Jak pech, to pech :-( Oba samochody na warsztacie :-( Niby proste naprawy eksploatacyjne, ale żeby tak na raz? Tak oba bez ostrzeżenia? Normalnie jak bez ręki... No
Czary - gary w kuchniKrewetki w sosie maślano-czosnkowym to klasyk, któremu trudno się oprzeć. Ja zajadam je najczęściej z makaronem, ale idealnie sprawdzi się też świeża, chrupiąca bagietka. Bardzo
Poezja smakuzupę. Ale co ja się dziwię, jak czytam przedszkolne menu, a tam takie potrawy, że sama chętnie usiadłabym z dziećmi i zadła! Krem z brokułów z pestkami dyni, ryba po grecku, kotleciki w sezamie… Jak przedszkole czy szkoła mają własną stołówkę, to jednak jest to zupełnie inna bajka niż catering… to akurat widzę po obiadach w szkole Hani. Catering marny
bistro mamaM ój dzisiejszy przepis przywiozłem ze sobą z Hiszpanii. Jest wspomnieniem wielu miesięcy, które spędziłem w tym fantastycznym kraju. Pamiętam moje ogromne podniecenie, gdy po raz
Food SquareJuż nie raz na naszym blogu pojawiała się moqueca. Z dorszem, z kurczakiem, z rybą i krewetkami. moqueca de peixe com camarao moqueca de bacalhau moqueca de bacalhau baiana moqueca de frango Nie było tylko takiej czystej tylko z krewetkami. Duże krewetki to towar i nie tani i nie popularny w naszych sklepach, tak więc okazji długo nie było
Smaki BrazyliiSkładniki: 1 makrela ok. 20 dag 2 jajka ugotowane na twardo pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę dokładnie obrać ze skóry i ości, zblendować z jajkami. Dodać majonez i ketchup. Wymieszać, doprawić do smaku. Na koniec dodać posiekany szczypiorek
pieprzny smaczekTo chyba moja ulubiona sałatka Bardzo łatwa do wykonania, właściwie nie wymaga przyprawiania (tylko sól i pieprz). Sałatka niestety ma tendencję do podchodzenia wodą (ze względu
Bullio12 płatów śledziowych z solanki 300 g. jogurtu nat. gęstego 125 g. jabłka 65 g. cebuli 30 g. miodu 1-2 łyżki oleju natka pietruszki, wykałaczki
Lubię to gotuję100 g. makaronu pełnoziarnistego 150 g. pieczarek 150 g. cukinii 150 g. czerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85 g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka
Lubię to gotujęKochani taką sobie sałatkę wymyśliłam i taką wszyscyśmy zjedli. Jest przepyszna i to jest mało powiedziane.Uwielbiam kombinować, bo wtedy czuję , że żyję! Choć porcja w salaterce
Z Kuchni Do KuchniSkładniki 5 arkuszy prasowanych wodorostów nori 250 g ryżu do sushi sos do ryżu: 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki soli dodatki
czarrna od kuchnilaskowych - Pomidory możesz też piec z kawałkami oliwek (wybierz te z pestką w środku) - Danie to możesz również zaserwować z kawałkiem dobrego mięsiwa, np. polędwiczek bądź też z pieczoną rybą np. pstrągiem z cytryną Życzę Smacznego
SMYKWKUCHNILetnia, lżejsza – ale w dalszym ciągu pyszna i aromatyczna – wersja carbonary. Zamiast boczku, tutaj wędzonym elementem tego znanego i lubianego sosu do makaronu staje się wędzony
Karo in the KitchenZrobiłam porządki w szafkach i "znalałam" kilka puszeczek. Akurat naszła mnie chęć na tuńczyka więc zrobiłam bardzo szybką sałatkę. Dorzuciłam jeszcze kiszonego ogórka i marynowane pieczareczki
Monia miesza i gotuje