ryby - 22566 przepisów (strona:1185/1505)

Marchewka duszona z pasternakiem 153

Przepyszna,prosta i szybka jarzynka o zniewalajacym smaku do kazdego obiadu i z ryba i miesem i wegeterianskiego w roli glownej.Juz sama marchewka jest pyszna,a towarzystwio pasternaku czyni z niej istny smakolyk.Slodkawo-anyzkowy pelny smak pasternaku doskonale wspolgra z marchewka.Pasternak to jednak nie tylko dodatek smakowy,bo trzeba wiedziec,iz to blade,niedoceniane i zapomnane warzywo ma najwyzsze wartosci

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kolorowa salatka śledziowa 225

Swieta Wielkanocne zgodnie z tradycja katolicka poprzedza obowiazkowo Wielki Post.Nie moze w tym czasie zabraknac oczywiscie sledzi.Przepisow na potrawy z ta niezwykle smaczna i zdrowa ryba jest cale multum.Ja przedstawiam kolorowa salatke ze sledziem w roli glownej.Salatka jest niezwykle smakowita ,choc sledzikowi towarzysza tak proste dodatki jak:ziemniak,burak,cebula,jablko i jajko.Jest jednak jeden warunek,trzeba dac salatce czas

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kremowy pasztet z wedzonej makreli 225

Makrela,niewielka ryba o smacznym i tlustym miesie,szczegolnie wedzona cieszy sie w Polsce najwiekszym powodzeniem.Nic dziwnego,mozna z niej przygotowac na wiele sposobow pyszne pasty do kanapek.Dzsiejsza jest idealnie kremowa.Jesli tylko lubicie wedzona makrele,ten pasztet bedzie z pewnoscia Wam smakowal.Do tego swiezy domowy chleb i...wlasciwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie.Swienie smakuje z truskawkami i roszponka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety mielone z dorsza-super smaczne 216

dzięki dodatkowi zmielonej kolendry i kulek  ziela angielskiego zyskały nowy,ciekawy aromat i całkowicie zatraciły swój charakterystyczny"rybi" posmak.Są bardzo szybkie do wykonania,ponieważ zamiast mielić rybę ,wystarczy ją jedynie posiekać. Składniki na 5-6 kotlecików: 2 małe filety/płaty z dorsza 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia sól,pieprz kilka ziarenek ziela angielskiego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Köttbullar z dorsza 177

cytryna bio 3-4 łyżki bułki tartej sól,pieprz olej do smażenia Składniki na sos: 200-300 g pieczarek 1/2 cebuli 100-150 g śmietany kremówki   Wykonanie: rybę pozbawioną skóry pokroić ostrym nożem w drobną kostką i dodatkowo jeszcze przesiekać.Skropić sokiem z cytryny,posolić i oprószyć pieprzem.Cebulkę obrać i również pokroić w drobna kosteczkę.Kapary odsączyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rolmopsy 163

Takie domowe rolmopsy super sprawdzą się na różne okazje, zwłaszcza dla Panów na zagryzkę. Ale ja lubię takie rolmopsy zjeść bez okazji. Bo ja śledzie w

Ewa w kuchni
Paprykowe faszerowane miseczki 152

Wiem, wiem dziś piątek ale jakoś nie bardzo przywiązuje do tego wagi, że w piątek ma być ryba. Tak więc dziś coś dla takich osób jak ja. A zrobiłam na obiad papryki faszerowane bo bardzo je lubimy. Udało mi się tanio kupić więc była okazja do ich przyrządzenia. Było pysznie i jeszcze trochę zostało na kolację. Swoją drogą to bardzo

Ewa w kuchni
Pasta z makreli 157

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Domowe śledzie w occie 232

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Płotki w occie 138

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni