ryby w zalewie - 939 przepisów (strona:21/63)

Śledzie marynowane w zalewie octowej. Domowe śledzie w occie. 264

Śledzie marynowane można kupić w prawie każdym sklepie spożywczym. Problem jednak w tym, że są różnie przyprawiane a zalewa nie zawsze jest odpowiednio kwaśna. Dlatego

Smaczna Pyza
Śledzie w ziołach i papryce 289

Jeśli nadal szukacie pomysłów na śledziowe przystawki na wigilijny stół to zapraszam na śledzie w zalewie z octem z konserwową papryką i ziołami. Szybkie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Śledzie z ogórkiem kiszonym, jabłkiem i cebulką w śmietanie 166

cebulka i lekko kwaśne ogórki to smaki, które świetnie komponują się z tą marynowaną rybą. Myślę, że i u Was pojawi się śledź na wigilijnym stole, u mnie na pewno w kilku postaciach. Składniki (na 3-4 porcje): 250 gram śledzi Matias w zalewie octowej 100 gram śmietany 12% 1 jabłko 3 ogórki kiszone 1 cebula cukrowe sól

Mango Papaja
Bakłażan z sardynkami w pomidorach – ekspresowy sos do makaronu 186

bardzo sycącego sosu do makaronu. To mocno aromatyczne danie dzięki połączeniu drobnych wędzonych ryb, maślanego bakłażana i słodko-kwaśnych pomidorów. Bakłażana obrać cienko ze skórki i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki. Kapary odsączyć z zalewy. W rondlu rozgrzać sporą porcję oleju, na mocno rozgrzanym tłuszczu usmażyć kostki bakłażana na rumiano

Karo in the Kitchen
Ryba po grecku 337

pisać, trzeba spróbować. Ryba oczywiście według uznania, ja zdecydowałam się na filety z dorsza. Do dzieła, bo święta już tuż tuż :-) Składniki: 500 g filetu z dorsza 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 2 cebule białe 1 pietruszka 1 seler 3 marchewki 250 g suszonych pomidorowych suchych (bez zalewy) garść żurawiny(...)Dodać koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać, przyprawić papryką, solą i pieprzem do smaku. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki razem z żurawiną dodać do całości. Pozostawić na ogniu jeszcze 5 minut. Rybę przełożyć na półmisek,skropić cytryną, przykryć duszonymi warzywami. Smacznego

pieprzny smaczek
Śledzie panierowane w marynacie 192

600 g śledzi świeżych cytryna sól pieprz mąka 2 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia na zalewę 1,5 szkl wody 1 szkl octu 1 łyżeczka

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z tuńczyka 227

sałatka z tuńczyka Składniki: czerwona papryka 4 ugotowane jajka 4-5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy puszka tuńczyka w zalewie własnej pęczek zielonej pietruszki 

Aromatyczne Podróże
Chińska surówka z białej kapusty 248

soli   Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Składniki zalewy zagotować i zalać nimi warzywa, wymieszać i ostawić na przynajmniej jedną godzinę. Na tym etapie można też ewentualnie dodać więcej octu, soli lub pieprzu jeżeli lubicie. Surówka idealna do ryb

Jadło i czytadło
Sushi po polsku 811

wystygnięcia, obcinamy główki. Paprykę i ogórka myjemy i kroimy w cienkie paseczki.  Rybę obieramy z ości i ze skóry, dzielimy na mniejsze części. Gdy kasza wchłonie całą wodę, jest miękka i kleista, zdejmujemy ją z ognia, mieszamy i pozostawiamy do ostudzenia. Przygotowujemy zalewę:  mieszamy ocet z cukrem pudrem i solą i dodajemy ją do ostudzonej kaszy. Wszystko dokładnie

Zawsze głodna!
USMIECH LATA I BURRITO (SLODKO-KWASNY LOSOS Z GRILLA W SOSIE Z PRAZONYM MAKIEM w tortilli)) 148

liście sałaty masłowej lub salonova 2 dojrzałe awokado+sok z jednej cytryny 2 pomidory duża kulka sera mozzarella lub opakowanie sera feta kilka kawałków suszonych pomidorów z zalewy marynata dla łososia : 2 łyżki dobrej oliwy z oliwek 2 łyżki łagodnego sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu (naturalnego) 30g imbiru 2 dymki skórka starta z 1 limonki(...)sól , pieprz PRZYGOTOWANIE:  Przed przyjęciem: Krok 1. Marynujemy łososia : rybę płuczemy, osuszamy, układamy w płaskim (nie plastikowym) naczyniu. Mieszamy w miseczce olej, sos sojowy, drobno posiekany imbir, miód, dymkę pokrojoną w paseczki, skórkę startą z limonki, sok z limonki oraz przyprawy - polewamy filety, tak aby marynata dokładnie pokryła rybę, przykrywamy, odstawiamy w chłodne miejsce na min. 10 minut. Krok

Moja Książka Kucharska
Ryba w sosie śmietanowo-koperkowo-sezamowym ze szpinakiem w zalewie serowo-czosnkowej 171

osób. Składniki: Szpinak w zalewie serowo-czosnkowej: - szpinak/ 1 paczka mrożonego, może być w liściach lub rozdrobniony - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 5 plasterków sera - 3 łyżki gęstej 12 voltowej śmietany (można kupić dużą śmietanę, przyda się również do rybki) - 50 ml wody - 1 woreczek ryżu - Vegeta/ do smaku - pieprz, sól Ryba w sosie śmietanowo koperkowym

upichcona
TATAR ŚLEDZIOWY I KONKURS Z SEKO 159

wygrania będą pyszne zestawy- nie tylko śledzi, ale także innych ryb.  Składniki: 20 dag filetu śledziowego z kaparami  SEKO   2 jajka ugotowane na twardo 2 kiszone ogórki 6 marynowanych grzybków 3 kawałki marynowanej papryki 1 mała czerwona cebula kilka kaparów z zalewy ze śledzi sos: łyżka miodu łyżka musztardy sól,pieprz Wykonanie: Płaty śledziowe drobno

Z Majeczką w kuchni
Śledzie po wiejsku 257

Śledziki z ogórkiem , marchewką i cebulką..w zalewie octowej..ja zmniejszyłam ilość octu, ale wiadomo każdy ma inne smaki i gusta..Pomysł na takie

Moje domowe kucharzenie
Köttbullar z dorsza 176

pieczarek 1/2 cebuli 100-150 g śmietany kremówki   Wykonanie: rybę pozbawioną skóry pokroić ostrym nożem w drobną kostką i dodatkowo jeszcze przesiekać.Skropić sokiem z cytryny,posolić i oprószyć pieprzem.Cebulkę obrać i również pokroić w drobna kosteczkę.Kapary odsączyć z zalewy i drobno pokroić.Wszystko dokładnie wymieszać,dodać jajko i bułkę tartą.Uformować 18 małych kulek,obtoczyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Flądra po toskańsku! / RYBA 205

świeża bazylia - 2 -3 ząbki czosnku - 4 -6 łyżek oliwy z oliwek - sól morska - pieprz kolorowy - łyżka masła - 5 łyżek mąki pszennej (do obtoczenia ryb) WYKONANIE: 1. RYBA - ryby oczyść, osusz, oprósz solą morską - obtocz w mące pszennej - rozgrzej patelnię - wlej oliwę z oliwek i smaż flądry na złoty kolor 2. SOS POMIDOROWY TOSKAŃSKI - cebulę pokrój w drobne(...)praskę - rondel postaw na ogniu - rozpuść łyżkę masła + 2 łyżki oliwy z oliwek - dodaj cebulę i czosnek duś pod przykryciem 12 minut, co jakiś czas mieszając - dodaj oliwki z zalewą (ok 90g-110g) - dodaj 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego Pudliszki - dopraw pieprzem i solą - posiekaj dymkę i listki bazyli, wykorzystaj je do dekoracji potrawy 3. ZIEMNIAKI ZAPIEKANE  - ziemniaki obierz

SMYKWKUCHNI
Kremowy sos kukurydziany 200

Zmiksować- podgrzać i doprawić. I już . Pasuje do warzyw, jajek , drobiu czy ryb. Czas: 10 minut Składniki: 1 puszka kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki słodkiej śmietanki sól szczypta gałki muszkatołowej sok z cytryny do smaku szczypta otartej skórki cytrynowej Przygotować składniki . Zmiksować w malakserze kukurydzę ( z zalewą w której była) ze   śmietanką .Przelać do garnuszka. Podgrzać. Doprawić do smaku

Buniabaje w kuchni