Makaron z sosem pomidorowo-tuńczykowym 260Składniki na 4 porcje: Tuńczyk z puszki 140g (musi być w kawałkach, nigdy nie używaj rozdrobnionego) 1 cebula 2 ząbki czosnku Oliwa Pomidory z puszki
Smakowity Blog Kulinarny
Pasta kanapkowa z tuńczyka 211gęstego jogurtu łyżeczka ketchupu sól, pieprz do smaku Tuńczyka trzeba starannie odsączyć z wody (sosu). Jajko drobno pokroić lub zetrzeć na tarce i wymieszać widelcem z rybą. Dodać czosnek, cebulę, majonez, ketchup i mieszać, aż wszystkie składniki połączą się i powstanie jednolita pasta. Na koniec przyprawić solą i pieprzem
Smakowity Blog Kulinarny
Lasagne ze szpinakiem i łososiem 227Składniki: pół opakowania makaronu lasagne 300g filetu z łososia 450g mrożonego szpinaku 1 cebula pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku sól pieprz biały oliwa Sos beszamelowy
Smakowity Blog Kulinarny
Hekele 221Hekele czyli śląska przystawka przyrządzana ze śledzi, ogórków kiszonych, jajka ugotowanego na twardo, cebuli, przyprawiona pieprzem i musztardą. Podawana najczęściej z
Smakowity Blog Kulinarny
Śledzie korzenne w oleju rzepakowym 181Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega-3 i dlatego uważany jest za najzdrowszy wśród olejów roślinnych. Nazywany jest też "oliwą północy", zawiera aż 10 razy
Smakowity Blog Kulinarny
Domowy paprykarz szczeciński 198Paprykarz szczeciński każdy zna, nie każdy jednak lubi jego "puszkową" wersję. Wiadomo. Domowe wersje wszystkiego są nie tylko smaczniejsze, ale i zdrowsze. Polecam gorąco! Składniki: puszka
Smakowity Blog Kulinarny
Dorsz ze szpinakiem, fetą i orzechami 214Składniki: 4 filety z dorsza, 400 g szpinaku (świeżego lub mrożonego) ser feta 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżki oliwy 2 łyżki orzechów włoskich, posiekanych
Smakowity Blog Kulinarny
Pomidorowe roladki z wędzonym łososiem/ryba 247Składniki: 150 g wędzonego łososia 4 jajka 4 łyżki koperku 200 g twarogu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki
Smakowity Blog Kulinarny
Tarta z łososiem i kurkami 253Składniki: Ciasto na tartę: 150 g mąki pszennej 100 g masła 1 żółtko 1/2 łyżeczki soli Farsz: 300 g filetu z łososia 200 g kurek 1
Smakowity Blog Kulinarny
Przepisy świąteczne. Przepisy na Boże Narodzenie. 2912nowoczesne. Rodzinne przepisy na dania wigilijne i świąteczne.Barszcz wigilijny z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, Kapuśniaczki wigilijne – paszteciki z kapustą i grzybami. Leczo rybne ze śledzi, Ryba w galarecie, łosoś w galarecie. Sałatki na święta, sałatki na Boże Narodzenie, sałatki […] The post Przepisy świąteczne. Przepisy na Boże Narodzenie. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Makaron spaghetti z tuńczykiem 312SKLADNIKI 3 łyżki oleju z oliwek papryczka chili ząbek czosnku 2 puszki pomidorów nać pietruszki 2 puszki tuńczyka 500 g makaronu typu spaghetti SPOSOB POSTEPOWANIA Wlać
zielonacukinka
Śledzie po podlasku 790Uwielbiam śledzie po podlasku nie tylko ze względu na ich ciekawy smak, czy fajne podanie. Ich sporym atutem jest dodatek naszej dumy narodowej, a mianowicie oleju
Kolizje Smaków
Rożki z ciasta filo z nadzieniem serowo-łososiowym 528Ciasto filo samo w sobie nie ma właściwie smaku. Jest neutralne i dlatego nadaje się zarówno do słodkich jak i wytrawnych potraw. Można w nim zapiekać
Smaczna Pyza
Domowe bułeczki - najlepsze przecież 190teraz prawie codziennie zaczynam pracę od szóstej - do czego jakoś nie mogę się przyzwyczaić - więc popołudniami odsypiam. A nawet jak nie śpię, jestem jakaś taka przymulona jak śnięta ryba , i nawet jak coś upiekę, to nie mam siły o tym napisać. A wiecie, że pisać lubię, więc dwa zdania bez składu i ładu w grę nie wchodzą. Tak właśnie
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cytrynowe bułeczki na wytrawnie 181temu oglądałam australijską wersję Masterchefa , edycję z gwiazdami. Cóż, gwiazd nie znam, ale skoro ktoś coś gotuje, to znaczy, że można popatrzeć. I tak jedna z pań przygotowała rybę z australijskim nadzieniem świątecznym: cytryną, pietruszką i pistacjami. Hmm... Z naszymi polskimi Świętami nijak mi się to kojarzy, ale połączenie smaków przemówiło do mojej kulinarnej wyobraźni. Czym prędzej więc ruszyłam
Pożeraczka, czyli raz adobrze