święta. Jest tania i syta. Po zjedzeniu michy zupy czuję się pełna i zadowolona. Tę potrawę nauczyła

Bon Appetit Małgorzaty
Śledzie w oleju z grzybkami marynowanymi 202

Standardowa zakąska na Wigilijny jak i Sylwestrowy stół oraz ulubiona mojego taty. Zwykle robię śledzie w oleju jedynie z cebulą ale tym razem postanowiłam urozmaicić je

Bon Appetit Małgorzaty
Tarta z wędzonym łososiem na ciepło i z suszonymi pomidorami 150

Tarta  nie jedno ma imię. Można zrobić ją z jakichkolwiek składników. Jednak moją ulubioną jest ta łososiowa. Ale z łososiem wędzonym na ciepło. Cała tarta

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania