Pasta z wędzonego dorsza 158hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: 1 wędzony dorsz 2 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebula 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Rybę obrać i oczyścić z ości, następnie rozdrobnić widelcem. Dodać do tego pokrojone w kostkę jajka oraz cebulę, majonez, musztardę na końcu doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie zmiksować
Smaki Natalii
Pasta z wędzonej makreli z kaparami i pietruszką 210jajko ugotowane na twardo 1 mała cebula 1 łyżka kaparów duża garść posiekanej natki pietruszki 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Rybę obrać i oczyścić z ości, następnie rozdrobnić widelcem. Dodać do tego pokrojone w kostkę jajko cebulę, kapary pietruszkę majonez, musztardę na końcu doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko
Smaki Natalii
filet pstrąga zapieczony z młodymi ziemniakami i szparagową fasolką 187pstrąg z fasolką szparagową i ziemniakami Wyraziste filety z pstrąga zapieczone z fasolką i młodymi ziemniakami to propozycja na lekki obiad wprost idealny na
Miód i pieprz
Sałatka z tuńczykiem, awokado i jajkiem w koszulce / Tuna, avocado and egg salad 483W takie gorące dni jak te które teraz mamy, nie mam ochoty na ciężkie kanapki czy jajecznice, dlatego dobra sałatka z tuńczykiem, awokado i jajkiem w
karmelowy
Makaron z krewetkami w sosie winno- maślanym 329Krewetki, papryczka chilli, pomidory, czosnek, pietruszka białe wino, masło i 20 min :) Właśnie tyle potrzeba do przygotowania tego dania. To niesamowite, że w tak krótkim czasie
DefinicjaSmaku
Łosoś z limonką 210Czytaliście może „Kasację”? Jeżeli tak to oczywiście zapadł Wam w pamięci duet głównych bohaterów. Na tyle polubiłam Zordona, że dzisiaj z chęcią zaprosiłabym
Szybko Tanio Smacznie
Sałatka z kuskusem, bobem i tuńczykiem 222Obiecałam, że wśród lunchbox’ów pojawią się szybkie propozycje na sałatki, które można zjeść na zimno. Ostatnio proponowałam wersję z kaszą gryczaną, dzisiaj natomiast nadal
Fabryka pomysłów
Tortille z pastą jajeczną 297Składniki: 2 tortille 4 jajka 1 łyżka chrzanu Proeco 1 łyżka majonezu sól i pieprz 100 g łososia wędzonego w plasterkach kilka liści sałaty Przygotowanie: Jajka
czarrna od kuchni
Dlaczego warto jeść owoce morza? 270Owoce morza cieszą się coraz większą popularnością. Do niedawna na frutti di mare decydowała się nieliczna grupa śmiałków, którzy chętnie próbowali kulinarnych nowości. Na szczęście trend
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spring rolls z pieczonym łososiem 266Nazwa angielska „ spring rolls ” jest dosłownym tłumaczeniem nazwy chińskiej. Sajgonki, krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni
mojewypiekiinietylko
Domowe kostki ziołowe – świeże zioła przez cały rok 271problemu. Nie bez znaczenia jest i to, że zioła można dowolnie wybierać i ze sobą mieszać, tworząc własne, autorskie kompozycje – jeśli wiecie, że w domu często przygotowujecie rybę czy kurczaka, wybierzcie odpowiednio do nich dobrane zioła, dodajcie jeszcze aromatyczną skórkę z cytryny albo wysuszoną ostrą papryczkę i zamroźcie wszystko razem – żeby gotować jeszcze szybciej, jeszcze wydajniej i jeszcze bardziej
Karo in the Kitchen
ŁOSOŚ PO AZJATYCKU 204Dobry pomysł na zdrowy i sycący obiad lub inspiracja na spotkanie z przyjaciółmi. Niewątpliwą zaletą jest krótki czas pieczenia łososia. 15-20 minut wystarczy, by można
cool and minty
ŁOSOŚ PIECZONY Z POMIDORKAMI I JARMUŻEM 167Wyśmienity i bardzo soczysty łosoś krótko pieczony w wysokiej temperaturze. Zamarynowany w paście z czosnku, kolendry, gorczycy i suszonych płatków chili. Z pierzynką z jarmużu i
cool and minty
KLOPSIKI Z ŁOSOSIA W SOSIE ŚMIETANOWYM ZE SZPINAKIEM 219Delikatne, soczyste i miękkie klopsiki z łososia i suszonych pomidorków. Z subtelną cytrynową nutą. Najpierw obsmażone na rumiano, a następnie krótko gotowane w pysznym kremowym sosie
cool and minty
Sentymentalny chleb codzienny z paprykarzem 265założyciel Zakładu PPDiU Gryf, w którym zaczęto ten specjał produkować: Kiedyś nasi technolodzy ze statków-chłodni spróbowali w którymś z afrykańskich portów lokalnego przysmaku czop-czop. Była w tym ryba, ryż i bardzo ostra przyprawa – pima . [źródło: Minist.Rolnictwa i Rozwoju Wsi ] Nazwa paprykarza jest podwójnym kłamstwem , gdyż czerwonego koloru nadaje mu koncentrat pomidorowy a nie papryka . Produkowany jest zaś aktualnie
Grunt to przepis!